O cafenea foloseşte ursuleţi de pluş pentru menţinerea distanţării sociale

O cafenea din Mexic foloseşte ursuleţi de pluş uriaşi pentru a încuraja clienţii să menţină distanţarea socială şi să oprească răspândirea coronavirusului.

separator

Situat în cartierul elegant Polanco din capitala Mexico City, cafeneaua Jaso Bakery a aşezat pe scaune urşii e pluş pentru a menţine clienţii la o distanţă sigură unul de celălalt.

Proprietarii cafenelei consideră că jucăriile sunt cel mai bun mod de a le transmite oamenilor un mesaj eficient şi discret privind măsurile de precauţie care trebuie luate în timpul pandemiei COVID-19.

Mexic este una dintre ţările cele mai afectate de pandemia de COVID-19, scrie Reuters.

Ministerul Sănătăţii din Mexic a raportat luni 4.973 de noi cazuri de coronavirus şi 342 de decese suplimentare.

Guvernul a transmis, însă, că numărul real de persoane infectate este probabil semnificativ mai mare decât cazurile confirmate.

sursa: www.mediafax.ro

Furt obraznic în amiaza mare! Mai multe persoane, filmate cum fură flori de pe viaduct

Furt ziua în amiaza mare! Mai multe persoane au fost surprinse furând flori din spațiul verde de pe viaduct, anunță Primăria Capitalei.

Acestea au fost reținute de oamenii legii. Primăria Chișinău condamnă acțiunile indivizilor care distrug bunurile publice și își bat joc de munca oamenilor, ce zilnic contribuie la dezvoltarea orașului Chișinău, se mai arată în mesajul municipalității.

Patru procurori anticorupție și-au anunțat demisia

Patru procurori anticorupție și-au anunțat demisia în semn de protest față de procedura de verificare a averii și integrității impusă de autorități. Anunțul a fost făcut de procurorul general Ion Munteanu, care a subliniat că procurorii mai au o zi la dispoziție pentru a decide dacă acceptă să treacă prin comisia de vetting, scrie NewTV.

„În ziua de ieri, am primit patru cereri de demisie legate de procedura de vetting. Altă opțiune nu am decât să le accept. Sper că acestea vor fi toate. Sper că procurorii au conștientizat necesitatea acestui exercițiu și își vor asuma responsabilitatea. Este important să se petreacă cât mai repede posibil,” a declarat Ion Munteanu.

Întrebat despre identitatea procurorilor care au demisionat, Munteanu a menționat că aceștia sunt de la nordul țării și de la oficiul principal, dar a considerat că numele lor nu sunt esențiale. El a adăugat că era la curent cu intenția acestora de a părăsi sistemul încă de la momentul notificării.

În prezent, în cadrul Procuraturii Anticorupție activează peste 60 de procurori. Cei care nu vor trece evaluarea comisiei de vetting nu vor mai putea ocupa funcții de procuror sau alte funcții de demnitate publică pentru o perioadă între 5 și 7 ani. De asemenea, aceștia nu vor beneficia de pensii și indemnizații speciale.

Ploi puternice, inclusiv cu grindină, și astăzi în R. Moldova

Meteorologii anunță pentru ziua de joi, 13 iunie, „o nouă serie de instabilitate atmosferică” în R. Moldova.

Astăzi sunt prognozate averse însoțite de descărcări electrice, izolat puternice și cu pericol iminent de grindină.

Temperaturile vor coborî ușor și vor oscila între +22..+27°C.

Demi Lovato a primit un inel de logodnă de 2,5 milioane de dolari. Cum arată bijuteria
Articolul anterior
Rusia a distrus mai mult de 16 tone de prune din Moldova
Articolul următor