Premiile „Femeile Europei” 2019! Laura Codruța Kövesi a primit premiul „Women in power”!

La 4 decembrie 2019, European Movement International și European Women’s Lobby a găzduit cea de-a patra ediție a Premiilor „Women of Europe”. Laura Codruța Kövesi, procurorul din România care ocupă funcția de procuror-șef la Parchetul European, a primit premiul „Women in power”/ ”Femei care au putere”.

separator
„A primit premiul pentru că a demonstrat o conducere politică extraordinară în Europa, prin munca sa notabilă împotriva corupției la nivel înalt din România. De curând, a devenit primul procuror-șef al UE la nou-înființată Procuratura Europeană (EPPO)”, se arată în comunicatul oficial.

„Astăzi, am avut onoarea de a sărbători realizările unor femei cu adevărat inspirate și vizionare la cea de-a patra ediție „Women of Europe Awards” – 2019”, a declarat Eva Maydell, europarlamentară, președinta mișcării europene internaționale și președintă a juriului.

„Premiile Femeile Europei sunt o oportunitate excelentă de a onora, a mulțumi și a amplifica vocile femeilor fantastice venite din toată Europa care ne modelează viitorul”, a declarat Gwendoline Lefevre, președintă a Lobby-ului european pentru femei și membră a juriului.

Premiile Femeile Europei 2019 au fost împărțite în patru categorii.

„Sunt foarte onorată să primesc premiul și îl văd ca pe o recunoaștere a eforturilor mele și ca o încurajare de a nu renunța la munca mea. În opinia mea, a fi puternic înseamnă a câștiga încrederea oamenilor și, mai important, a reuși să-l păstrezi. În linia mea de lucru, puteți face asta numai lucrând profesional, fiind consecvent și respectând legea în orice moment. Acest premiu aparține în egală măsură tuturor persoanelor care m-au susținut în lupta împotriva corupției și în respectarea statului de drept și a valorilor europene. Aș dori să le mulțumesc în mod special tuturor susținătorilor mei de-a lungul anilor. Pentru a merge mai departe, trebuie să lucrăm pentru promovarea egalității, a dreptății și a statului de drept, așa cum a făcut Mișcarea Europeană în ultimii 70 de ani”, a declarat Laura Codruța Kövesi.

Premiile Femeile Europei sunt înmânate anual, pentru a onora și sărbători femeile care se străduiesc să promoveze proiectul european în calitatea lor profesională sau privată. În Europa, rolul femeilor rămâne în mare măsură nerecunoscut și trebuie, totuși, sprijinit, evidențiat și recunoscut din ce în ce mai mult.

S-a lansat o nouă ediție a campaniei sociale „Cadoul din cutia de pantofi”!
Articolul anterior
O manichiură la modă, cu o dispoziție festivă
Articolul următor
Alte articole interesante