O minoră de 15 ani este însărcinată cu al treilea copil

La numai 15 ani, o copilă din judeţul Botoşani, România, este mamă a doi copii şi îl aşteaptă pe al treilea. Practic de la vârsta de 13 ani, copila este gravidă aproape continuu. Adolescenta aşteaptă să facă 16 ani pentru a se căsători cu tatăl copiilor, care are 23 de ani.

separator

Ana Maria Pitrop avea numai 13 ani când şi-a încheiat definitiv copilăria. Pe vremea aceea trăia în cătunul Balta Roşie, o localitate desprinsă parcă din evul mediu. Aici abia începuse clasa a VI-a când l-a cunoscut pe Alexandru Cluci, un tânăr cu 8 ani mai mare. Între cei doi s-a înfiripat o idilă.

După un an de întâlniri repetate, Ana-Maria a rămas gravidă. Avea numai 12 ani. Cu toate acestea, a decis să păstreze copilul. A fost încurajată inclusiv de iubitul ei, pe atunci în vârstă de 20 de ani. O vreme şi-a ascuns sarcina şi abia după ce a terminat şi clasa a VI-a a recunoscut totul. Sarcina era de altfel vizibilă, fata fiind în pragul naşterii.

În acel moment, Ana a renunţat la şcoală şi la viaţa de copil. S-a mutat împreună cu Alexandru într-un fost grajd de vite, o cameră sinistră şi mică. Acolo a început să-şi crească, la numai 13 ani, copilul, pe Marian. În timp ce fetele de vârsta ei se duceau la şcoală, visau la o carieră sau socializau cu prietenii, Ana învăţa să fie mamă. Singurul susţinător al ei era Alexandru, tatăl copilului, plecat la muncă prin sat cu ziua, scrie adevarul.ro.

După ce cazul a fost mediatizat, cei doi tineri au primit ajutoare, chiar şi o casă bătrânească de la un binefăcător, în cătunul vecin. Ana Maria pare însă fericită cu statutul său de mamă.

”Pe mine mă fac fericită copiii şi bărbatul. Mie îmi place aşa. Mai sunt invidioşi, dar eu nu-i bag în seamă. La început a fost mai greu, că nu ştiam. După aceea uşor. La al doilea deja nici nu se mai punea problema de greu sau de altceva. Şi sarcina a fost uşoară, a doua. Marian are doi ani şi vorbeşte toată ziua, se uită la desene şi se joacă prin ogradă”, spune copila.

Spune că fiecare copil a fost făcut din iubire, dar după al treilea se va opri. ”Ne iubim. I-am făcut din drag. După al treilea gata, ne ajunge”. Tatăl copiilor, Alexandru Cluci, este plecat cu munca prin sat. Lucrează zilier, mai ales în agricultură. ”Muncesc să fac bani pentru copii, pentru soţie. Mă pricep la multe”, spune Alexandru. Conform datelor oferite de medicii de la Maternitatea Botoşani, dar şi de reprezentanţii asociaţiei Salvaţi Copiii, numărul de mame minore atinge cote îngrijorătoare la Botoşani.

sursa

O tânără și-a căutat sora timp de 20 de ani pentru a o găsi în casa de alături
Articolul anterior
Un nou proiect de lege! Medicii de familie vor putea să își deschidă cabinete medicale individuale
Articolul următor
Alte articole interesante