O femeie care a găsit un card bancar în stradă, riscă amendă de până la 67.500 lei sau închisoare

O femeie în vârstă de 43 de ani, locuitoare a capitalei, a fost reținută de ofițerii de poliție ai sectorului Râșcani, fiind suspectată de furt. Aceasta a găsit un card în stradă, iar pentru că nu s-a grăbit să-l înapoieze proprietarului, va plăti amendă sau va sta în închisoare.

Polițiștii au fost sesizați la data de 24 aprilie, de victimă, un tânăr de 22 de ani comunicând că i-a fost sustrasă o sumă impunătoare de bani de pe card.

La fața locului polițiștii au stabilit că victima a pierdut portmoneul în care se afla și cardul bancar, care a fost găsit de persoana suspectă, care ulterior a achitat mai multe cumpărături cu cardul găsit.

Prejudiciul cauzat proprietarului se ridică la 8 800 de lei.

Acțiunile suspectei au fost surprinse și de camerele de supraveghere.
Ca urmare a măsurilor de investigație și urmărire penală întreprinse de către polițiști, individa a fost identificată, reținută și condusă la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual penale femeia și-a recunoscut vina.

Suspecta este cercetată penal pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau închisoare de până la 4 ani.

Biblioteca Municipală „Bogdan Petriceicu Haşdeu” invită copiii la cea de-a treia ediție a programului „Provocarea verii”
Articolul anterior
Un blogger ucrainean care a călătorit cu caiacul de-a lungul râului Nistru, șocat de ceea ce a descoperit la Soroca
Articolul următor
Alte articole interesante