Patru cetățeni, amendați pentru că se întorceau acasă după ora 23:00

Patru persoane au fost amendate pentru că au încălcat regimul special de circulaţie în intervalul orelor 23 şi 5 dimineaţă, de la începutul stării de urgenţă.

Alți 120 de cetăţeni au fost prinşi cu teste Covid false, la traversarea frontierei.

Sunt datele prezentate de premierul în exerciţiu al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, după convocarea şedinţei Centrului unic de comandă a stării de urgenţă. Potrivit premierului interimar, în ultima perioadă s-a înregistrat o scădere a cazurilor de infectări, însă rămâne alarmant numărul cazurilor grave şi cel al deceselor.

Aureliu Ciocoi, premier interimar al Republicii Moldova: „Dacă timp de două săptămâni vom înregistra o tendinţă de descreştere a cazurilor de infectări, abia atunci putem vorbi despre o descreştere a cazurilor în Republica Moldova”.

Premierul interimar a anunţat că până acum au fost vaccinate în jur de 50 de mii de persoane, iar 98 la sută din dozele prevăzute pentru prima vaccinare s-au epuizat. Aureliu Ciocoi spune că mai multe autorităţi locale din Republica Moldova solicită relaxarea măsurilor. Astfel autorităţile din Bălţi au cerut să le fie premisă amplasarea unor corturi pentru testare rapidă, iar cele din Glodeni – redeschiderea şcolilor.

„Lucru care mi se pare inacceptabil, în condiţiile în care Glodeniul este afectat de un cod roşu”.

Deocamdată doar patru persoane au fost amendate pentru că au încălcat regimul special de circulaţie în intervalul orelor 23 şi 5 dimineaţa. Aureliu Ciocoi recunoaşte că autorităţile s-au grăbit să interzică aflarea oamenilor în parcuri şi precizează că această măsură ar putea fi anulată la următoarea şedinţă Comisiei pentru Situaţii Excepţionale.

De joi, Republica Moldova a intrat în stare de urgenţă pentru următoarele două luni. Decizia a fost luată miercuri de Parlamentul de la Chişinău, în urma propunerii venite din partea Executivului. Opoziţia acuză însă guvernarea de manevre politice, pentru a evita dizolvarea Parlamentului.

Tânăra din Orhei dispărută fără urmă: Momentul în care urcă într-o mașină

Jurnaliștii CANAL 5 au reușit să facă rost de imaginile video care surprind momentul atunci când Ana, tânăra din raionul Orhei pe care de vinerea trecută, părinții, rudele, iubitul, dar și poliția o caută non-stop, a urcat în automobilul de model ”Ford”, care a dus-o într-o direcție necunoscută.

În filmuleț se poate observa cum tânără se apropie de stația de așteptare a transportului public, iar în câteva clipe, în rând cu aceasta se oprește automobilul și tânără urcă nestingherit în acesta.

Ana-Maria Guja este originară din satul Susleni, raionul Orhei. Își face studiile la Colegiul pedagogic din Orhei, iar vineri, în data de 12 aprilie, după ora 20 seara, revenea de la muncă, din sectorul Nistreana, unde făcea ore individuale cu un copil de clasele primare.

Nici mama Anei nu știe unde este fiica ea. Femeia spune că ultima dată a stat de vorbă cu ea cu 2 zile până la dispariție. Printre lacrimi, femeia afirmă că fiica ei este o fire liniștită și nu are dușmani.

Pe pagina de Facebook a Politiei Naționale, la a 3 zi de la dispariția tinerei, oamenii legii au anunțat că fata este în căutare. Pentru postul nostru de televiziune, oamenii legii au declarat că examinează mai multe versiuni, iar pentru a nu prejudicia mersul anchetei, nu ne pot oferi informații.

Persoanele care cunosc detalii despre unde s-ar putea afla fata sau au informații despre acest caz, sau au recunoscut mașina din imagini, sunt rugate să anunțe la numerele de telefon 112 sau 078 325 001, de la care redacției noastre i-a fost cerut ajutorul. Semnalmentele tinerei sunt: înălțimea 1.65 m, păr castaniu, ochi căprui. În momentul plecării, aceasta purta pantaloni negri, maiou alb și o bluză neagră.

Eurovision Song Contest 2024: Organizatorii concursului anunță schimbări

Pe 16 aprilie, organizatorii celei de-a 68-a ediții a Eurovision Song Contest 2024 au anunțat schimbări în modul în care țările finaliste vor extrage ordinea evoluării în Marea Finală, scrie moldova1.md.

În anii precedenți, statele care au reușit să obțină un loc în Marea Finală urmau să tragă la sorți doar în ce parte a finalei vor evolua – prima parte (piesele 1-13) sau a doua parte (piesele 14-26), iar producătorii concursului alegeau numărul de ordine al fiecărui concurent.

În acest an, va fi introdusă o nouă categorie pentru tragerea la sorți – „Alegerea producătorului” („Producer’s Choice”).

Radiodifuzorul suedez SVT a declarat că 25 dintre cele 26 de țări din Marea Finală (Suedia, țara gazdă, a extras deja numărul de ordine 1) vor putea să tragă la sorți prima parte, a doua parte sau Alegerea Producătorului în cadrul extragerii pentru ordinea de evoluare în Marea Finală.

Acest lucru înseamnă că, dacă un artist va trage la sorți „Producer’s Choice”, producătorii emisiunii vor putea plasa piesa respectivă oriunde în prima sau a doua parte a ordinii de evoluare în finala de pe 11 mai.

Astfel, vor exista 6 locuri care pot fi trase la sorți în prima parte a finalei, 6 locuri în a doua parte și 13 locuri la alegerea producătorului.

Ediția din 2024 a concursului Eurovision Song Contest va avea loc la Malmö, Suedia, în perioada 7-11 mai. Prima semifinală va fi organizată marți, 7 mai, iar cea de-a doua, joi, 9 mai. Marea finală va avea loc sâmbătă, 11 mai.

Accident teribil în stânga Nistrului: Un mort și mai mulți răniți, după ce un BMW a intrat într-o stație plină cu oameni

Un accident rutier grav a avut loc în această dimineață în stânga Nistrului. Un BMW a intrat într-o stație plină cu oameni, apoi a ajuns într-un gard, scrie unimedia.info.

Potrivit presei din regiune, o persoană a decedat, iar mai multe au fost rănite.

La fața locului au intervenit serviciile specializate.

OMS nu susține pașaportul de vaccinare pentru intrarea sau ieșirea din țară
Articolul anterior
Tânărul din Nisporeni aruncat peste pod, va fi condus astăzi pe ultimul drum
Articolul următor