Priveliști de vis și plaje însorite! Cristina Gheiceanu vă invită la o excursie virtuală pe insula Ibiza

Ibiza este o insulă din arhipelagul Baleare, situată în vestul Mării Mediterane, care aparține Spaniei. Destinația este cunoscută pentru golfurile nisipoase, înconjurate de dealuri îmbrăcate în pini. Situată la 150 km de orașul Valencia, insula face parte din patrimoniul UNESCO, fiind remarcată pentru biodiversitate și cultură. Ibiza este una dintre insulele preferate pentru vacanțe de către turiștii din întreaga lume.

separator

Bloggerița Cristina Gheiceanu și-a petrecut vacanța în Ibiza și ne dezvăluie câteva secrete, dar și priveliștile acestei minunate insule. Dacă optați pentru o vacanță exotică în această vară, iată ce vă așteaptă acolo și care ar fi motivele să alegeți destinația Ibiza.

,,Am am tot auzit despre Ibiza mereu în contextul distracțiilor, dar atât de putini vorbesc despre frumusețea acestei insule, despre plajele ei superbe, despre atmosfera de acolo și că poate fi un loc perfect, chiar pentru familiile cu copii foarte mici. Noi am avut doar 3 zile jumătate la dispoziție pentru a descoperi aceasta insulă minunată. Destul de puțin, dar atâtea am reușit să vedem, de parcă am petrecut mai mult de o săptămână acolo”, scrie bloggerița Cristina Gheiceanu pe blogul său.

,,Întrucât am ajuns târziu în Ibiza, acea seară am decis să o petrecem în orașul vechi, la o terasă și desigur cu paella. Îmi aduc aminte cum urcam scările ca să ajungem acolo și imediat, în fața ni s-a deschis toata această frumusețe. Apropo, această zonă este protejata de UNESCO”.

În Ibiza poți vizita Cala Tarida, Cotton Beach Club, Cala Comte, Sunset Ashram.

,,Cala Tarida este o ,,plaja superba cu multe șezlonguri de închiriat, la care se adaugă marea de o culoare de nedescris. Am stat aici în dansul razelor de soare jumătate de zi, sezlong -15 euro, umbrela 10 euro. Cotton Beach Club – prânzul am decis să-l luam aici, auzind numai lucruri bune de acest loc, dar să rezervați din timp. Locul se află chiar pe plaja Cala Tarida. Woww, este superb. Cât am mâncat, am avut o priveliște senzațională, cu toata cala Tarida întinsă la picioare”.

Cala Comite este o altă plajă senzațională, superb loc.

,,Aici, găsiți și șezlonguri, dar puteti veni și cu păturile de acasă, ca să stați pe nisipul fierbinte. Culoarea apei parca este fotoshopată. Credeți-mă, în realitate e mult mai frumos decât în poze. Sunset Ashram – locul cu mese, din pozele de mai sus. Are o priveliste, de îți pare că în locul geamurilor sunt de fapt, tablouri pictate… atât de frumos este”.

Insula Formentera – pe această insulă ajungi în 30 de minute cu feryboat-ul, care pleacă din portul Ibiza, la fiecare jumătate de oră.

,,Cum ajungeți acolo, închiriați o bicicletă, un scooter sau puteți folosi autobuzul ca să ajungeți la plaja Ses Illetes. Da, acolo am avut impresia că am ajuns în Maldive. Un nisip atat de fin, alb, curat, iar apa – ceva de vis. Beso Beach este cea de-a doua plaja de pe insula, pe care am decis să o vizităm. Este mai mica, mai intimă, dar superbă. Acolo găsiți și unul din cele mai super restaurante, pe nisip. Este destul de scump, dar e foarte frumos. Recomand cu mare drag.

Amante Beach Club, Cala Llonga, Atzaro Agroturismo

Amante Beach club este un loc unde am rezervat lecții de yoga pe plaja, iar apoi, în preț intră și micul dejun. ,,Trebuie de rezervat cu câteva săptămâni înainte, pentru a prinde un loc, dar se merită. Am ieșit de acolo, de parca am făcut o săptămână de masaj”.

Atzaro Agroturismo este un alt loc de paradis. ,,Staff-ul este extrem de amabil, locul e cât se poate de liniștit”.

Recomandări:

Cazați-vă în centrul Ibiza, alături de orașul vechi. Este foarte comod să ajungi oriunde de acolo, iar seara să o dedicați plimbărilor printre străduțe
Închiriați mașină. Distracția se găsește doar pe anumite străzi, deci poate fi o vacanță perfectă de familie, cu multă liniște și frumusețe în jur. Vizitați Es Vedra. Noi, din păcate, nu am reușit”.

