Ce familie frumoasă are moldoveanca Nina Hariton, câștigătoarea sezonului 11 Chefi la Cuțite. Locuiește în Franța cu soțul și fiica

Moldoveanca Nina Hariton a ajuns rapid în atenția publicului în momentul în care a primit cuțitul de aur nu de la unul, ci de la toți cei trei jurați ai emisiunii Chefi la Cuțite. Concurenta este prima femeie din istoria show-ului culinar de peste Prut care a primit mult râvnitul cuțit. Nina, o tânără din Republica Moldova care s-a mutat în urmă cu mai mulți ani în Franța, a reușit să îi impresioneze pe chef Sorin Bontea, chef Florin Dumitrescu și chef Cătălin Scărlătescu încă de la prima degustare.

ce-familie-frumoasa-are-nina-hariton-de-la-chefi-la-cutite-1

Totuși, ea a ales să meargă în echipa lui Bontea, căruia i-a promis că va ajunge până în marea finală.

Nina Hariton are în spate o poveste de viață ca-n filme.

nina-si-dima-hariton-3

Și-a cunoscut soțul la o petrecere în Republica Moldova și s-a îndrăgostit iremediabil. Pentru el și-a părăsit țara și familia și s-a mutat în Franța. Au trecut opt ani de atunci, iar concurenta Chefi la Cuțite și-a întemeiat acolo propria familie. Ce familie frumoasă are Nina Hariton de la Chefi la Cuțite. Câștigătoarea sezonului 11 locuiește în Franța cu soțul și fiica.

„Am ajuns la Paris după iubire, după dragoste, după soțul meu actual. Ne-am cunoscut la o petrecere în Republica Moldova. El era în Franța, ne-am văzut trei luni și apoi m-am hotărât, la propunerea lui, să îl urmez și să merg în Franța. Am renunțat la tot și m-am dus cu inima. Când am plecat în Franța am renunțat la facultatea mea de teatru din Galați și l-am urmat pe el acolo”, a povestit Nina Hariton în prima etapă a competiției, cea a degustărilor pe nevăzute, conform unica.ro.

În momentul în care a întâlnit un chef bucătar a realizat cât de mult îi place bucătăria și a lucrat timp de 5 ani în restaurante haute cuisine. Însă, la un moment dat a fost nevoită să renunțe la pasiunea ei și a început să lucreze ca agent imobiliar.

„Am întâlnit un chef bucătar și a fost ca o lumină. (…) Pentru că începeam la 7 și terminam la 12 noaptea, știți cum sunt chefii, pentru ei asta e viață. Pentru mine, presiunea aceasta, plus viața de familie, că am un copil, are 7 ani. Colegii niciodată nu mă înțelegeau când copilul era bolnav sau mergeam la urgențe sau să rămân cu el. Am lucrat 5 ani în restaurante haute cuisine”, le-a spus Nina celor trei chefi.

Nina Hariton locuiește de opt ani la Paris cu soțul și fiica sa. Fetița, în vârstă de 7 ani, pare să fi moștenit pasiunea pentru gătit a mamei sale. Dima, soțul concurentei de la Chefi la Cuțite, deține o companie care se ocupă de renovări și își susține partenera în tot ceea ce își propune.

Bărbatul postează deseori pe pagina sa de Facebook filmulețele pe care Nina le realizează în timp ce pregătește diferite rețete. De Ziua Îndrăgostiților, Nina Hariton a postat o imagine în care apare alături de soțul ei și a transmis un mesaj de iubire.

nina-si-dima-hariton

„Mulți sunt împotriva acestei zile, acestei aniversări a Dragostei… poate chiar nu are importanță, însă ingnori azi, mâine uiți aniversarea nunții voastre, poimine ai uitat că se apropie ziua lui de naștere și uite așa relația se transformă în doi staini, doi parteneri de viață care defapt nu au nici-un sentiment unul față de altul… Dragostea trebuie hrănită, cu amintiri, cu emoții, cu mici atenții unul față de altul, dragostea cere sacrificii și multă multă comunicare”, a scris concurenta la de la Chefi la Cuțite.

De asemenea, Dima Hariton postează des fotografii în care apare în compania soției sale. Cei doi au împreună și o fetiță pe care Nina o învață deja cum să pregătească farfurii delicioase.

nina-si-fiica-sa

„Să oferim copiilor timpul și cunoștințele noastre! Ei de asta au nevoie”, a scris concurenta din echipa lui chef Sorin Bontea pe Instagram, unde a făcut publică o imagine în care apare alături de fetița ei în bucătărie, unde pregătesc frusecuri.

Zelenski face 5 ani de când este preşedintele Ucrainei

Ieri urma să se încheie mandatul de președinte al lui Volodimir Zelenski, însă pentru că Ucraina este în război și sub legea marțială, liderul de la Kiev rămâne la putere. Fostul actor de comedie a surprins o lume întreagă acum cinci ani, când a câștigat alegerile prezidențiale cu o majoritate covârșitoare de voturi. După invazia Rusă în țara vecină, însă, a ajuns unul din cei mai influenți lideri politici de pe glob. Iată câteva momente-cheie ale mandatului său, scrie TV8.md.

Volodimir Zelenski a devenit popular în Ucraina jucând într-o comedie TV rolul unui profesor de istorie onest și naiv care devine în mod neașteptat președinte, după ce un elev îi publică o tiradă anticorupție, care se viralizează. 

