Postul TV Moldova 2 va beneficia de tehnică modernă din partea Agenției Japoneze de Cooperare Internațională

Experţii Agenţiei Japoneze de Cooperare Internaţională (JICA) se află într-o vizită de documentare de trei săptămâni în cadrul Companiei „Teleradio-Moldova” (TRM) pentru a analiza necesităţile tehnice ale televiziunii publice şi a identifica soluţii pentru modernizarea infrastructurii acesteia. Unul dintre proiectele prioritare vizează dotarea postului Moldova 2 cu echipamente de ultimă generaţie, ceea ce va îmbunătăţi semnificativ calitatea producţiei şi capacitatea de difuzare, dar şi a studioului mare de înregistrări a radiodifuziunii publice, care găzduieşte Orchestra Simfonică Naţională a TRM, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În cadrul discuţiilor s-a pus accent pe schimbul de programe, implementarea unor soluţii inovatoare şi extinderea colaborării dintre TRM şi partenerii japonezi. În acest sens, furnizorul public de servicii media i-a găzduit astăzi pe Kotaro Tanaka, director general adjunct principal al JICA pentru Europa şi Orientul Mijlociu şi Mariko Nakatomi de la Oficiul de răspuns, redresare şi reconstrucţie în criza ucraineană al JICA.

Andrei Zapşa, director general adjunct (dezvoltare) TRM, a subliniat beneficiile acestui parteneriat: „Pentru prima dată, TRM beneficiază de un sprijin atât de important din partea Japoniei. Relaţia noastră cu JICA este o prioritate strategică pentru TRM şi poate fi descrisă drept una cordială, fără precedent. Discutăm şi despre alte dimensiuni de cooperare şi proiecte conexe. Ne interesează teme precum dezinformarea şi combaterea propagandei, dar şi schimburile de produse mediatice, Japonia fiind un stat care setează tendinţe în materie de formate şi produse mediatice competitive.”

Proiectul de modernizare a postului Moldova 2 face parte dintr-o iniţiativă mai amplă de cooperare între TRM şi JICA, prin care Japonia oferă sprijin tehnic şi expertiză pentru transformarea televiziunii naţionale într-o instituţie modernă, pregătită pentru provocările erei digitale.

KFC a lansat pasta de dinți cu aromă de pui prăjit. Cât costă produsul care îți lasă gura „curată și proaspătă”

Lanțul de fast-food Kentucky Fried Chicken (KFC) aduce o abordare inedită pentru îngrijirea dentară a clienților săi – lansând o pastă de dinți și o periuță de dinți în ediție limitată, relatează Heute.au

Puiul prăjit nu mai este doar o delicatesă culinară, ci și o aromă de pastă de dinți. KFC a lansat recent o pastă de dinți cu gust inspirat din celebra rețetă „Original Recipe”, cu cele unsprezece ierburi și condimente secrete.

Potrivit comunicatului oficial, pasta oferă „o aromă intensă” și lasă gura „curată și proaspătă, ca după ce ai mușcat dintr-o bucată fierbinte și suculentă de pui KFC”. Se pare că produsul a fost foarte bine primit de public iar pasta, disponibilă exclusiv pe site-ul Hismile pentru 13 dolari (sau 12 euro), s-a vândut complet chiar din prima zi.

Descrierea de pe site menționează că pasta este „fără fluor” și promite „beneficii de lungă durată pentru sănătatea orală”. Dacă vrei să pui mâna pe un tub, va trebui să aștepți următoarea lansare.

Între timp, se poate testa periuța de dinți electrică KFC, care încă este disponibilă pentru 59 de dolari (54 de euro). Aceasta are „trei moduri dinamice de periere, perii moi și un cronometru încorporat”, potrivit detaliilor de pe site.

