O expoziție interactivă de fotografie în aer liber, cu muzică și DJ locali, va fi organizată în parcul Dendrariu! Ia-ți prietenii și vino la eveniment

Dacă ești liber și visezi, iar sub stele gându-ți zboară spre dezvoltare personala culturală, Organizația nonguvernamentală GRIFF îți oferă o tangență din cotidian, odată în an! Îți dorești să ai parte de mai multe activități sociale și educative, menite să promoveze valori moral-spirituale și bunăstarea ta în spațiul predestinat creației?

separator

ONG GRIFF te invită să vizionezi cu drag, o expoziție de fotografii sub soare și sub stele, în cadrul temei „Ferestre“. Evenimentul artistic, care va avea loc pe 6 aprilie, între orele: 10:00-22:00, își propune promovarea a 5 artişti locali şi produsul acestora prin abordarea creativ-inovativă a unei construcții din parcul Dendrariu utilizând metoda expunerii.

În cadrul evenimentului, vor fi expuse fotografiile tinerilor: Radu Ariton, Alexandru Rudenco, Andrei Moraru, Grigore Popovici și Reniță Andrei.

Fă cunoștință cu programul evenimentului:

– 10:00 – Muzică. DJ on place
– 11:00-12:00 — Discuție brainstorm – dezbatere cu Andrei Reniță
– 15:00-18:00 — Fotoquest Concurs
– 18:00-20:00 — Deschidere și licitație
– 20:00-22:00 — Petrecere cu 3 Dj locali

Vino șu tu la eveniment! Susține promovarea gândirii libere prin fotografie. ,,Deschide fereastra, că să intre aer curat! Fresh, de primăvară”!

Organizatorii vă invită în acest spațiu ce este o ,,fereastră”, vă propun să vă uniți geometric, ambiguu și minimalist, ca o rază. Să fiți împreună chiar dacă sunteți multicolori! ,,Lumina fiind doar una singură, și ajunge până la noi. Să vă iubiți pe voi, prin voi! Fiți siguri și sincronizați-vă precum ochiul cu cartea! Fiți siguri de fereastra ce o căutați în voi. Adevărul e ca roșul sângelui pe albul de ghiocel de primăvară, ca tradițiile ce erau vii odinioară. Liberi ca prin prisma obiectivului foto, examinând, calculat cum curge apa în izvor, găsiți simetria exploziilor voastre, axați-vă și hrăniți-vă sufletul din zbor!”

ONG GRIFF are drept scop menținerea unei platforme interactive de organizare a evenimentelor pentru promovarea produsului out-put creativ spre culturalizare, interacțiune reciproca și impact social, promovează ideile ce tind să dezvolre cultura și arta, necesitatea artei fotografice și beneficiile ei.

Vezi cum poți ajunge și tu la expoziție aflând mai multe detalii pe pagina de facebook a evenimentului!

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului s-a sesizat în cazul copilului de doar un an bătut cu cruzime de mama sa

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Vasile Coroi, s-a sesizat din oficiu referitor la cazul de violență asupra unui copil de un an și două luni, reflectat recent în mass-media, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În acest context, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului reamintește că, în conformitate cu prevederile Convenției ONU cu privire la Drepturile Copilului, părinții sau reprezentanții legali poartă responsabilitatea principală pentru creșterea și dezvoltarea copilului, iar statul are obligația de a le oferi tot sprijinul necesar pentru a-și îndeplini acest rol.

De asemenea, articolul 19 din aceeași Convenție subliniază obligația statelor de a lua toate măsurile necesare pentru a proteja copiii împotriva violenței, abuzului sau neglijării, fie că acestea au loc în familie sau în alte medii.

Ombudsmanul Copilului face apel la autoritățile publice să depună toate eforturile necesare pentru a crea un mediu sigur și protector pentru toți copiii din Republica Moldova. În același timp, subliniază importanța sprijinirii părinților prin servicii specializate și a sensibilizării comunității cu privire la protecția copiilor împotriva oricărei forme de violență.

Primăria anunță când va avea loc inaugurarea Târgului de Crăciun și a Sărbătorilor de Iarnă în Capitală

Primăria Municipiului Chișinău anunță că pe 1 decembrie 2024, ora 17:00, în Piața Marii Adunări Naționale, va fi inaugurat Târgul de Crăciun și Sărbătorile de Iarnă 2025, cu o serie de activități pentru întreaga familie, informează unica.md.

Aprinderea luminițelor Pomului de Crăciun din Piața Marii Adunări Naționale va fi un eveniment cultural special, care ne va transpune într-o adevărată poveste de iarnă, susținut de artiști îndrăgiți:

  • Orchestra Moș Crăciunilor
  • Capela Corală Academică „Doina”
  • Ansamblul de violoniști „Divertisment”
  • Corala „Vocile Primăverii”
  • Pianiștii Iurie Mahovici și Anatol Lapicus

La sărbătoare vor fi prezente și colective artistice de copii şi dansatori.

Târgul de Crăciun va fi deschis în perioada: 1 decembrie 2024 – 15 ianuarie 2025 și va include numeroase standuri cu produse și mărfuri tradiționale, cadouri de Crăciun, decorațiuni, dulciuri, băuturi calde și multe altele.

Pentru vizitatori este prevăzut un program divers, care include concerte, spectacole pentru copii, ateliere de creație și un loc special amenajat pentru întâlniri cu Moș Crăciun.

Printre atracțiile principale ale Târgului mai menționăm: patinoarul, caruselele, zone de fotografii și altele.

Invităm toți locuitorii și oaspeții capitalei să se bucure de spiritul Crăciunului alături de familie și de prieteni.

Lebădă salvată după ce a suferit fractură la aripă și nu putea ieși la mal

La data de 21 noiembrie 2024, angajații IGSU au fost solicitați să intervină într-o misiune mai puțin obișnuită, pentru a veni în ajutorul unei lebede rănite în satul Chițcanii Vechi, raionul Telenești, informează unica.md cu referire la un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:27, iar potrivit informațiilor, pasărea nu putea ieși singură la mal din apele râului Răut.

În ajutorul acesteia au intervenit salvatorii Inspectoratului, care, ajunși la fața locului, au constatat că lebăda a suferit o fractură la aripă și nu putea ieși la mal din cauza traumei. Angajații IGSU au reușit să recupereze lebăda din apă și noroi, în maximă siguranță. Ulterior, aceasta a fost predată angajaților Inspectoratului pentru Protecția Mediului în vederea oferirii îngrijirilor necesare și a tratamentului corespunzător pentru recuperarea completă.

Potrivit IGSU, de la începutul anului 2024, angajații IGSU au reușit să salveze din diverse situații de risc 492 de animale.

Privé Fashion Events by Cricova Winery: vezi cine sunt Digital Influencerii ediției!
Articolul anterior
Pe lângă struguri și mere, la Târgul din Parcul Catedralei, vor fi în vânzare și prune uscate, dar și mure congelate
Articolul următor