Povestea româncei care a ajungs în SUA fără să știe engleza, iar acum are o avere de 600.000.000$ și le tratează pe Obama și Oprah

Cea mai de succes româncă din SUA, din punct de vedere financiar, a ajuns la o avere colosală cu un mic salon de frumusețe. Celebrități îi calcă, azi, pragul, scrie newsweek.ro.

Când singurul loc de muncă disponibil unde nu aveai nevoie să vorbești engleza bine era într-un salon de frumusețe, imigrantul român Anastasia Soare a decis să accepte să lucreze acolo. Ea a devenit, în cele din urmă antreprenor și a lansat un salon de înfrumusețare care îi poartă numele. Acolo și-a dezvoltat o clientelă distinsă prin modelarea sprâncenelor.

Două decenii și jumătate mai târziu, salonul Anastasia Beverly Hills rămâne extrem de cunoscut.  Dar numele său a devenit mai sinonim cu brandul de cosmetice Anastasia Soare. Potrivit unui raport Forbes din iunie 2022, afacerile Anastasiei Soare i-au adus o avere netă de 660 de milioane de dolari și titlul de a 38-a cea mai bogată femeie din America care a reușit prin forțele proprii.

În 2019, ea a fost pe lista miliardarilor Forbes când a vândut un pachet minoritar al mărcii sale de cosmetice către TPG Capital, la o evaluare de 3 miliarde de dolari.

Soare le-a machiat pe Jennifer Lopez, Jennifer Coolidge, Kim Kardashian, Oprah Winfrey și Michelle Obama, printre altele. Este urmărită de peste 20,3 milioane de urmăritori pe Instagram, Twitter și TikTok.

Soare a spus că a început să lucreze sprâncene, la început, ca o curiozitate. „Aveam un profesor care ne spunea că întotdeauna dacă vrei să desenezi un portret și vrei să dai emoție, lucrezi la sprâncene”, a spus ea pentru Glossy . „Puteți face o persoană să pară surprinsă sau tristă sau fericită, sau foarte sofisticată și elegantă, modelând corect sprâncenele.”

Observând o greșeală când a fost pensată, a decis să o îndrepte singură. Acesta a fost primul pas spre succes.

Până în 1994, munca lui Soare era „cel mai bine păstrat secret de la Hollywood”, a spus ea. Celebrități, publiciști și artiști de machiaj s-au înghesuit să îi treacă pragul. „Artiștii de machiaj și-au dat seama că, dacă ne trimit clienți să își facă sprâncenele la noi, aspectul lor final era mult mai bun.”

Soare atribuie o mare parte din succesul ei produselor și conceptelor originale ale mărcii sale. Experimentarea cu aloe vera, fardul de pleoape sunt doar câteva produse.

Întregul ei portofoliu, cu excepția truselor, include 14 produse pentru sprâncene, 29 de produse de colorat, trei produse de îngrijire a pielii, cinci instrumente de înfrumusețare și 28 de perii.

„Ascultă întotdeauna clientul”, a spus ea. „Asta este ceea ce ne-a făcut să avem atâta succes pe rețelele sociale. Citim comentariile, punem întrebări. Ei știu ce le place. Chiar dacă nu sunt pricepuți la machiaj, vor ști în continuare care [din opțiunile lor oferă] cea mai bună calitate și cea mai bună performanță.”

Anastasia a creditat-o pe fiica ei, cu rolul de președinte al ABH. Claudia Soare trebuie să găsească oportunități de extindere a afacerii

„Ne place să inovăm, după cum știți. Probabil că lucrăm la 50 de produse în orice moment”, a spus Anastasia Soare. „Dar este nevoie de foarte mult timp pentru a pune un produs pe rafturi.”

În timp ce se gândește la trecut și se uită la ceea ce urmează, ea a spus că oiricine îi poate călca pe urme. „Visul american este încă viu, pentru că America are atât de multe oportunități”, a spus ea. „Un imigrant poate vedea asta mult mai bine decât o persoană care s-a născut aici. Văd oportunități tot timpul și sunt încântat de viitor.”

Rapperul Magnat se căsătorește! Cine este iubita artistului

Maxim Salcuțan, sportiv și luptător, cunoscut de asemenea în lumea muzicii ca rapperul Magnat, și-a cerut iubita în căsătorie. Gestul romantic a fost făcut în timpul unei călătorii a celor doi, chiar de ziua de naștere a partenerei artistului.

Crina Dulgheru este creatoare de conținut pentru rețele sociale și cofondatoare a unui brand de genți împletite.

Maxim Salcuțan și-a conturat popularitatea în special după ce a lansat, în luna mai anul curent, hitul „Dă-mă, mamă, după Iura”. Textul piesei este scris de Magnat, Feoctist și Sergiu Vetrilă, iar producția muzicală este semnată de Radu Duminică.

