Peste un milion de copii riscă să moară de foame în Afganistan

Peste un milion de copii sunt în pericol să moară de foame în Afganistan. Ajutoarele umanitare sunt blocate în aeroportul din Kabul.

Peste un milion de copii sunt în pericol să moară de foame în Afganistan, anunță UNICEF. Ajutoarele umanitare sunt blocate în haosul de pe aeroportul din Kabul, unde prioritatea o reprezintă evacuarea cetățenilor străini, scrie publika.md.

Peste 40% dintre afgani sunt copii care au sub 15 ani. Războiul le-a răpit copilăria, iar venirea talibanilor le complică situația. Peste 10 milioane de copii afgani au nevoie urgentă de ajutor pentru a supraviețui, spune UNICEF.

„Numărul copiilor care suferă de malnutriție acută severă – ceea înseamnă că dacă nu intervii, copiii pot muri – crește alarmant. Ne așteptăm ca peste un milion de copii să fie afectați din cauza malnutriției severe.”, a declarat Pieter Bult, reprezentant al UNICEF.

În total, peste 18 milioane de oameni – copii si adulti din Afganistan – depind de ajutoarele umanitare. Nevoile sunt în creștere în această perioadă din cauza secetei, arată datele ONU.

Toate bisericile din ţară vor bate clopotele de Ziua Independenţei ţării
Articolul anterior
Ce meserie are mama Cleopatrei Stratan
Articolul următor