„Bună dimineața, domnule președinte!”

Aventura politică a lui Zelenski, pe atunci actor de comedie, a început aproape ca o farsă și a fost considerată inițial de unii ca fiind o glumă.

„Aceasta. Aceasta este o nouă față”.

Zelenski a ajuns la putere acum cinci ani cu un scor covârșitor de 73 la sută din voturi, promițând să lupte împotriva corupției și să aducă pacea în estul țării.

Pe 20 mai 2019, el a fost învestit în funcţia de preşedinte al Ucrainei şi s-a grăbit să confrunte regimul anterior. Chiar dacă Zelenski anunța atunci drept sarcină prioritară un armistiţiu durabil cu rebelii pro-ruşi din estul ţării, situația a devenit tot mai amenințătoare și a culminat cu o invazie rusă la scară largă, pe 24 februarie 2022.

„Astăzi, Rusia a început o invazie în Ucraina. Putin a început un război împotriva Ucrainei, împotriva întregii lumi democratice”.

La scurt timp au apărut zvonuri potrivit cărora președintele ar fi fugit din țară. Zelenski, însă, le-a dezmințit imediat, reușind astfel să consolideze nu doar populația țării vecine, ci și liderii occidentali.

„Suntem cu toții aici. Soldații noștri sunt aici. Cetățenii sunt aici și noi suntem aici. Ne apărăm independența”.

Câteva zile mai târziu, liderul de la Kiev a depus cererea de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană și a solicitat partenertilor din vest sprijin militar pentru a-și apăra țara. Deși inițial neexperimentat în politică, oficialul s-a făcut remarcat prin abilitățile sale de comunicare. În cei peste doi ani de război, Zelenski se adresează zilnic poporului pe rețelele sociale și menține dialogul cu partenerii. Chiar dacă sprijinul pentru liderul ucrainean a mai scăzut pe măsură ce războiul a continuat, un sondaj realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev la începutul lunii februarie a arătat că 69% dintre respondenți consideră că Zelenski ar trebui să rămână la putere până la ridicarea legii marțiale.

Granturi de până la 1 milion de dolari pentru crescătorii de oi și capre

Granturi de până la 1 milion USD pentru crescătorii de ovine și caprine!

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, informează că în baza Ordinului Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare  nr. 68 din 08.05.2024, în perioada 20 mai -02 august 2024, este lansat apelul II de depunere a cererilor pentru granturi oferite de proiectul AGGRI pentru crescătorii de ovine și caprine din Republica Moldova.

Granturile, în valoare maximă de 1.000.000 dolari SUA per beneficiar, sunt destinate susținerii investițiilor în dezvoltarea infrastructurii de producere și procesare în sectorul zootehnic.

Fermierii eligibili trebuie să asigure o cofinanțare de cel puțin 50% din valoarea totală a investiției eligibile.

Eligibilitate și criterii de selecție:

Solicitanți eligibili: Fermieri individuali și grupuri de producători înregistrați și activi pe teritoriul Republicii Moldova, excluzând orașele Chișinău și Bălți. Aceștia trebuie să fie deținători legali ai bunurilor imobile și mobile implicate în investiție.

Cofinanțare: Solicitanții trebuie să dovedească existența cofinanțării prin mijloace proprii, credite bancare sau alte surse, înainte de semnarea contractului de grant.

Documente necesare: Cererea de grant trebuie să fie însoțită de un set complet de documente, inclusiv planul de afaceri pe 5 ani, documentația tehnică preliminară și avizele necesare.

Investiții eligibile:

Ø  Construcția și modernizarea exploatațiilor zootehnice.

Ø  Dotarea exploatațiilor cu utilaje și echipamente tehnologice.

Ø  Dezvoltarea infrastructurii pentru procesarea laptelui și cărnii.

Ø  Investiții în infrastructura aferentă, cum ar fi sistemele de alimentare cu energie și apă.

Lista completă a criteriilor de eligibilitate, precum și documentele care urmează a fi prezentate împreună cu cererea pot fi accesate aici.

 Dosarele pot fi depuse la direcțiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

ANSA a permis fermierilor găgăuzi să exporte în Rusia

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a permis fermierilor găgăuzi să exporte pe piețele rusești. Documentele relevante au fost deja primite, a declarat pentru portalul de știri Gagauzinfo.MD Serghei Ibrișim, șeful departamentului complexului agroindustrial Găgăuzia, scrie stiripesurse.md

El a menționat că toți liderii agricoli ai Găgăuziei care cultivă fructe și struguri de masă au primit permisiunea ANSA.

„Acum fermierii pot exporta produse în Federația Rusă, datorită negocierilor Evgeniei Guțul. Anterior, Rosselkhoznadzor a interzis exporturile, adică, acestea sunt caise, cireșe, mere Serghei Ibrișim.

Șeful departamentului complexului agroindustrial Găgăuzia, va putea exporta în Federația Rusă din autonomia Găgăuză, soiuri de struguri de masă.

O femeie în vârstă de 90 de ani susține examenul de bacalaureat
Articolul anterior
Theo Rose și băiețelul ei au fost externați. Cum se simte Sasha și ce i-a transmis artista medicului care a ajutat-o să nască
Articolul următor