O femeie din Israel i-a lăsat unei moldovence toată averea sa: un apartament în centrul orașului Tel Aviv, alte proprietăți și milioane în conturi

În Israel, o îngrijitoare originară din Republica Moldova a ascuns moartea femeii de care avea grijă și a fugit în Moldova cu toți banii acesteia, susține presa locală. Pe de altă parte, moldoveanca susține că ea, de fapt, nu a fugit și nu are nimic de ascuns.

Moldoveanca susține că a primit bani și proprietăți, în conformitate cu ultima voință a decedatei.

Aceasta a venit în Moldova cu toți banii agonisiți de femeie, în valoare de câteva milioane de șecheli israelieni.

Istoria moldovencei a fost relatată postul de știri 12Keshet TV Channel, conform vesty.co.il. Publicația susține că moldoveanca „în cel mai misterios mod” a devenit singura moștenitoare a Jisellei Mevis, după ce a primit de la ea un apartament într-o zonă prestigioasă din Tel Aviv, economii bancare și alte proprietăți.

În același timp, rudele lui Mevis au aflat despre moartea femeii numai după ce moldoveanca a părăsit Israelul, întorcându-se în Moldova. Potrivit vecinilor, într-o zi, un camion a fost adus la apartamentul lui Mevis, în care au fost încărcate toate bunurile din casă. După aceea, nimeni nu a mai văzut-o pe îngrijitoare. Aceiași vecini spun că relația dintre îngrijitoare și beneficiară nu a fost „fără nori”.

Într-un interviu cu reporterii, aceștia au spus că au auzit țipete și insulte din apartamentul în care locuia femeia în vârstă. Aceștia au raportat acest lucru poliției, dar acolo nu au găsit nicio „infracțiune” în acțiunile îngrijitoarei. „Vreau doar ca dreptatea să prevaleze”, a spus unul dintre vecini. „Ea nu este ruda mea, nu am nevoie de nimic. Dar am trăit unul lângă altul mulți ani. Și îmi pare rău pentru ceea ce i s-a întâmplat”.

S-a dovedit că moldoveanca s-a ocupat de înmormântarea femeii decedate. O altă rudă a decedatului, Avi Lavi, confirmă că nimeni nu știa despre moartea lui Jisella Mevis. Abia mai târziu rudele au putut stabili unde a fost îngropată.

O copie a testamentului arată că toate bunurile sunt pentru Lucia, moldoveanca îngrijitoare, întrucât decedatul nu are rude. Ei, la rândul lor, au încercat să conteste legalitatea testamentului, bănuind că a fost o fraudă. Avocatul lor, Moshe Kedmi, mai crede că instanța va ține cont de circumstanțele ciudate ale „apariției testamentului”, precum și de mărturia vecinilor care au depus mărturie la poliție că asistenta a tratat-o ​​rău în secția ei și chiar a bătut-o.

Din documentele aflate la dispoziția canalului TV rezultă că, după moartea femeii, Lucia a continuat să locuiască în apartamentul ei pentru o perioadă de timp și să retragă bani prin cardul de credit al decedatului. Autorii complotului au reușit să o contacteze pe Lucia și să obțină reacția ei.

Potrivit moldovencei, ea și femeia au trăit împreună 17 ani în „dragoste și armonie”. „Este foarte trist că în timpul vieții, rudele nu au avut grijă de Gisella și nu au comunicat cu ea. Mi-au spus în mod constant că nu vor să știe despre moartea ei și să vină la înmormântare”, a spus Lucia.

,,I-am fost devotată până în ultimele zile de viață”. Poliția israeliană a spus că „fiecare plângere privind suspiciunea de infracțiuni împotriva persoanelor în vârstă și neajutorate este investigată temeinic”.

Rusia spune că „nu poate accepta” acordul de armistițiu în varianta propusă de SUA

Rusia spune că ia în considerare în mod serios propunerile SUA privind încheierea războiului din Ucraina, dar că „nu poate accepta” acordul de armistițiu în forma actuală propusă de președintele Donald Trump, relatează Daily Mail.

Moscova a reiterat faptul că dorește ca SUA să țină cont de ceea ce Rusia socotește drept cauzele fundamentale ale conflictului, a declarat marți un diplomat rus pentru presa rusă.

„Luăm foarte în serios modelele și soluțiile propuse de americani, dar nu le putem accepta pe toate în forma lor actuală”, a declarat viceministrul de externe Serghei Riabkov.

„Din câte observăm, nu există în ele loc pentru cerința noastră principală, și anume să rezolvăm problemele legate de cauzele profunde ale acestui conflict”, a spus el, într-un interviu acordat revistei „International Affairs”.

