37 de persoane s-au intoxicat, joia trecută, la o nuntă din Lozova, Strășeni. Potrivit inspectorilor ANSA, după nuntă produsele alimentare au fost împărțite între oaspeții petrecerii.
A doua zi, mai mulți nuntași au petrecut la pădure, și au consumat din produsele respective.
Inspectorii ANSA au prelevat 12 probe din bucatele pregătite care au fost trimise pentru investigații la laborator.
Însă, prelevarea probelor din materie primă nu a fost posibilă din cauza lipsei acestora.
Activitatea localului a fost suspendată până la indentificarea sursei de toxiinfecție alimentară.
Kremlinul spune că Putin „nu s-a decis încă” dacă merge în Africa de Sud. Dictatorul rus se teme că ar putea fi ,,încătușat”
Kremlinul anunță că Vladimir Puțin nu s-a decis încă dacă va participa la reuniunea BRICS care va avea loc în Africa de Sud, în august, relatează CNN. Conform purtătorului de cuvânt al lui Puțin, Dmitri Peskov, „nu a fost luată încă o decizie pe această temă”. Dictatorul rus se teme, cel mai probabil, de o posibilă arestare pe teritoriu străin, după ce Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele său pentru comiterea de crime de război și crime împotriva umanității în Ucraina, transmite digi24.ro.
Africa de Sud este semnatară a convenției care obligă statele participante la arestarea oricărei persoane care are un mandat pe numele său. BRICS este un format internațional la care participă economiile în dezvoltare rapidă. Din acest grup fac parte Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud.
Anterior, autoritățile din Africa de Sud au spus că sunt „conștiente” de obligația legală de a-l aresta pe Putin. „Luăm act de raportul privind mandatul de arestare emis de CPI.
Rămâne angajamentul și dorința foarte puternică a Africii de Sud ca conflictul din Ucraina să fie rezolvat în mod pașnic prin negocieri”, a spus purtătorul de cuvânt al președinției sud-africane.
În ciuda faptului că cercul său de apropiați și de slugarnici încearcă să minimalizeze importanța mandatului de arestare CPI pe numele său, în interiorul Kremlinului, realitatea devine alta – lumea lui Putin tocmai ce a devenit mult mai mică.
123 de țări sunt state părți la Tratatul de la Roma prin care s-a înființat Curtea Penală Internațională. Dintre acestea, 33 sunt state africane, 19 sunt state din Asia-Pacific, 18 sunt din Europa de Est, 28 sunt din statele din America Latină și Caraibe și 25 sunt din Europa de Vest și alte state.
Un bărbat care a luat ani de zile suplimente de slăbit, a devenit albastru
Povestea unui bărbat din America a devenit virală, după ce a urmat ani întregi un tratament pentru a slăbi. Doar că, după o perioadă, omul a devenit albastru. Paul a apărut pentru prima dată la televizor în 2008, atunci când și-a spus povestea.
Paul Karason a devenit cunoscut în întreaga lume, după ce a povestit prin ce a trecut. Sătul de kilogramele în plus, fiind diagnosticat în aceeași perioadă cu mai multe afecțiuni, bărbatul a decis să facă o schimbare radicală în viața sa, transmite spynews.ro.
Doar că, nu a luat în calcul și o situație neașteptată și anume aceea în care va deveni albastru.
Bărbatul a luat ani întregi pastile de slăbit
În anul 2008, Paul Karason a ajuns pentru prima dată într-un platou de televiziune, după ce a decis să slăbească.
După ce a citit într-o revistă despre proprietățile argintului coloidal, bărbatul a făcut în casă un remediu. Paul Karason a luat și tratamentul pentru afecțiunile cu care fusese diagnosticat și anume artrită li dermatită.
Ani la rând, americanul a urmat cu strictețe tratamentul pe care îl descoperise chiar el, doar că, într-o zi, unul dintre prietenii săi a observat că bărbatul s-a schimbat mult. Treptat, pielea lui a devenit albastră, ca urmare a tratamentului pe care l-a urmat.
Suplimentele de slăbit au favorizat schimbarea culorii pielii
Schimbarea culorii pielii a fost un efect secundar al tratamentului urmat ani la rând. Acest lucru a fost datorat unei substanțe și anume argintul coloidal din pastile, ceea ce a provocat, treptat, ca pielea sa să se învinețească.
După ce a aflat că problema nu poate fi rezolvată prea ușor, bărbatul a încercat să scape de „noua” culoare a pielii cu ajutorul unei soluții pe bază de clorură de argint, care favoriza ca pielea să revină la culoarea inițială.
Nici amestecul nu s-a salvat, iar în timp, albastrul a devenit tot mai intens, asta pentru că suplimentele au provocat argyria, o afecțiune care determină ca pielea să devină albastră sau gri, ca urmare a consumului pentru o perioadă îndelungată a argintului coloidal.
După ani întregi în care a încercat să își trateze afecțiunea, bărbatul s-a resemnat. În urmă cu 10 ani, bărbatul a murit în spital, după ce a făcut un atac de cord.
Contractul uriaș pe care Rusia speră să-l semneze cu China anul acesta. Anunțul, făcut după vizita lui Xi Jinping la Moscova
Vicepremierul rus Alexander Novak a declarat joi, 23 martie că țara sa speră să se ajungă până la finalul anului la un acord pentru aprovizionarea Chinei cu gaze prin planificata conductă Power of Siberia 2, potrivit Reuters și ziare.com.
Moscova vrea ca prin conducta de 2.600 km – care va avea o capacitate de 50 miliarde metri cubi (bcm) de gaze pe an – să înlocuiască exporturile pierdute către Europa.
Preşedintele Vladimir Putin a discutat planul cu omologul chinez Xi Jinping la întâlnirea lor de săptămâna aceasta de la Moscova, iar joi Novak a declarat că Gazprom a primit instrucţiuni pentru a se ajunge la un acord cât mai curând posibil.
”Acum se finalizează condiţiile din contract între Gazprom şi firma chineză CNPC. Este deja în derulare un studiu de fezabilitate, proiectarea gazoductului prin teritoriul Mongoliei”, a afirmat Novak.
Acesta a adăugat: ”Sperăm, suntem siguri că firmele noastre vor ajunge la un acord până la finalul anului şi vor semna contractul”.
Importurile de energie ale Rusiei în Uniunea Europeană au scăzut semnificativ ca urmare a sancţiunilor impuse Moscovei pentru invadarea Ucrainei. Dar experţii spun că statul chinez nu ar avea nevoie de cantităţi suplimentare de gaze până după 2030.
Moscova are nevoie mai mult ca Beijingul de acord, deoarece Gazprom speră să recupereze prin China exporturile sale de gaze pe piaţa europeană, care era responsabilă pentru 80% din exporturile sale.
Analiştii se aşteaptă ca Gazprom să livreze doar 50-65 bcm Europei şi Turciei anul acesta, faţă de un nivel de vârf de aproximativ 200 bcm în 2018.
Primul gazoduct Power of Siberia este deja operaţional, iar Novak a confirmat că va livra 22 bcm de gaze Chinei anul acesta.