O femeie din Rusia și-a sugrumat cei doi copii și i-a lăsat să înghețe într-o râpă

Vera Zaitseva, în vârstă de 43 de ani, din Rusia, și-a lăsat proprii copii într-o râpă cu zăpadă. Femeia a crezut că i-a sugrumat. Un locuitor al satului Prokudino, Regiunea Saratov, a observat doi copii înghețați zăcând în haine subțiri în râpă.

«Я виновата»: россиянка душила двоих детей и бросила их замерзать в овраге

Acesta a chemat o ambulanță. Medicii sosiți au constatat decesul unui băiețel de opt ani, iar sora acestuia a fost internată în stare critică. Copiii zăceau într-o râpă lângă o casă privată, iar polițiștii au reușit să ia rapid legătura cu mama lor. La telefon, femeia le-a explicat oamenilor legii că a făcut crima din cauza divorțului de soțul ei.

Foștii soți și-au împărțit copiii. Vanya, în vârstă de opt ani, și Anya, în vârstă de cinci ani.

Следователи выяснили, что Вера душила детей

Anchetatorii au descoperit că femeia a sufocat copii, relatează presa din Rusia.

Oamenii legii au ajuns la concluzia că Vera a vrut să îi omoare pe Vanya și Anya. Era supărată pe ei pentru neascultarea lor. Mama a luat eșarfa și și-a sugrumat fiul și apoi fiica. Când copiii au încetat să mai dea semne de viață, femeia i-a scos în stradă, i-a aruncat în râpă și a fugit. Poliția a găsit-o în orașul Engels, regiunea Saratov.

Medicii luptă pentru salvarea fetiței.

За жизнь маленькой Ани борются врачи

Accident teribil în stânga Nistrului: Un mort și mai mulți răniți, după ce un BMW a intrat într-o stație plină cu oameni

Un accident rutier grav a avut loc în această dimineață în stânga Nistrului. Un BMW a intrat într-o stație plină cu oameni, apoi a ajuns într-un gard, scrie unimedia.info.

Potrivit presei din regiune, o persoană a decedat, iar mai multe au fost rănite.

La fața locului au intervenit serviciile specializate.

Campionatul European, organizat în premieră la Chișinău! Moldova a fost gazdă a două turnee majore la dans sportiv

Republica Moldova a fost gazdă a două turnee majore la dans sportiv. În premieră, țara noastră a organizat Campionatul European, rezervat seniorilor, proba standard adult, la care au participat 56 de perechi din 29 de țări, scrie zugo.md.

În competiția europeană, rezervată seniorilor, proba standard, Republica Moldova a ocupat locul I prin perechea Alexei Glukhov/Anastasia Glazunova. Pe locul secund s-a situat tandemul din România Rareș Cojoc/Andreea Matei iar podiumul a fost completat de dansatorii germani Tomas Fainsil/Violetta Fainsil.

Aceeași performanță, R. Moldova a realizat-o și la Campionatul European, rezervat vârstei până la 21 de ani, zece dansuri. Pe primul loc a urcat perechea din Republica Moldova Vladimir Cebanu/Sofia Chiorescu, locul II a revenit reprezentanților din Lituania Domantas Belevicius/Dominyka Brantaite iar medalia de bronz a fost cucerită de dansatorii moldoveni Lucian Angheluță/Ionela Ursu.

La competiția continentală, la această categorie de vârstă, au participat 26 de perechi din 18 țări.

Oportunitate unică pentru designerii grafici de la noi interesați de tehnologie și implicare activă în societate

Pe 26-28 aprilie ești așteptat la Tekwill pentru a participa la UX4Gov Designathon. Evenimentul care încurajează colaborarea între instituțiile publice și designerii de produs, cu scopul de a îmbunătăți accesibilitatea și calitatea serviciilor publice prin soluții de design inovator și centrat pe utilizator.

Participanții vor lucra în echipe pentru a aborda și soluționa provocările reale prezentate de instituțiile publice, trecând prin toate etapele dezvoltării produsului – de la cercetare la prototip și testare, culminând cu prezentarea soluțiilor în fața unui juriu de experți.

Această inițiativă reprezintă o oportunitate unică pentru Designerii de Produs, UX, UI, Web și grafici, cu o pasiune pentru inovare și impact social, de a soluționa provocările reale ale instituțiilor publice.

Beneficii pentru participanți:

Impact vizibil: Ai ocazia să vezi cum soluțiile tale contribuie la îmbunătățirea vieții cetățenilor.

Colaborare: Construiești punți valoroase între lumea designului și sectorul public.

Învățare și dezvoltare: Participarea îți va extinde orizonturile, îmbogățindu-ți portofoliul și rețeaua profesională.

 UX4Gov Designathon îți oferă spațiul potrivit pentru implicarea ta activă în dezvoltarea produselor sectorului public.  Dar venim să te informăm că ideea ta nu va fi doar apreciată, dar și remunerată:

 Locul 1: 50.000 lei – o recompensă semnificativă pentru echipa care va impresiona juriul cu cea mai originală și de impact soluție.

Locul 2: 30.000 lei – o recunoaștere importantă a efortului și talentului echipei care va obține locul secund.

Locul 3: 10.000 lei – un premiu consistent pentru echipa care va completa cu o soluție ingenioasă și bine conturată

Înregistrarea la eveniment se face AICI.

Locurile sunt limitate. Încurajăm toți designerii interesați să se înregistreze pentru a nu pierde șansa de a contribui la transformarea digitală a Republicii Moldova.

UX4Gov Designathon este o inițiativă a comunității de design YaTakViju și Technovator, în parteneriat cu ATIC și Tekwill, sub egida Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, cu susținerea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD)

Românca, care a născut la 66 de ani, are fată mare
Articolul anterior
Cum arăta Morgenshtern în copilărie. Fotografii publicate de mama sa
Articolul următor