„Sunt total absente, or asta trebuie soluționat”, a subliniat el.

Trump i-a mustrat duminică atât președintele rus Vladimir Putin, cât și pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, exprimându-și frustrarea față de faptul că luptele continuă într-un război pe care promisese să-l oprească rapid.

Trump a insistat că se înregistrează progrese în negocieri, dar a spus că va lua în considerare impunerea de noi sancțiuni  dacă va considera necesar, pentru a pune presiune asupra Moscovei.

De asemenea, el l-a acuzat pe Zelenski că a încercat să se retragă dintr-un acord cu SUA privind accesul la resursele minerale ale Ucrainei.

Ucraina a avut o primă rundă de consultări cu SUA cu privire la ceea ce el a spus că este cea mai recentă versiune a acordului privind minereurile, a declarat marți ministrul ucrainean de externe Andrii Sibiha.

Putin a refuzat practic o propunere a SUA privind o încetare imediată și totală a focului de 30 de zile.

De asemenea, o încetare parțială a focului în Marea Neagră, care ar putea permite transporturi mai sigure, nu a fost implementată din cauza condițiilor impuse de negociatorii de la Kremlin.

Rusia tărăgănează un acord în Marea Neagră în scopul de a „frâna eforturile pentru o încetare generală a focului și a extrage concesii suplimentare de la Occident”, potrivit unei analize publicată luni de Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), un think tank din Washington.

Zelenski s-a exprimat tranșant în analiza sa asupra evoluțiilor în mesajul său zilnic de duminică seara.

„Moscova își bate joc în mod flagrant de eforturile partenerilor noștri de a promova o agendă de pace”, a spus el.

Putin a exclus anterior o întrerupere temporară a ostilităților, motivând că de aceasta ar beneficia doar Ucraina și aliații săi occidentali, în măsura în care ar permite armatei ucrainene să-și refacă arsenalele.

El a insistat că Moscova dorește un acord cuprinzător care să asigure o soluționare definitivă a războiului din Ucraina.

34 de oameni au murit în accidente rutiere de la începutul anului. Viteza excesivă e printre cauzele principale

Treizeci și patru de oameni au murit în accidentele rutiere produse în Moldova în primele trei luni ale acestui an. Inspectoratului General de Poliție precizează că în perioada menționată s-au produs 371 de accidente, aceasta fiind cea mai mică rată din ultimul deceniu, transmite IPN.

A descrescut și numărul persoanelor decedate în accidente rutiere. Anul trecut, în aceeași perioadă, 41 de oameni și-au pierdut viața în accidente.

Cele mai multe cazuri de deces s-au înregistrat în anii 2016, 2018 și 2020. În fiecare dintre acești ani, în primele trei luni, în accidente rutiere au murit câte 63 de oameni.

Viteza excesivă, neadaptarea acesteia la condițiile meteo, neatenția șoferilor, conducerea în stare de ebrietate, neacordarea priorității legale pietonilor sunt principalele cauze ale accidentelor rutiere.

„Reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecințelor acestora reprezintă o prioritate pentru Poliție”, notează IGP.

Transnistria va interzice propaganda relațiilor sexuale netradiționale

Transnistria a pregătit un proiect de lege privind interzicerea propagandei relaţiilor sexuale netradiţionale, refuzului procreării şi schimbării sexului. Pachetul de amendamente la legi, elaborat de un grup de deputaţi ai Consiliului Suprem, a fost aprobat de Comisia pentru educaţie, asociaţii publice şi mass-media, transmite Știri.md cu referire la infotag.md.

„Lucrăm cu acest subiect de mult timp. Cu toţii avem ocazia să observăm ce se întâmplă în Europa, ce se întâmplă în lume cu aceste direcţii. De aceea, considerăm că este de datoria noastră să interzicem prin lege propaganda acestor lucruri pe teritoriul Transnistria!”, a declarat Igor Buga, unul dintre autorii iniţiativei. 

Se propune introducerea răspunderii administrative pentru propaganda valorilor netradiţionale în rândul copiilor şi adulţilor, inclusiv prin intermediul mass-mediei şi reţelelor de informare şi telecomunicaţii. Iniţiativa va fi examinată în primă lectură la următoarea sesiune plenară din 9 aprilie.

Un tată din Capitală și-a agresat sexual copilul timp de patru luni
Articolul anterior
,,Cerbul” – un frumos colind autentic lansat de Natalia Kaluian, tânără interpretă originară din sudul Basarabiei, astăzi Ucraina
Articolul următor
Close menu