O stewardesă a dezvăluit secretul pe care oricine dorește să-l știe: cum să cumperi cele mai ieftine bilete de avion

O însoțitoare de bord a dezvăluit, pe social media, câteva trucuri prin care poți să economisești bani atunci când vine vorba de călătoriile cu avionul – inclusiv în ce zi a săptămânii să cumperi biletul.

​În condițiile în care biletele de avion nu sunt deloc ieftine, o însoțitoare de bord a dezvăluit mici secrete, pe TikTok, care îi ajută pe călători să cheltuiască cât mai puțin.

Cierra Mist a postat un video pe platforma socială menționată mai sus: ”Am auzit că v-au lipsit secretele și sfaturile mele de stewardesă. Așa că acesta este pentru voi. Dacă îți dorești un zbor ieftin, caută zboruri în zilele de marți, miercuri și joi, atunci vor avea cel mai mic preț”.

De asemenea, Cierra recomandă să folosim un VPN ori o fereastră incognito în browserul nostru, pentru a evita ca site-urile de booking să ne găsească locația și să crească prețul și mai mult.
”Nu doar asta, dar sugerez că folosiți un VPN, pentru ca nimeni să nu știe din ce țară cauți zborurile, pentru că, în mod normal, dacă îți cauți din Statele Unite, prețurile vor fi nejustificat de mari”.

sursa

Un bebeluș a murit singur în casă, de foame. Mama lui a plecat fără el în vacanță

O femeie în vârstă de 32 de ani riscă să fie condamnată la închisoare pe viață pentru că a plecat în vacanță zece zile și și-a lăsat bebelușul singur acasă.

Copilul de un an și patru luni a murit singur în casă, de foame. El a stat închis într-un țarc timp de zece zile. Mama lui, pe nume Kristel Candelario, din Cleveland, Ohio, a recunoscut crima, iar acum riscă să primească o pedeapsă pe viață, transmite Stirileprotv.ro.

Femeia a plecat în Detroit și Puerto Rico și și-a lăsat fiica singură acasă, închisă într-un țarc. După zece zile, femeia a descoperit că bebelușul murise.

„Copilul de 16 luni era extrem de deshidratat în momentul morții. Copilul în vârstă de 16 luni a fost găsit într-un țarc Pack-N-Play pe o căptușeală murdară de urină și fecale, cu pături murdare”, au transmis autoritățile locale.

Autopsia a arătat că micuța a murit de foame și suferea de deshidratare severă. Mama copilei a fost acuzată de crimă agravată.

„Acest caz este unul dintre acele cazuri cu adevărat inimaginabile care îmi va rămâne în minte mulți ani de acum încolo. În calitate de procurori, este de datoria noastră să reprezentăm victimele, iar astăzi am vorbit în numele fetiței de 16 luni, Jailyn – care nu mai este printre noi – din cauza deciziilor egoiste pe care le-a luat mama ei. Această condamnare de astăzi, este primul pas spre dreptate pentru Jailyn”, a spus procurorul districtului Cuyahoga, Michael O’Malley.

Avocații mamei au menționat că femeia suferea de probleme de sănătate mintală, dar nu au oferit mai multe informații.

Maia Sandu, la lansarea Institutului Național pentru Educație și Leadearship: ,,Calitatea în educație produce oameni de calitate”

Primul Institut Național pentru Educație și Leadearship (INEL) a fost lansat la Chișinău. Printre responsabilitățile de bază ale instituției este gestionarea formării continue a cadrelor didactice din sistemul de învățământ, a declarat ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun. Oficialul a precizat că în cadrul INEL vor fi instruiți peste o mie de mentori. 

„Despre mentorat se vorbește demult, aceste prevederi le avem încă din anul 2014 și în esență a luat ceva timp ca să operaționalizăm acest obiectiv. Vreau să mulțumesc persoanelor care au fost promotorii acestei idei. Crearea acestei rețele naționale de mentori va fi ca un garant și suport pentru creșterea calității predării în instituțiile de învățământ. Noi avem așteptări mari și ne dorim să avem un instrument prin care să promovăm bune practice în sistemul educațional. Avem un șir de probleme pe care dorim să le rezolvăm: violența și bullyingul în școli, dar și digitalizarea. Acest institut va fi acel suport și stimul care să orienteze cadrele didactice”, a spus ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun. 