Autoritățile locale pot beneficia de sprijin de până la 15.000 de dolari pentru implementarea inițiativelor locale

Autoritățile locale din satele, comunele și orașele cu o populație mai mare de patru mii de locuitori, pot aplica la un program, în cadrul căruia să beneficieze de sprijin financiar în valoare de 15 mii de dolari pentru implementarea inițiativelor locale. Scopul programului este de a eficientiza procesul de guvernare având la bază datele demografice și nevoile specifice ale oamenilor.

Programul este lansat de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație în Moldova în parteneriat cu Cancelaria de Stat. Printre primăriile care au decis să aplice, se numără și cea a comunei Trușeni, unde locuiesc peste 10 mii de oameni. Prioritățile autorităților locale sunt asigurarea locuitorilor cu apă potabilă, reparația drumului de acces spre comună și construcția unui sistem de canalizare.

„Noi avem de fapt mai multe necesități, dar cea mai strigentă este lipsa sistemului de canalizare, cu toate că noi am început deja procesul de construcție acestor rețele, localitatea este una destul de impunătoare ca teritoriu, în afară de aceasta avem nevoie și de 45 de kilometri de rețea, plus patru stații de pompare”, a declara primarul comunei Trușeni, Viorica Beregoi.

La fel ca și autoritățile locale, oamenii care locuiesc în Trușeni își doresc condiții decente de trai, locuri de muncă și o infrastructură modernă.

„Poate ne va ajuta în sat, că nu avem canalizație, multe trebuie, drumuri stricate, asta”.

„Foarte bine o să ajute, iaca drumurile se vor face, canalizația o vor termina în tot satul. Nu au unde lucra oamenii, aici în sat a fost fermă au lucrat oamenii, acum se duc toți peste hotare”.

„Iaca uitați-vă după ploi, drumurile, canalizațiile acum trebuie făcute, s-a făcut canalizația, trebuie de făcut din nou, iată aici”.

„De exemplu, drumul în sat, este într-o stare rea și trebuie de făcut investiții anume în el”.

Pe lângă ajutorul financiar, programul va consolida și capacitățile autorităților locale de a identifica și implementa soluții inovative, care să sporească dezvoltarea locală și calitatea vieții oamenilor.

„Programul la prima etapă va oferi un program de mentorat pentru autoritățile locale ca să înțeleagă care sunt provocările demografice cu care se confruntă o anumită localitate, se va elabora împreună cu autoritățile locale un profil demografic”, a menționat managerul programului, Valentina Istrati.

Potrivit reprezentaților UNFPA, în proiect vor fi implicate 10 localități pilot, care vor fi selectate de către un comitet de evaluare. Proiectul este finanțat de Guvernul Elveției, iar perioada de implementare este septembrie 2024 – mai 2026.

Un elev de 15 ani din satul Păpăuți a reușit să instaleze un havuz în curtea școlii, după un grant câștigat cu propriile forțe

La sfârșitul acestui an școlar, în curtea Gimnaziului „Păpăuți” din raionul Rezina a fost instalat un havuz. Remarcabil este faptul că fondurile pentru realizarea acestui proiect au fost obținute de un elev de clasa a IX-a, Radu Macovei. Reprezentant al Consiliului elevilor, Radu a reușit să câștige un grant de 25.600 de lei. Astfel, cu sprijinul administrației școlare, colegilor și localnicilor, el a reușit să creeze un spațiu mult mai atrăgător pentru elevii din satul Păpăuți, scrie www.diez.md.

Ideea proiectului a fost modelată inițial de către Consiliul elevilor din gimnaziu și directorul instituției. Radu a plecat cu ea la Chișinău, după ce a completat un formular de aplicare la un concurs al Ministerului Educației și Cercetării destinat consiliilor elevilor.

Participând la un șir de instruiri, Radu și-a dezvoltat ideea și a prezentat-o celorlalți participanți, urmând să fie unul dintre elevii care a obținut finanțare pentru realizarea proiectului propus. Tânărul spune că momentul în care au fost anunțate echipele câștigătoare a fost unul destul de emoționant și i s-a întipărit în memorie. De asemenea, el își amintește cum a venit în localitate cu banii pentru proiect.

Vorbind despre beneficiile havuzului, Radu evidențiază că va fi locul ideal unde tinerii din localitate să își poată petrece timpul liber. Pe de altă parte, directorul gimnaziului Ion Mihalache a evidențiat faptul că havuzul, pe lângă elementul de design pe care îl constituie, poate contribui și la crearea unei atmosfere terapeutice.

Realizarea proiectului nu a luat mult timp gimnaziului. După ce au obținut mini-grantul, în procesul de instalare a havuzului s-au implicat activ atât reprezentanții instituției de învățământ, cât și unii săteni. Primăria localității a oferit o parte din materialele de construcție insuficiente, iar unii elevi și localnici au ajutat voluntar la lucrările de construcție. Articolul integral aici.

Creau profiluri false și ademeneau potențiale victime. Un grup criminal, din care făceau parte deținuți din mai multe penitenciare din țară, destructurat
Articolul anterior
Ungaria introduce obligativitatea etichetării alimentelor care conţin proteine din insecte
Articolul următor