Trei persoane arestate în Italia, în dosarul telefericului prăbușit

Trei persoane au fost arestate, în noaptea de marți spre miercuri, în dosarul tragediei din Italia, în urma căreia au murit 14 oameni. Măsura a fost luată după ore de audieri despre cauza care a dus la căderea de la înălțime a cabinei de teleferic.

Fotografiile realizate la locul accidentului arată că sistemul de frânare de urgență a fost blocat cu o menghină, pentru a se evita blocajele continue ale telecabinei.

Au fost arestați Luigi Nerini (56 de ani), directorul companiei Ferrovie del Mottarone care administrează telecabina, Gabriele Tadini și inginerul Enrico Perocchio, scrie La Repubblica. 

Încadrarea juridică s-a schimbat, în sensul că, la infracțiunea de omor a fost adăugată agravanta legată de eliminarea intenționată a măsurilor de precauție împotriva accidentelor de muncă când aceasta duce la un dezastru.

Ancheta a stabilit anomalii ale sistemului de frânare de urgență.

Procurorul Olimpia Bossi a declarat că, din fotografiile realizate de anchetatori după producerea accidentului, se vede cum sistemul de frânare de urgență părea să fi fost modificat, în sensul că fusese fixată o menghină care a blocat frânele, iar ea a fost lăsată deliberat acolo până la noi reparații. Din investigații a reieșit că acest lucru a fost motivat de necesitatea de a evita întreruperile și blocajele continue ale funcționării telecabinei. 

Sistemul avea în mod evident unele anomalii și ar fi necesitat reparații substanțiale, a spus procurorul.

Anchetatorii spun că acea menghină nu a fost înlăturată chiar cu acordul directorului companiei care administrează telecabina. Când cablul s-a rupt, frâna de urgență nu a funcționat.

Medicii încep procedurile medicale pentru trezirea copilului de 5 ani, singurul supraviețuitor al accidentului. 

Singurul supraviețuitor al accidentului de teleferic din Italia, copilul de 5 ani, se trezește. Prognosticul medicilor rămâne rezervat. Copilul și-a pierdut tatăl, mama, frățiorul de 2 ani și pe străbunicii materni.

Eitan Moshe Biran, în vârstă de 5 ani, este internat în secția de terapie intensivă a spitalului Regina Margherita, scrie La Stampa.

„A petrecut o noapte liniștită și starea lui este stabilă. Acest lucru a determinat echipa de medici să înceapă procesul de trezire a copilului, care constă în reducerea medicamentelor”, declară medicul Giovanni La Valle.

Prognosticul medicilor rămâne rezervat. Doctorul Giorgio Ivani, directorul secției de anestezie și resuscitare pediatrică a spitalului, vorbește despre un „optimism precaut”.

În accidentul din zona Lacului Maggiore, unde o telecabină a liniei Stresa-Alpino Mottarone s-a prăbușit în pădure, tatăl și mama lui Eitan, Amit și Tag, fratele Tom de doi ani și străbunicii au murit.

sursa

Poliţiştii de frontieră au donat sânge de ziua lor profesională
Articolul anterior
Elefant.md organizează cel mai mare târg de carte online – elefantFest, ediția a III-a
Articolul următor