Președintele Maia Sandu a precizat că profesorii formați cu ajutorul INEL vor căpăta prestigiul meritat și autoritatea necesară îmbunătățirii învățământului

„În ultima vreme, educație devine centrală în societate, ce fel de copii vrem să creștem este subiectul ce ne unește cel mai mult. Sper că institutul va reuși să ridice calitatea predării în școlile din țara noastră, va ajuta pedagogii să adopte metode de predare noi și să adapteze mai bine la condițiile moderne și complexe din sălile de studii. Calitatea în educație produce oameni de calitate. Profesorii formați cu ajutorul INEL vor căpăta prestigiul meritat și autoritatea necesară îmbunătățirii învățământului. Pe umerii voștri stă misiunea de a ghida toate cadrele didactice și întreaga societate în acest proces de transformare a educației. Știm unde vrem să ajungem, răspunsul la întrebarea: ce ne dorim de la școală este limpede. Vrem ca educația și nu doar cea din școală să facă din fiecare copil din R. Moldova un adult independent și responsabil pe propriile de decizie. Dreptul la viață, educație, gândirea critică, exprimare, dreptul să alegi pentru tine, acestea sunt valorile pe care dorim să le construim la copii. Uniunea Europeană este societate unde dorim să trăim și noi”, a menționat șeful statului. 

Institutul Național pentru Educație și Leadearship va fi condus de Viorica Andrițchi, iar crearea acestuia face parte din cele 20 de priorități ale Guvernului și Președinției, incluse în Planul Național „Construim Moldova Europeană”.

Femeia care și-a rupt pașaportul și a ales închisoarea din Belarus în locul exilului este dată dispărută. Cine este Maria Kolesnikova

A trecut mai bine de un an de când rudele și prietenii nu au mai auzit nimic despre Maria Kolesnikova. Activista din Belarus este una dintre cei 1.416 deținuți politici aflați în spatele gratiilor în această țară.

„Ultima scrisoare de la Maria a fost primită pe 14 februarie 2023. De atunci, adică de exact un an, nu am primit nicio informație despre ea”, a spus sora ei, săptămâna trecută, potrivit The Guardian și Digi24.

Maria Kolesnikova a fost arestată în septembrie 2020 și de un an nu se mai știe nimic de ea FOTO: Profimedia Images

Kolesnikova, o activistă pro-democrație și fostă flautistă, care a fost apropiată de candidatul opoziției la președinție Viktar Babaryka, a fost arestată în septembrie 2020, după ce s-a alăturat unui triumvirat feminin care conducea opoziția față de liderul belarus, Alexander Lukașenko. Ea a fost condamnată la 11 ani de închisoare pentru „extremism” și alte acuzații. În februarie 2022, avocații ei au pierdut contactul cu ea, iar ea a încetat să mai scrie scrisori, fiind doar unul dintre activiștii politici de seamă care au dispărut în închisorile din Belarus.

Moartea în închisoare a liderului opoziției ruse, Aleksei Navalnîi de săptămâna trecută va spori frica familiilor deținuților politici nu numai în Rusia lui Vladimir Putin, ci și în Belarus, care este cel mai vocal aliat al Moscovei dintre statele ex-sovietice.

Într-un interviu de anul trecut, sora Mariei Kolesnikova, Tatsiana Khomich, a spus că ea crede că Maria a fost plasată în izolare, într-o colonie penală, unde îi este interzis să comunice și nu are acces la nicio formă de comunicare cu exteriorul.

„Acestea sunt condițiile în care sunt ținuți cei mai cunoscuți prizonieri politici din Belarus”, a spus ea, referindu-se la contracandidații lui Lukașenko la alegerile prezidențiale din 2020, cum ar fi Syarhey Tsikhanouski și Barbaryka, dar și la oameni cunoscuți care i-au susținut pe aceștia și militanți vocali pentru drepturile omului.

