O femeie în vârstă de 90 de ani susține examenul de bacalaureat

Susținerea examenului de bacalaureat la vârsta de 90 de ani, acesta este scenariul care se desfășoară astăzi în Città di Castello, provincia Perugia, unde Imelda Starnini, născută în anul 1933, se numără printre elevii de la Liceul cu specializare socio-psihopedagogică San Francesco di Sales care participă la proba de limbă italiană.

Imelda-Starnini-esame-maturità-a-90-anni-Città-di-Castello-21-giugno-2023-4

Imelda își dorește să devină învățătoare, relatează Il Messaggero, conform Rotalianul.

La vârsta de 90 de ani, Imelda Starnini a decis să studieze din nou zi și noapte pentru a-și realiza visul de o viață, acela de a deveni învățătoare, cel puțin „pe hârtie”.

Ba chiar recunoaște că ar putea să-și continue studiile: „După bacalaureat o diplomă universitară? De ce nu?”

Astăzi dimineață, 21 iunie, puțin după ora 8:00, Imelda Starnini s-a așezat la o bancă pentru a susține proba scrisă la italiană, în cadrul examenului de bacalaureat 2023.

„Fără sacrificiu nu se obține nimic în viață și la această vârstă am decis să intru din nou în joc și să înfrunt acest examen, un obiectiv pe care l-am urmărit mereu, dar pe care l-am ratat din diverse motive, familiale și profesionale”, a explicat ea.

Imelda a continuat:

„Sunt aici și datorită ajutorului familiei mele. Încep seria de probe care, sper, mă vor duce să obțin diploma de bacalaureat. Îi îmbrățișez pe toți acești minunați tineri care astăzi, alături de mine, sunt gata să înfrunte obstacolele examenelor: studiul, cunoștințele și dorința de a acumula noi cunoștințe nu au vârstă și eu sunt dovada. Trebuie să crezi în ceea ce își dorești, așa m-au învățat părinții mei. Înainte, băieți, că nu mai e loc de glumă!”, a subliniat ea adresându-se celorlalți candidați.

Imelda Starnini este un exemplu de dragoste pentru cunoaștere, tenacitate și voință. La venerabila vârstă de 90 de ani, ea ne demonstrează că dorința de a învăța și de a dobândi noi cunoștințe nu are limită de vârstă și că niciodată nu este prea târziu pentru a ne îndeplini visurile.

Ghinion pentru opt migranți ucraineni, care au achitat 51.000 USD pentru a ajunge în Moldova, dar au fost prinși la frontieră

Opt migranți ucraineni, descoperiți în cadrul unei intervenții comune la frontieră. Ar fi achitat 51 000 USD pentru a ajunge în Moldova.

Noaptea precedentă, angajații Poliției de Frontieră au raportat un caz de trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene, în zona de sud a țării, cu documentarea a opt cetățeni din Ucraina. Incidentul a avut loc în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca. 

Astfel, în timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, patrula mobilă a auzit focuri de armă dinspre Ucraina. În acest sens, operativ s-a acționat pe linie de informare și intervenție în apropierea liniei de frontieră moldo-ucraineană.

În procesul examinării terenului cu ajutorul mijloacelor de observare fixe și sistemului de aeronavă fără pilot la bord, la fața locului grupele de intervenție au surprins mai multe persoane care traversau fraudulos frontiera dinspre Ucraina în R. Moldova. La fața locului au fost identificați opt bărbați ucraineni. 

Străinii au comunicat că pentru a ajunge în R. Moldova, au fost ajutați și ar fi achitat în Ucraina sume de la 3000 până la 10 500 de dolari fiecare.

De asemenea, din declarațiile acestora s-a stabilit complicitatea a două persoane care le-ar fi servit, unul cu rol de transportator din regiunea Odessa către localitatea Ogorodnoe, persoană care se află în căutare de către autoritățile din R. Moldova pentru cazuri similare, iar al doilea – călăuză însoțindu-i până în apropierea liniei de frontieră moldo-ucrainene.

Totodată, în baza acțiunilor comune, la scurt timp autoritățile Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei au reținut călăuza.

Cei opt migranți sunt solicitanți de azil pe teritoriul R. Moldova. Investigațiile pe caz sunt în desfășurare.

Cazul șoferiței care nu a acordat prioritate unor pietoni ls o zebră, în atenția poliției! La volan era o tânără de 19 ani

Poliția s-a autosesizat în baza secvențelor video apărute pe rețelele de socializare, unde un șofer nu a acordat prioritate unor pietoni care traversau la o zebră.

Cazul dat a avut loc ieri dimineață în sectorul Buiucani din municipiul Chișinău.

Polițiștii au stabilit că la volan se afla o tânără de 19 ani.

Inspectorii de patrulare i-au întocmit un proces-verbal cu privire la contravenție și i-au aplicat o amendă în mărime de 1800 lei și 5 puncte de penalizare.

ATENȚIE, călători! Drumul spre vama Leușeni este blocat

Poliția infcormează că traseul Leușeni este blocat.

”Poliția se află la fața locului pentru redirecționarea și fluidizarea transportului.

Amintim că, acțiunile necomunicate ale organizatorilor despre intenția de blocare creează incomodități repetate celorlalți cetățeni.”, se arată în ultima informație a Poliției.

O nouă piesă lansată de Cornelia și Marcel Ștefăneț face furori!
Articolul anterior
Ce familie frumoasă are moldoveanca Nina Hariton, câștigătoarea sezonului 11 Chefi la Cuțite. Locuiește în Franța cu soțul și fiica
Articolul următor