Poliţiştii de frontieră au donat sânge de ziua lor profesională

Deja Ziua Poliţistului de Frontieră, marcată pe 25 mai, mai mulți polițiști s-au mobilizat pentru gest nobil și s-au implicat într-o campanie de donare voluntară de sânge desfăşurată în capitală, dar şi în raioanele Cahul, Edineţ, Ungheni, Ştefan Vodă, Soroca şi Cantemir.

Scopul acţiunii este de a salva vieţi, dar şi de a îndemna populaţia să doneze sânge.

De la fiecare donator se prelevează câte 450 de mililitri de sânge.

„Fac acest lucru cu o mândrie, cu o satisfacţie pentru că donând sânge noi salvăm vieţi omeneşti, salvăm copii. Mulţi oamenii au boli diferite şi este datoria noastră să-i ajutăm.

Vin cu o recomandare şi un îndemn faţă de toţi cetăţenii să doneze sânge şi să salveze vieţi omeneşti”, spune şeful Secţiei orchestră al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), Ion Cibotari.

Şeful adjunct al IGPF Petru Corduneanu îşi aminteşte că pentru prima dată a donat sânge acum 30 de ani şi de atunci face acest lucru cu regularitate.

„În 1994 s-a întâmplat o tragedie cu un coleg de-al meu şi am fost chemat să donez sânge. Am donat sânge şi de atunci practic acest lucru în fiecare an.

Chiar m-am adresat la şef recent şi i-am zis că de câte ori o să fie nevoie de atâtea noi o să fim gata să donăm sânge”, spune Petru Corduneanu.

La primele ore ale zilei au venit să doneze sânge şi alţi poliţişti de frontieră.

Din cauza pandemiei de COVID-19, numărul de donatori a scăzut, iar Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui (CNTS) are nevoie în prezent de zeci de mii de donări.

sursa: www.mesager.md

Şase morţi în urma unui bombardament rusesc la Lîman, în estul Ucrainei

Cel puţin şase persoane au fost ucise şi cinci rănite în urma unui atac rusesc care a avut loc sâmbătă în oraşul Lîman, în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, a declarat guvernatorul Pavlo Kirilenko.

Şase morţi în urma unui bombardament rusesc la Lîman, în estul Ucrainei

Într-un mesaj pe Telegram, el a spus că oraşul a fost lovit cu rachete la ora 10 dimineaţa şi că o casă şi un magazin au fost, de asemenea, avariate. Poliţia şi paramedicii sunt la faţa locului, a adăugat el, transmite stirileprotv.ro.

Lîman este un nod feroviar cheie din regiunea estică Doneţk. Armata ucraineană declarase în actualizarea sa zilnică a situaţiei de pe front că a respins încercări de asalt ale trupelor ruse în apropiere de Lîman.

Acest bombardament vine în contextul în care sâmbătă s-au împlinit 500 de zile de la invazia Rusiei în Ucraina.

Filip Kirkorov, cu un nou look în vacanță în Grecia. Fanii i-au făcut o mulțime de complimente

Filipp Kirkorov se afișează cu un nou look, fapt ce i-a făcut pe fani să îl scalde în complimente. Artistul putinist din Rusia își petrece vacanța în Grecia.

Filip Kirkorov, de nerecunoscut: Și-a schimbat dramatic imaginea

Kirkorov, în vârstă de 56 de ani, a pozat într-o cămașă de la Dolce & Gabbana, pantaloni scurți și ochelari de soare.

„Complet diferit!”, „De la un bătrân la un bărbat seducător”, „Foarte elegant”, „Foarte tineresc și fierbinte”, „La fel ca un tânăr”, i-au scris fanii pe Instagram.

Irina Rimes: „Avem două Acasă: una în București și una în Paris”

Irina Rimes este una dintre cele mai de succes artiste din România. Acum se bucură de o mulțime de aprecieri din partea fanilor, de piese care strâng un număr impresionant de vizualizări și de numeroase concerte la care este primită cu mare bucurie de fani. În plan personal, cântăreața formează de aproximativ trei ani un cuplu cu David Goldcher.

