Poliţiştii de frontieră au donat sânge de ziua lor profesională

Deja Ziua Poliţistului de Frontieră, marcată pe 25 mai, mai mulți polițiști s-au mobilizat pentru gest nobil și s-au implicat într-o campanie de donare voluntară de sânge desfăşurată în capitală, dar şi în raioanele Cahul, Edineţ, Ungheni, Ştefan Vodă, Soroca şi Cantemir.

Scopul acţiunii este de a salva vieţi, dar şi de a îndemna populaţia să doneze sânge.

De la fiecare donator se prelevează câte 450 de mililitri de sânge.

„Fac acest lucru cu o mândrie, cu o satisfacţie pentru că donând sânge noi salvăm vieţi omeneşti, salvăm copii. Mulţi oamenii au boli diferite şi este datoria noastră să-i ajutăm.

Vin cu o recomandare şi un îndemn faţă de toţi cetăţenii să doneze sânge şi să salveze vieţi omeneşti”, spune şeful Secţiei orchestră al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), Ion Cibotari.

Şeful adjunct al IGPF Petru Corduneanu îşi aminteşte că pentru prima dată a donat sânge acum 30 de ani şi de atunci face acest lucru cu regularitate.

„În 1994 s-a întâmplat o tragedie cu un coleg de-al meu şi am fost chemat să donez sânge. Am donat sânge şi de atunci practic acest lucru în fiecare an.

Chiar m-am adresat la şef recent şi i-am zis că de câte ori o să fie nevoie de atâtea noi o să fim gata să donăm sânge”, spune Petru Corduneanu.

La primele ore ale zilei au venit să doneze sânge şi alţi poliţişti de frontieră.

Din cauza pandemiei de COVID-19, numărul de donatori a scăzut, iar Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui (CNTS) are nevoie în prezent de zeci de mii de donări.

sursa: www.mesager.md

Doi părinți și-au abuzat sexual fetița de 6 ani. Ce au descoperit anchetatorii
Articolul anterior
Trei persoane arestate în Italia, în dosarul telefericului prăbușit
Articolul următor
Alte articole interesante