Pasha Parfeni, îndoliat. Și-a pierdut tatăl din cauza Covid: ,,Prea devreme… Mulțumesc pentru viață, mulțumesc pentru muzică”

Momentele grele pentru Pasha Parfeni. Artistul și-a pierdut tatăl, din cauza coronavirusului. Durerea s-a abătut subit asupra familiei, nimic nu prevestea această tragedie. Tatăl interpretului era într-o formă fizică bună, ,,s-a întâmplat prea devreme”, după cum dezvăluie chiar artistul.

,,Tată… Ai plecat… Foarte devreme… Oricând ai fi plecat, era prea devreme. Mulțumesc pentru viață, mulțumesc pentru muzică. Mulțumesc pentru principii și pentru curajul de a le apăra. Mulțumesc pentru viziunile progresiste asupra lumii și pentru nonconformism. Mulțumesc pentru aceste cadouri neprețuite… Încă ai fi trăit și trăit, dar Universul și Covid au decis diferit. Cât de multe lucruri nu am reușit să le facem împreună, dar, în același timp – cât de multe am reușit să facem! Mulțumesc pentru tot…”, scrie Pasha Parfeni, pe profilul său de facebook.

Potrivit artistului, cei care doresc să își ia rămas bun de la Alexandru Parfeni, o pot face în Orhei, pe strada V. Lupu 22, Sală de Adio, lângă biserica Paraclisul Sfîntul „Ierarh Nicolae”, pe 20 ianuarie, de la ora 15:00, iar pe 21 ianuarie – de la ora 8:00. Ceremonia de adio va avea loc pe 21 ianuarie, ora 12:00.

Cei prezenți sunt rugați să nu aducă coroane, ci după dorință și posibilitate – să le înlocuiască cu flori vii.

Condoleanțe familiei îndurerate!

Liudmila Navalnaia a preluat trupul fiului său. Anunțul statelor G7

G7 a cerut sâmbătă, 24 februarie, Rusiei, la marcarea a doi ani de la Războiul din Ucraina, „să clarifice deplin circumstanţele” morţii opozantului rus Aleksei Navalnîi.

Mama lui Navalnîi a putut prelua trupul fiului. Anunțul statelor G7Imagine simbol

„Aducem un omagiu curajului extraordinar al lui Aleksei Navalnîi”, declară într-un comuncat comun statele membe G7, Canada, Germania, Franţa, Italia, Japonia, Regatul Unit şi Statele Unite, publicat în urma unui summit prin videoconferinţă organizat la Kiev de preşedinţia italiană a grupului, transmite Stirileprotv.ro.

Trupul neînsuflețit al lui Aleksei Navalnîi a fost predat mamei sale, la mai mult de o săptămână de la moartea opozantului

Trupul neînsuflețit al ui Aleksei Navalnîi, pe care rudele acestuia l-au cerut de peste o săptămână, a fost predat mamei sale, a anunţat, sâmbătă, o purtătoare de cuvânt a opozantului defucnt, Kira Iarmîş.

„Corpul lui Navalnîi a fost predat mamei sale. Le mulţumim tuturor celor care au cerut acest lucru împreună cu noi”, a menţionat purtătoarea de cuvânt Kira Iarmici pe Twitter, după ce mama opozantului, Liudmila Navalnaia, reclamase că autorităţile ruse tergiversează predarea cadavrului.

„Urmează funeraliile, dar nu ştim dacă autorităţile vor împiedica desfăşurarea lor aşa cum doreşte familia şi cum merită Aleksei”, a adăugat Kira Iarmici.

Liudmila Navalnaia încerca să recupereze de mai bine de o săptămână rămpşiţele fiului său, mort la 16 februarie într-o închisoare, într-o zonă izolată în Arctica, în care era încarcerat.

Iulia Navalnaia, văduva opozantului defunct, l-a acuzat sâmbătă pe Vladimir Putin de păstrarea rămăşiţelor cu scopul de a o obliga pe mama acestuia să accepte o înmormântare în secret.

Potrivit mai multor experţi, Kremlinul nu voia să predea corpul neînsufleţit pentru că se temea de faptul că funeraliile lui Aleksei Navalnîi pot deveni un eveniment public, înaintea alegerilor prezidenţiale prevăzute la jumătatea lui martie, în care preşedintele rus Vladimir Putin urmează să triumfe din nou.

Un bebeluș a murit singur în casă, de foame. Mama lui a plecat fără el în vacanță

O femeie în vârstă de 32 de ani riscă să fie condamnată la închisoare pe viață pentru că a plecat în vacanță zece zile și și-a lăsat bebelușul singur acasă.

