O femeie din Moldova a împlinit 110 ani!

Maria Rață este din orașul Ialoveni. Moldoveanca s-a născut pe 1 ianuarie 1908 și ieri a împlinit 110 ani.

separator
Biografia ei se intersectează cu evenimentele unui întreg secol, în timpul vieţii sale au avut loc două războaie mondiale, foamete, deportări, colectivizare, s-au dezvoltat rapid noile tehnologii. Maria Rață continuă o viață activă, este o fire curioasă, sociabilă, plină de energie și interes față de evenimentele din jur. O ajută în viața cotidiană feciorul Mihail și nepoții, relatează Primăria Ialoveni.sursa: www.unimedia.info

Dorin Galben a cerut-o în căsătorie pe Violeta Scrișu pentru a doua oară, în Dubai. Ce i-a dăruit de această dată

Acum o săptămână, Dorin Galben a cerut-o de nevastă pe Violeta Scrișu. După cererea acceptată, cei doi au zburat spre Dubai pentru a sărbători momentul frumos din viața lor. Iar fiindcă dragostea este la maxim, Dorin a cerut-o în căsătorie pe Violeta, a doua oară, scrie ea.md.

Jurnalistul a povestit într-o postare pe Instagram că și-a cerut iubita în căsătorie pentru a doua oară și i-a oferit inelul pe care l-a procurat câțiva ani în urmă. Unul mai simplu, dar foarte important pentru el.

Jurnalistul a povestit într-o postare pe Instagram că și-a cerut iubita în căsătorie pentru a doua oară și i-a oferit inelul pe care l-a procurat câțiva ani în urmă. Unul mai simplu, dar foarte important pentru el.

„Am cerut-o în căsătorie pentru a doua oară pe Violeta Scrișu. De aceasta dată cererea a fost una simbolică. Vă explic imediat de ce. Inelul pe care-l puteți vedea în ultima fotografie I-am cumparat acum 7 ani. Așa gusturi aveam eu la vârsta aia. Mă gândeam s-o cer de soție atunci (la 3 ani de relație), dar am înțeles că ambii eram nepregătiți și am decis să amân acest pas. I-am dat timpului timp și ambii nu regretam asta… Inelul este unul simplu și l-am luat de la un magazin de la noi. Am dat pe dânsul un salariu și jumătate – pe care-l primeam atunci (nu foarte mare). Pentru mine el are mai mult o valoare emoțională și demonstrează că știam de foarte mult timp că Violeta va fi soția mea. Știam că într-o buna zi vom forma o familie și că asta se va întâmpla când vom dori noi, dar nu când va spune gura lumii”.

Și de a două oară, Violeta a acceptat cererea.

Jurnalistul Dorin Galben și-a cerut iubita în căsătorie acum o săptămână.

Prezentatorul i-a dedicat iubitei sale o piesă de dragoste care a fost concepută și creată chiar în cinstea acestui eveniment.

Din spusele lui Dorin Galben, cei doi formează un cuplu de aproape 10 ani.

Programul Național „Investim în profesori” se extinde în grădinițe. De ce se vor bucura educatorii

Ministerul Educației și Cercetării anunță extinderea Programului Național „Investim în profesori” în instituțiile preșcolare. În total, de instruiri vor beneficia peste 2000 de educatori, în acest scop din bugetul de stat fiind alocați circa 6 milioane de lei.

Pentru a participa la program, managerii instituțiilor de învățământ trebuie să completeze un formular conform structurii furnizate până pe data de 11 martie 2024, accesând următorul link: https://bit.ly/investim_in_educatori.

Menționăm că numărul minim de cadre didactice care vor fi implicate în programul de formare este de 15 persoane per instituție.

Angajații vor beneficia de formări gratuite, cuantificate cu 10 credite profesionale la modulul Psihopedagogie. Programul de formare continuă se va desfășura în instituțiile de învățământ preșcolar selectate (minim 70%) și online (maxim 30%), în perioada mai – decembrie 2024, conform unui orar agreat cu furnizorul de formare continuă.

Votul anticipat pentru alegerile prezidențiale din Rusia a început în regiunile izolate şi în zonele ocupate din Ucraina

Votul anticipat pentru alegerile prezidenţiale ruse din martie a început duminică în zonele ocupate din Ucraina, unde conflictul a intrat deja în al treilea an, precum şi în regiunile izolate ale Rusiei, cea mai vastă ţară din lume, informează AFP, transmite Agerpres.

Alegerile, care au loc în restul Rusiei pe 14 martie, se derulează într-un context în care au fost interzise toate criticile la adresa ofensivei Moscovei în Ucraina şi după moartea în închisoare a liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi.

Vladimir Putin, la putere din 1999, nu va avea de înfruntat nicio opoziţie reală în timpul acestui scrutin care ar urma să-i asigure un nou mandat de şase ani la Kremlin.

Chiar dacă niciun candidat independent nu a fost autorizat, o participare crescută este importantă pentru Kremlin, pentru a arăta uniunea poporului în spatele preşedintelui Putin.

Şeful numit de Kremlin în zona ocupată a regiunii ucrainene Zaporojie, unde se află cea cea mai mare centrală nucleară din Europa, a postat pe reţelele sociale o fotografie cu soldaţi într-un birou de vot improvizat.

Această regiune, ocupată de forţele ruse în martie 2022 în urma declanşării pe 24 februarie în acel an a invaziei asupra Ucrainei, se află într-o zonă de lupte.

Sunt puţine informaţii cu privire la organizarea acestui scrutin în alte zone ocupate de Moscova după ofensiva lansată în urmă cu doi ani.

În schimb, autorităţile au dat detalii cu privire la modul în care au trimis elicoptere şi snowmobile pentru a aduna votul alegătorilor izolaţi, precum crescătorii de reni, în cele mai îndepărtate regiuni din Siberia.

Comisia electorală rusă a anunţat recurgerea la „elicoptere şi vehicule de teren” pentru organizarea unor birouri de vot temporare pentru o mână de alegători siberieni.

În regiunea Habarovsk, în Extremul Orient rus, responsabili s-au deplasat cu elicopterul la staţia meteorologică izolată „Kur”, pentru a aduna voturile celor doi angajaţi ai staţiei.

În republica Saha (Iakutia), în zona arctică a Siberiei, responsabili electorali au mers cinci ore cu un vehicul de teren pentru a ajunge la o comunitate izolată de pe insula Bolşoi Beghicev în Marea Laptev. „Capul familiei era fericit să-i vadă pe invitaţi”, au declarat ei pe reţelele sociale, postând fotografii cu sute de reni într-un peisaj înzăpezit. „În total, au votat patru alegători”, au adăugat ei.

Video! Revelion 2018: spectacolul de lumini din Dubai a intrat în Cartea Recordurilor
Articolul anterior
Video!!! Cum a evoluat cariera lui Ionel Istrati timp de 20 de ani
Articolul următor