O bătrână a absolvit liceul la vârsta de 90 de ani, apoi a devenit profesoară pentru o zi

O bătrână din Italia, care a obţinut recent diploma de absolvire a liceului la vârsta de 90 de ani, a devenit profesor onorific pentru o zi, săptămâna trecută, în oraşul său natal din regiunea Umbria.

„Am încununat un alt vis al meu”, a declarat Imelda Starnini după ce a deschis anul şcolar într-o instituţie de învăţământ din Citta di Castello, informează agenția ANSA, citată de Agerpres și stirileprotv.ro.

Primarul localităţii a invitat-o să sune clopoţelul cu ocazia deschiderii anului şcolar.

Imelda Starnini a obţinut diploma de absolvire a liceului în luna iulie.

O femeie din Bălți, suspectată de comiterea unei infracțiuni, căutată de Poliție!

Poliția din Bălți cere ajutorul cetățenilor pentru identificarea femeii din imagini. Aceasta este suspectată de comiterea unei infracțiuni.


Persoanele care au recunoscut femeia din imagini sunt rugate să informeze poliţia la numerele de telefon: 069944600 sau 112.

Oamenii legii recomandă repetat cetăţenilor să-şi asigure eficient bunurile în vederea pentru a preveni situațiile triste.

Evreii care au tranzitat Moldova pentru a merge în Ucraina se întorc în țara lor. Măsuri speciale la Aeroport

Începând de astăzi, evreii hasidici care au marcat Anul Nou evreiesc în orașul ucrainean Uman, vor tranzita teritoriul Republicii Moldova pentru a-și continua deplasarea către țara de reședință. Instituțiile din domeniul securității naționale reiau aplicarea măsurilor speciale pentru gestionarea fluxului sporit de tranzit și oferirea unui grad optim de confort atât cetățenilor, cât și tuturor călătorilor, scrie realitatea.md.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, Aeroportul Internațional Chișinău s-a pregătit pentru a gestiona numărul crescut de aeronave și pasageri care tranzitează prin zonă. În apropierea aeroportului, a fost amenajat un platou de așteptare special destinat evreilor hasidici, unde se pot efectua verificări și pregătiri pentru continuarea călătoriei.

De asemenea, au fost instalate corturi destinate verificărilor. Fluxuri speciale de procesare a documentelor au fost create pentru a evita suprapunerea cu cursele aeriene regulate, iar turele de personal au fost suplimentate pentru a optimiza procesele.

Pasagerii sunt îndemnați să ajungă cu rezervă de timp la Aeroportul Internațional Chișinău. Accesul în aerogară va fi restricționat strict pentru personalul aeroportuar și pasagerii cu bilet pentru zboruri.

Pe drumurile naționale care duc către punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene, echipaje ale poliției vor asigura fluidizarea traficului, astfel încât să se evite crearea ambuteiajelor și disconfortul pentru toți participanții la trafic.

Olga Țapordei, acuzată că ar copia o influenseriță din Rusia

După ce a călătorit în diferite colțuri ale lumii și a cucerit Everestul, Olga Țapordei și-a găsit inspirația tocmai în Rusia. Experta în branding personal se pare că nu mereu apelează la propriile idei în ceea ce postează pe canalele sale de social media, scrie cancan.md.

Marina Cebotari, care este de profesie creatoare de content, a sesizat în ultima perioadă că ideile distribuite de Olga pe story-uri par foarte asemănătoare cu ale unei influensere din Rusia. Ea susține că textele publicate de Olga Țapordei sunt copiate unu la unu după story-urile Alexandrei Mitroshina, jurnalistă și influenseră din Rusia.

„Printr-o coincidență, aceleași gânduri sunt expuse la fel, imagini pe alocuri similare, aranjarea textului și chiar textul tradus din rusă în română”, susține Marina într-o serie de story-uri în care a inclus dovezi cu plagiarismul făcut de Olga Țapordei (imagini mai jos).

Olga Țapordei ar fi început să apeleze la alte surse pentru idei de story-uri aproximativ din luna decembrie 2022, potrivit Marinei Cebotari. Vedeți și voi mai jos dovezile distribuite de tânără.

Story-urile publicate de Alexandra Mitroshina. Sursa: marina.cebotari__ / Instagram

Story-urile publicate de Olga Țapordei. Sursa: marina.cebotari__ / Instagram

În acest caz Olga Țapordei a publicat story-ul ei în aproximativ aceeași perioadă de timp ca și Alexandra Mitroshina. Sursa: marina.cebotari__ / Instagram

O femeie din Bălți, suspectată de comiterea unei infracțiuni, căutată de Poliție!
Articolul anterior