Peste o mie de elevi din țară vor fi scutiți de examenul de bacalaureat la limba străină

Peste o mie de elevi din ţară au luat nota 10 din oficiu la proba de bacalaureat la limba străină. Este vorba de cei care au susţinut examene cu recunoaştere internaţională la limbile străine.

separator

1.008 liceeni vor primi din oficiu nota „10” la proba la limba străină din cadrul examenului de bacalaureat. Datele arată că cei mai mulţi au obţinut nota 10 la limba engleză. Astfel, aproape 900 din ei vor fi scutiţi de examenul de bacalaureat la această disciplină.

Şi 88 de tineri care au avut succes la limba franceză nu vor trebui să susţină proba. La limba germană, cu 10 din oficiu, vor fi notaţi 30 de elevi, iar la limba spaniolă 19. Scutiţi de examenul de BAC la limba italiană vor fi 7 tineri.

O performanţă deosebită a fost înregistrată la un liceu privat din capitală, unde toţi elevii clasei a 12-a cu profil real au obţinut nota zece din oficiu şi au fost scutiţi de proba la limba străină. Pentru a obţine aceste rezultate remarcabile, unii dintre ei recunosc că au mers la cursuri suplimentare şi au petrecut ore în şir la bibliotecă.

Sesiunea de bază a bacalaureatului se va desfășura în perioada 4 – 21 iunie. În acest an, s-au înscris aproximativ 18 mii de candidați, dintre care aproape 2500 sunt restanțieri din anii precedenţi. Rezultatele vor fi afişate în cele 92 de centre de bacalaureat în data de 26 iunie.

sursa: www.publika.md

Prepară un Mojito la tine acasă!
Articolul anterior
Un moldovean a furat două tomberoane dintr-un magazin cu materiale de construcții din Capitală. Poliția îl caută
Articolul următor
Alte articole interesante