Rusia și SUA, negocieri cu ușile închise la Istanbul. Pe agenda discuțiilor: redobândirea de către ruși a clădirilor diplomatice din SUA, restabilirea transportului aerian, vize, servicii bancare

Rusia și SUA au purtat joi la Istanbul negocieri „pozitive” pentru normalizarea relațiilor lor diplomatice, dar fără a ajunge la vreun acord concret, potrivit EFE. Cu toate acestea, ambele părți au constatat că există „elemente de iritare grave” în relațiile lor bilaterale, care – potrivit diplomatului rus, Aleksandr Darciev- au fost moștenite de la fosta administrație a SUA, scrie libertatea.ro

„Noua rundă de consultări bilaterale la nivel de experți (…) s-a desfășurat într-o atmosferă pozitivă și a permis realizarea unor progrese în soluționarea problemelor ridicate de cei doi președinți” (Vladimir Putin, respectiv Donald Trump), a declarat pentru media ruse Aleksandr Darciev, ambasadorul Rusiei în SUA, care a condus delegația Moscovei la aceste discuții, potrivit Agerpres.

Ambele părți au constatat existența unor „elemente de iritare grave” în relațiile lor bilaterale, a afirmat diplomatul rus, care a precizat că trebuie „eliminate de urgență pentru a consolida încrederea și a restabili pe deplin relațiile între cele două state”.

În acest sens, a afirmat el, în perioada următoare, „se va lucra la inițiativele prezentate de părți pentru a se ajunge la noi acorduri la următoarea rundă de consultări”.

Darciev a subliniat importanța redobândirii în curând de către Rusia a controlului asupra clădirilor diplomatice confiscate în SUA, iar ambele părți au convenit să depună eforturi pentru a duce la bun sfârșit această problemă.

„Am convenit asupra unor măsuri suplimentare pentru a simplifica regimul de circulație al diplomaților și, de asemenea, privind procesarea vizelor acestora”, a mai spus ambasadorul rus.

De asemenea, a fost discutată necesitatea asigurării unor servicii bancare și financiare nebirocratice pentru misiunile diplomatice ale ambelor țări.

Restabilirea transportului aerian între cele două țări, pe agenda discuțiilor

În plus, negociatorii au subliniat că intensificarea contactelor între cetățeni și oameni de afaceri va permite restabilirea serviciilor de transport aerian între SUA și Rusia, lucru de care Moscova este foarte interesată.

Negocierile cu ușile închise, la care delegația americană a fost condusă de adjuncta asistentului secretarului de stat pentru Rusia și Europa Centrală, Sonata Coulter, au durat aproape șase ore.

Runda precedentă de consultări la nivel de experți de la Istanbul a avut loc pe 27 februarie, la două săptămâni după prima conversație telefonică între președintele rus Vladimir Putin și președintele american Donald Trump.

Rusia și SUA au avut, de asemenea, alte două reuniuni de normalizare a relațiilor bilaterale, în capitala saudită Riad.

Tarifele impuse Chinei de Donald Trump ajung la 145%, confirmă Casa Albă. Aurul atinge un nou record

Taxele vamale suplimentare aplicate Chinei de către Statele Unite ating în prezent 145%, se arată într-un decret al Casei Albe publicat, joi, în care se precizează condiţiile aplicării noii ofensive împotriva Beijingului anunţată miercuri de către Donald Trump, relatează AFP.

Potrivit acestui decret – în care este confirmată „pauza” unei părţi a texelor impuse celorlalte ţări -, creşterii cu 125% a taxelor vamale impuse Chinei anunţate miercuri de către Donald Trump i se adaugă cele 20 de procente existente la începutul lui martie, în cadrul luptei împotriva traficului cu fetnanil, un opioid puternic care cauzează o gravă criză sanitară în SUA.

Toate aceste tarife se adaugă celor care existau deja la întoarcerea lui Donald Trump la Casa Albă, potrivit News.ro.

Tarifele președintelui american Donald Trump „pentru cei mai mari ofensatori” au intrat în vigoare astăzi, 9 aprilie, iar China se confruntă cu cel mai mare tarif, de peste 100%.

Pe de altă parte, aurul – considerat o valoare de refugiu în războiul comercial declanşat de către Donald Trump – a crescut joi la un nou vârf istoric de 3.171 de dolari uncia, imediat după deschiderea pieţelor americane. Către ora 15.35 GMT (18.35, ora Moldovei), aurul creştea cu 2,83% la 3170,25 de dolari uncia.

Sacrificarea porcilor de la ferma afectată de pestă porcină din Roșcani s-a încheiat: În total, 67.700 de animale au fost înhumate
Articolul anterior
Tragedie la Ialoveni: Un adolescent de 18 ani și-a pierdut viața după ce a ajuns cu motocicleta într-un copac
Articolul următor
Close menu