O femeie și-a pierdut mâinile și picioarele, după ce a mâncat pește insuficient gătit

O mamă din California a suferit pierderea tuturor celor patru membre după ce a contractat o infecție bacteriană de la un pește Tilapia, insuficient gătit.

Laura Barajas, în vârstă de 40 de ani, a fost supusă unei intervenții chirurgicale de amputare a tuturor membrelor, după o ședere de mai multe luni în spital, luptând împotriva unei teribile infecții, scrie Daily Mail citat de stirileprotv.ro.

Barajas, mamă a unui băiat de șase ani, a început să se simtă rău la sfârșitul lui iulie, la câteva zile după ce a mâncat peștele pe care îl cumpărase de la un magazin local din San Jose și l-a gătit acasă, a dezvăluit prietena ei pentru News 19. „A fost foarte greu pentru noi toți. Este teribil. Acest lucru i s-ar fi putut întâmpla oricăruia dintre noi”, a spus prietena lui Barajas, Anna Messina.

Ea aproape că și-a pierdut viața”, a spus Messina. „Au plasat-o în comă indusă medical”, a explicat ea. „Degetele ei erau negre, picioarele erau negre, buza de jos era neagră. Avea sepsis complet și rinichii îi cedau”.

Se crede că infecția a fost cauzată de vibrio vulnificus, o infecție bacteriană asupra căreia Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a emis recent un avertisment.

Modurile în care puteți fi infectat cu această bacterie sunt două: puteți mânca ceva contaminat cu ea sau puteți avea o tăietură sau tatuaj expus apei în care trăiește acest microb”, a explicat doctorul Natasha Spottiswoode, expert în boli infecțioase la UCSF.

Aproximativ 150-200 de cazuri de infecție sunt raportate în fiecare an, iar unul din cinci oameni cu această infecție moare, potrivit CDC.

Bacteria este deosebit de periculoasă pentru persoanele cu sistem imunitar slăbit, conform Spottiswoode.

Oamenii ar trebui să ia măsuri de precauție sensibile, cum ar fi evitarea contactului cu apă dacă au o tăietură până când aceasta se vindecă complet”, a spus Spottiswoode.

Messina a creat o pagină GoFundMe pentru a-și ajuta prietena să acopere costurile medicale și necesitățile continue de îngrijire.

Această familie are nevoie disperată de ajutorul nostru. Deși Jose are beneficii de sănătate prin locul său de muncă, rămâne incert dacă vor acoperi costurile medicale”, a scris Messina pe pagină, care a strâns până în prezent mai mult de 26.000 de dolari.

Doi magistrați, numiți de CSM în cadrul Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor

CSM a numit doi noi judecători în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor. Dumitru Racoviță și Ghenadie Mîra au fost aleși în urma unui concurs încheiat astăzi, scrie tv8.md.

Dumitru Racoviță este judecător la Judecătoria Ungheni, iar Ghenadie Mîra președinte interimar al Curții de Apel Centru, fosta Curte de Apel Chișinău.

În cadrul concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor, din rândul judecătorilor, s-au înscris 6 candidați. Trei dintre ei, Stanislav Grosu, de la Judecătoria Bălți, Eugeniu Beșelea, de la Judecătoria Chișinău, și Vitalie Pîslariuc, de la Judecătoria Orhei, au depus cereri de retragere din concurs.

Vladislav Schibin, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, intervievat în ședință, nu a primit susținerea CSM.

Pe 19 decembrie, Adunarea Generală a Judecătorilor i-a ales în acest colegiu pe Ion Talpa – președintele Curții de Apel Nord, Petru Păun – judecător de la Judecătoria Chișinău și Adrian Cerbu – judecător al Judecătoriei Criuleni.

CSM mai urmează să selecteze 4 reprezentanți ai societății civile în acest colegiu.

Precizare importantă de la șeful „Moldovagaz” cu privire la achizițiile de gaze

SA Moldovagaz a contractat volumele necesare de gaze naturale, care vor asigura integral pînă la sfîrșitul lunii martie 2025 consumul malului drept al Nistrului, inclusiv al întreprinderilor din complexul energetic, al agenților economici și organizațiilor bugetare, scrie noi.md.

Despre acest lucru a declarat președintele interimar al Consiliului SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, menționînd că a făcut această precizare ca urmare a numeroaselor solicitări. Anterior, el a spus că Moldovagaz SA a luat act de decizia Gazprom de a limita, începînd cu 1 ianuarie 2025, ora locală 7.00, furnizarea gazelor naturale către Moldova pînă la un volum de 0 metri cubi pe zi. Vadim Ceban a declarat că, începînd cu decembrie 2022, toate gazele naturale furnizate de Gazprom în volum de 5,7 milioane de metri cubi pe zi au fost redirecționate de Moldovagaz SA către regiunea transnistreană a Moldovei. În același timp, gazele naturale pentru consumatorii din dreapta Nistrului au fost achiziționate de pe piețele regionale și europene. „Moldovagaz SA a contractat volumele necesare de gaze, care vor acoperi integral tot consumul malului drept pînă la sfîrșitul lunii martie 2025”, a subliniat atunci șeful Moldovagaz.

Tiraspolul refuză ajutorul Chișinăului pentru a depăși criza din regiune provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia

Liderii de la Tiraspol refuză ajutorul propus de autoritățile de la Chișinău pentru a depăși criza din regiunea transnistreană, provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu, într-un video publicat după întrevederea de dimineață cu prim-ministrul Dorin Recean, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian și șeful Legislativului, Igor Grosu, transmite IPN.

„Guvernul și partenerii externi au propus ajutor umanitar: alimente, medicamente, combustibil, generatoare, transportarea bolnavilor de pe malul stâng pe cel drept. Dar regimul de la Tiraspol a refuzat toate aceste ajutoare”, a comunicat Maia Sandu.

Potrivit președintelui Republicii Moldova, lucrurile sunt mai complicate pentru malul stâng, în această perioadă de criză energetică. „Vom vedea cum se vor desfășura lucrurile, dar autoritățile de la Chișinău fac totul ca să ușureze situația cetățenilor din regiunea transnistreană”, a promis șeful statului, Maia Sandu.

Femeia care a ieșit la pensie la 100 de ani a spus care sunt secretele unei vieți lungi
Articolul anterior
Care sunt cele mai bune alimente pentru ficat toamna
Articolul următor