O asistentă medicală din Fălești a pierdut lupta cu Coronavirusul la doar 53 de ani

Asociația de Nursing din Republica Moldova anunță cu adâncă tristețe decesul asistentei medicale Dolgan Ludmila, care a activat la Centrul de Sănătate Glinjeni, satul Comorovca, raionul Fălești.

separator

Asistenta medicală a pierdut lupta cu Covid-19, la doar 53 ani, devenind eroul acestor zile complicate.

,,Am pierdut un adevărat simbol al devotamentului față de semeni, față de profesie Un om care și-a dedicat viața salvării vieții celor care au avut nevoie de asistență medicală.

Prin toată viața și activitatea sa, DOLGAN LUDMILA a fost și va rămâne un model în slujba oamenilor. A știut să se agațe de cea mai mică speranță pentru a se vindeca. A plecat prea devreme dintre noi, dar suntem siguir că va trăi mai departe în inimile celor care au avut onoarea s-o cunoască.

Un suflet minunat, plin de dragoste şi credinţă, s-a înălţat la cer, departe de noi, dar mai aproape de Dumnezeu, lăsând în urmă,un gol imens în inimile noastre, multă durere şi tristeţe.Lacrimile nu se pot opri, suntem foarte indurerati de aceasta pierdere! Veşnica amintire şi condoleanţe familiei îndurerate!”, se arată în mesajul publicat.

14 morţi, dintre care 6 copii, după ce o rachetă rusă a lovit Krivoi Rog, oraşul natal al lui Zelenski. „Rusia nu vrea decât război”

14 oameni au fost ucişi şi peste 50 răniţi după ce armata rusă a lovit vineri seară cu o rachetă balistică o zonă rezidenţială din Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui Vladimir Zelenski, situat în sudul ţării, scrie digi24.ro

Racheta a căzut în apropierea unui loc de joacă pentru copii, scrie News.ro, preluând Ukrainskaia Pravda.

Șase dintre persoanele ucise erau copii, potrivit președintelui ucrainean Vladimir Zelenski. În oraş au izbucnit incendii în urma atacului, iar mai multe blocuri de locuinţe au fost avariate.

Președintele Vladimir Zelenski a menționat atacul într-un mesaj pe Facebook, spunând că este o dovadă că Rusia nu dorește de fapt încetarea focului.

„Rusia lovește în fiecare zi. Oamenii mor în fiecare zi. Există un singur motiv pentru care acest lucru continuă: Rusia nu dorește o încetare a focului și noi vedem acest lucru. Întreaga lume poate vedea. Fiecare rachetă, fiecare dronă de atac demonstrează că Rusia nu vrea decât război. Și numai de presiunea lumii asupra Rusiei, de toate eforturile de a întări Ucraina, de apărarea noastră antiaeriană, de forțele noastre – numai de asta depinde când se termină războiul”, a scris Zelenski.

Recean cere demisia șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor

Premierul R. Moldova, Dorin Recean, a solicitat astăzi, 4 aprilie, demisia imediată a șefului Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

„ANP este tocmai instituția care trebuie să ia în calcul toate riscurile eliberării deținuților, nu să lase abuzurile să se întâmple”, a scris prim-ministrul pe rețelele de socializare.

Se întâmplă după ce mai mulți lideri politici au venit cu critici privind eliberarea din penitenciare a unor deținuți condamnați la viață. Unul dintre aceștia este Alexandr Sinigur, condamnat în anul 2006 la detenție pe viață, care a fost eliberat săptămâna trecută din penitenciar. Cu explicații în acest sens a venit ANP.

Totodată, zilele trecute, și interlopul Iurii Radulov a fost eliberat. Cu o reacție în acest sens a venit și fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo.

De menționat că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a anunțat excluderea Olesei Stamate, fosta șefă a Comisiei juridice, numiri și imunități, din cadrul formațiunii politice, în urma implicării sale în modificările controversate ale legii amnistiei, care au permis eliberarea unor deținuți periculoși.

Ulterior, într-o postare pe Facebook, ea scris că a primit cu înțelegere decizia conducerii PAS și a subliniat că înțelege contextul politic dificil și atacurile informaționale dure care i-au fost direcționate în ultimele zile, în special într-un an electoral.

Scădere record a exportului din regiunea transnustreană, cu 57% în primul trimestru

Exporturile regiunii separatiste Transnistria s-au redus cu 57% în primele trei luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2024, potrivit datelor publicate de Comitetul Vamal din stânga Nistrului. Volumul total al comerțului exterior (exclusiv importul de gaze naturale) s-a ridicat la doar 210 milioane de dolari, marcând o scădere de 40% față de anul trecut, scrie bani.md.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Criza afectează toate domeniile comerțului: importurile au scăzut cu 25%, iar volumul bunurilor introduse de întreprinzătorii individuali s-a redus cu 19%.

Declinul abrupt al exporturilor semnalează dificultăți serioase pentru economia regiunii separatiste, dependentă în mare parte de scăderea activității comerciale s-a reflectat și în încasările bugetare.

Potrivit Tiraspolului, veniturile din taxe vamale în primul trimestru au însumat 160 milioane de ruble, cu 16% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Moldovenii care revin în țară vor intra în carantină și după 30 iunie
Articolul anterior
S-a stins din viață Axînti Sergiu, directorul liceului ,,Ștefan cel Mare” din Chișinău
Articolul următor
Close menu