O femeie din Florești, în lacrimi după ce a învins Coronavirusul: ,,Cel mai complicat a fost când am aflat că plămânii erau foarte afectați”

Viața i-a scos în cale Veronicăi Bîrgan multe încercări. Femeia de 62 de ani este diagnosticată cu diabet zaharat, hipertensiune arterială, iar în 2012 ambele picioare i-au fost protezate din cauza coxartrozei, o maladie articulară.

La 54 de ani, femeia a fost nevoită să învețe să meargă din nou. Pacienta spune însă că aceste obstacole nu se compară nici pe departe cu chinurile prin care a trecut după ce a fost diagnosticată cu COVID-19.

Medicii din spitalul raional Florești i-au salvat viața. Lunar, 150 de pacienți, cu simptome specifice noului coronavirus, ajung la spitalul Raional Florești. Până acum, instituția medicală a reușit să trateze peste 560 de persoane.

Recent, instituția medicală a fost dotată cu paturi pentru terapia intensivă, concentratoare de oxigen, pulsoximetre, pompe infuziomate, monitoare și echipamente medicale de protecție pentru lucrătorii din prima linie.

Dispozitivele au fost achiziționate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”. Vezi video!

La Piața Centrală a fost inaugurată o hală modernă de fructe şi legume
Articolul anterior
Familiile lucrătorilor medicali decedați de Covid-19 vor primi o indemnizație unică de 100.000 lei
Articolul următor
Alte articole interesante