Irina Rimes a preferat până acum ca povestea de dragoste pe care o trăiește cu David Goldcher, partenerul ei francez, să o trăiască departe de ochii curioșilor. Însă, artista a mai împărtășit cu diverse ocazii îmagini în care apare în ipostaze tandre cu iubitul ei, fie din vacanțe, fie de la diverse ocazii importante din viața lor.

Cei doi au oferit recent un amplu interviu în cadrul căruia au făcut numeroase dezvăluiri despre relația lor, vorbind despre cum gestionează conflictele de cuplu.

„Cred că este ceva normal. Important e cum trecem peste ele și, mai ales, ce învățăm din ele. Practic, și cred că e valabil în orice fel de relație, când apar divergențe de genul ăsta, spațiul și empatia sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să i le oferi celuilalt”, a mărturisit Irina Rimes în interviul acordat publicației VIVA!.

„În dragoste nu există greșeli. Oricum, dragostea te face prost, deci nu poți conta pe faptul că te vei comporta corect sau greșit. Te vei comporta așa cum simți, iar sentimentele nu greșesc niciodată”, a mai spus artista.

Cântăreața a mărturisit că se regăsește în comportamentul partenerului ei de viață și chiar împărtășesc multe pasiuni.

„E fix ca mine, doar că e bărbat. Pasiunea lui este muzica și nu prea are timp de alte hobby-uri. Îi place să călătorească, îi place să mănânce mâncare bună, singura diferență dintre noi fiind că e gătește mult, iar eu gătesc mai puțin. De fapt, dacă e să fiu sinceră, eu nu gătesc deloc, îi las lui această distracție, e mai pasionat de combinațiile de gusturi și de tehnici decât mine”, a mai spus ea pentru sursa citată.

Ea a vorbit și despre în care s-au cunoscut, dar și ceea ce îi leagă și ce le-a făcut relația să fie mai puternică.

„Ne-am cunoscut la o sesiune de muzică în Franța, deci pot spune că tot muzica ne-a unit. Din momentul în care am decis că vom rămâne împreună, nu ne-am despărțit decât pentru câteva zile, când eu mai mergeam în concerte și dormeam în hoteluri sau când el a trebuit să plece în Paris, iar eu rămâneam, pentru că aveam treabă în România. În rest, am fost cam nedespărțiți și va continua așa”, a declarat Irina Rimes în interviu oferit publicației VIVA!.

Cei doi au dezvăluit că își împart timpul între Franța și România, iar limba franceză este liantul de comunicare.

„Avem două Acasă: una în România, în București, și una în Paris. Facem naveta între ele și avem grijă să fie plantele udate constant în amândouă”, a mai declarat artista pentru sursa citată, dezvăluind și că „Vorbim aproape exclusiv în franceză, mai puțin în dățile în care ne amuzăm de româna lui, pe care o înțelege foarte bine, dar o vorbește amuzant”.

În ceea ce privește timpul liber, cei doi îl dedică în mare parte călătoriilor, în rest se concentrează pe cariera muzicală.

„Nu prea avem timp de alte pasiuni, știu că pare plictisitor dar, exceptând călătoriile, nu avem alte activități în afară de muzică. În schimb, e foarte amuzant să ne băgăm nasurile în propriile playlisturi de muzică sau să ne distrăm cu ce ascultam în adolescență”, a mai spus artista.

Recent, Irina Rimes a recunoscut faptul că în general este o persoană calmă, însă sunt și aspecte care o enervează.

„De la nedreptăți, atât. În rest cred că sunt cea mai calmă persoană din cercul meu de prieteni și în general de oameni pe care îi cunosc”, a declarat Irina Rimes pentru cancan.ro.

Doi părinți și-au abuzat sexual fetița de 6 ani. Ce au descoperit anchetatorii
Articolul anterior
Trei persoane arestate în Italia, în dosarul telefericului prăbușit
Articolul următor