Copilul de un an și patru luni a murit singur în casă, de foame. El a stat închis într-un țarc timp de zece zile. Mama lui, pe nume Kristel Candelario, din Cleveland, Ohio, a recunoscut crima, iar acum riscă să primească o pedeapsă pe viață, transmite Stirileprotv.ro.

Femeia a plecat în Detroit și Puerto Rico și și-a lăsat fiica singură acasă, închisă într-un țarc. După zece zile, femeia a descoperit că bebelușul murise.

„Copilul de 16 luni era extrem de deshidratat în momentul morții. Copilul în vârstă de 16 luni a fost găsit într-un țarc Pack-N-Play pe o căptușeală murdară de urină și fecale, cu pături murdare”, au transmis autoritățile locale.

Autopsia a arătat că micuța a murit de foame și suferea de deshidratare severă. Mama copilei a fost acuzată de crimă agravată.

„Acest caz este unul dintre acele cazuri cu adevărat inimaginabile care îmi va rămâne în minte mulți ani de acum încolo. În calitate de procurori, este de datoria noastră să reprezentăm victimele, iar astăzi am vorbit în numele fetiței de 16 luni, Jailyn – care nu mai este printre noi – din cauza deciziilor egoiste pe care le-a luat mama ei. Această condamnare de astăzi, este primul pas spre dreptate pentru Jailyn”, a spus procurorul districtului Cuyahoga, Michael O’Malley.

Avocații mamei au menționat că femeia suferea de probleme de sănătate mintală, dar nu au oferit mai multe informații.

Maia Sandu, la lansarea Institutului Național pentru Educație și Leadearship: ,,Calitatea în educație produce oameni de calitate”

Primul Institut Național pentru Educație și Leadearship (INEL) a fost lansat la Chișinău. Printre responsabilitățile de bază ale instituției este gestionarea formării continue a cadrelor didactice din sistemul de învățământ, a declarat ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun. Oficialul a precizat că în cadrul INEL vor fi instruiți peste o mie de mentori. 

„Despre mentorat se vorbește demult, aceste prevederi le avem încă din anul 2014 și în esență a luat ceva timp ca să operaționalizăm acest obiectiv. Vreau să mulțumesc persoanelor care au fost promotorii acestei idei. Crearea acestei rețele naționale de mentori va fi ca un garant și suport pentru creșterea calității predării în instituțiile de învățământ. Noi avem așteptări mari și ne dorim să avem un instrument prin care să promovăm bune practice în sistemul educațional. Avem un șir de probleme pe care dorim să le rezolvăm: violența și bullyingul în școli, dar și digitalizarea. Acest institut va fi acel suport și stimul care să orienteze cadrele didactice”, a spus ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun. 

Președintele Maia Sandu a precizat că profesorii formați cu ajutorul INEL vor căpăta prestigiul meritat și autoritatea necesară îmbunătățirii învățământului

„În ultima vreme, educație devine centrală în societate, ce fel de copii vrem să creștem este subiectul ce ne unește cel mai mult. Sper că institutul va reuși să ridice calitatea predării în școlile din țara noastră, va ajuta pedagogii să adopte metode de predare noi și să adapteze mai bine la condițiile moderne și complexe din sălile de studii. Calitatea în educație produce oameni de calitate. Profesorii formați cu ajutorul INEL vor căpăta prestigiul meritat și autoritatea necesară îmbunătățirii învățământului. Pe umerii voștri stă misiunea de a ghida toate cadrele didactice și întreaga societate în acest proces de transformare a educației. Știm unde vrem să ajungem, răspunsul la întrebarea: ce ne dorim de la școală este limpede. Vrem ca educația și nu doar cea din școală să facă din fiecare copil din R. Moldova un adult independent și responsabil pe propriile de decizie. Dreptul la viață, educație, gândirea critică, exprimare, dreptul să alegi pentru tine, acestea sunt valorile pe care dorim să le construim la copii. Uniunea Europeană este societate unde dorim să trăim și noi”, a menționat șeful statului. 

Institutul Național pentru Educație și Leadearship va fi condus de Viorica Andrițchi, iar crearea acestuia face parte din cele 20 de priorități ale Guvernului și Președinției, incluse în Planul Național „Construim Moldova Europeană”.

O mireasă a cerut divorț după doar o zi. Soţul a băgat-o cu faţa în tort în timpul nunții
Articolul anterior
Unul dintre cei mai buni actori ai lumii s-a stins la numai 37 de ani
Articolul următor