„Bineînțeles, este foarte dificil să fii în această situație și este trist să-i vezi pe alții care au rude în spatele gratiilor”, a spus Khomich, care este co-fondatoare a organizației FreeBelarusPrisoners. „Atmosfera din Belarus este extrem de încărcată. Dar oamenii încearcă să se susțină unii pe alții pentru că nu avem altă opțiune. Nu avem de ales.”

Kolesnikova era stabilită în Stuttgart, unde avea o carieră muzicală, însă a ajutat la înființarea de organizații culturale în Belarus, inclusiv una de artă pentru tineret – OK16, care a fost închisă de guvern în 2021. „Chiar dacă a trăit 12 ani în Germania, ea a menținut o legătură foarte puternică cu Belarus… A vrut să aducă lucrurile pe care le-a văzut în Germania în Belarus”, a spus sora ei.

Maria Kolesnikova a intrat în politică datorită legăturii pe care o avea cu Babaryka, bancher și o persoană publică care a încercat să fie contracandidatul lui Lukașenko la alegerile prezidențiale din 2020, dar a fost arestat și condamnat la 14 ani de închisoare pentru luare de mită și evaziune fiscală, acuzații despre care se spune că sunt motivate politic. La acea vreme, Kolesnikova era managerul lui de campanie, iar ea a fost ulterior reținută după protestele publice izbucnite din cauza fraudării alegerilor.

Când autoritățile din Belarus au încercat să o expulzeze din țară, ea a refuzat să plece în exil și și-a rupt pașaportul, alegând astfel să meargă în închisoare.

„Nu am încercat niciodată să o convingem să renunțe”, a spus sora Mariei. Când Babaryka și fiul său Eduard au fost arestați în timpul campaniei, ea a ales să rămână în țară și să devină unul dintre liderii opoziției pro-democrație. „A spus: „Prietenii și colegii mei sunt după gratii. Nu-i pot abandona””, a mai povestit Khomich.

Viktoriia Vitrenko, solistă și dirijoare care a co-fondat Inițiativa InterAkt, a cunoscut-o pe Kolesnikova la un recital susținut la Stuttgart, oraș în care ambele femei locuiau în 2017. În ciuda legăturilor strânse pe care Kolesnikova le avea aici, ea „nu a pierdut niciodată contactul cu Belarus”, a spus Vitrenko. În martie 2020, Vitrenko a observat o schimbare pe măsură ce Kolesnikova era tot mai implicată în politică și a devenit mult mai atentă la ceea ce vorbea telefon, iar în final i-a spus că nu este în siguranță să vorbească despre viața ei.

Maria era conștientă cu privire la riscurile la care se expunea alăturându-se opoziției din Belarus, a spus prietena ei și înțelegea pericolele pe care le implica munca ei.

„Îmi amintesc că am întrebat-o: „Ești 100% sigură de ceea ce faci?””, a spus Viktoriia. „Este o diferență uriașă între a fi în Germania și a fi în Belarus. Și ea a spus că este 100% sigură și că știa care ar putea fi rezultatul.”

În închisoare, Kolesnikova a avut probleme de sănătate din cauza unui tratament greșit și a fost internată în spital în noiembrie 2022, unde a fost operată de ulcer perforat.

În ultima ei scrisoare, ea le-a transmis membrilor familiei ei să aibă grijă de ei. Întotdeauna își încheia scrisorile astfel: „Totul va fi OK”.

Sora ei este îngrijorată și spune că situația cu Maria și cu Belarusul, în general, nu se va schimba fără sprijinul țărilor europene.

Imagini de o frumusețe rară, la mijloc de toamnă! Chișinăul, cuprins de crizanteme de toate culorile
Articolul anterior
A plouat cu bani pe un câmp. Un influencer a aruncat un milion de dolari dintr-un elicopter
Articolul următor