Citește mai mult pe cristinagheiceanu.com

Moment emoționant în Parlamentul britanic: Un băiețel a rostit ”Tatăl Nostru” în limba română

Un moment emoționant dedicat Zilei Naționale a României a avut loc vineri în Parlamentul britanic, când Isaac, un copil de cinci ani, a rostit rugăciunea „Tatăl Nostru” în limba română, scrie agenția de știri Basilica a Patriarhiei Române. Momentul a avut loc la finalul unui eveniment aniversar organizat anual în Parlamentul Marii Britanii, cu ocazia Zilei Naționale a României, scrie ziua.md.

Un moment emoționant dedicat Zilei Naționale a României a avut loc vineri în Parlamentul britanic, când Isaac, un copil de cinci ani, a rostit rugăciunea „Tatăl Nostru” în limba română, scrie agenția de știri Basilica a Patriarhiei Române. Momentul a avut loc la finalul unui eveniment aniversar organizat anual în Parlamentul Marii Britanii, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Ediția din acest an, intitulată „Precum în cer, așa și pe pământ”, a avut ca obiectiv evidențierea și celebrarea contribuției românilor la dezvoltarea și diversitatea vieții naționale din Regatul Unit al Marii Britanii.

La eveniment a participat Arhiepiscopul grec Nichita de Thyateira și Marea Britanie, care le-a vorbit participanților despre viața în comunitatea eclezială și despre iubirea față de aproapele.

Un alt invitat a fost doctorul Petre Breazu, cercetător al Universității din Cambridge, care a vorbit despre ură și discriminare, în contrast cu învățătura creștină.

„Învățăturile lui Hristos ne cheamă să iubim, să respectăm și să protejăm fiecare persoană, indiferent de originea sau condiția sa”, a transmis cercetătorul.

Potrivit datelor statistice, în Marea Britanie locuiesc aproximativ 1.1 milioane de români. Comunitățile românești sunt răspândite în diverse regiuni ale Regatului Unit, un număr semnificativ având rezidența în Londra, dar și în alte orașe mari precum Manchester, Birmingham sau Edinburgh.

Din acest motiv, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât la începutul anului înființarea Arhiepiscopiei Marii Britanii și a Irlandei de Nord.

Salariul mediu în R. Moldova a crescut!

Mărimea salariului mediu lunar în Moldova în iulie-septembrie a fost de peste 14,1 mii lei, ceea ce este cu 14,2% mai mult decât în trimestrul III 2023, scrie infotag.

Astfel de date au fost publicate de Biroul Naţional de Statistică, menţionând că în sectorul real al economiei câştigurile s-au apropiat de 15 mii lei (+13,9%), în timp ce în sectorul bugetar continuă să rămână în urmă – 11,7 mii (+15,1%).

Potrivit calculelor statisticienilor, numărul de persoane ocupate în Moldova a crescut cu 0,6% pe parcursul anului. Cele mai mari salarii în Moldova sunt câştigate de cei angajaţi în domeniul informaţiei şi comunicaţiilor – peste 34 mii lei, în domeniul bancar şi financiar – 25,9 mii lei, iar de producătorii şi furnizorii de gaze, energie electrică, apă caldă, aer condiţionat – 21,1 mii lei.

Cele mai mici salarii sunt primite de lucrătorii din sectorul de catering şi cazare – 9,5 mii lei, din agricultură, silvicultură şi pescuit – 9,6 mii lei, precum şi din artă şi divertisment – 9,9 mii lei.

Salariile din învăţământ sunt încă departe de media statistică – doar 11,2 mii lei. În sănătate situaţia s-a îmbunătăţit, salariul mediu este de peste 15 mii de lei.

Teatrul ”Alexie Mateevici” invită la deschiderea unei noi stagiuni!

Teatrul Alexie Mateevici vă invită la deschiderea stagiunii XXVI! Așteptarea a luat sfârșit! După un an în care am construit, reclădit, reparat și ne-am depășit limitele, Teatrul Alexie Mateevici își redeschide ușile! 

Pe 14 decembrie, vă invităm să fiți alături de noi pentru a sărbători începutul stagiunii XXXVI și lansarea unei premiere: spectacolul Scaunele de Eugène Ionesco, în regia talentatului Florin Liță. 

Regizor din București, apreciat pentru modul unic în care îmbină tradiția cu modernul, vine să ne surprindă cu o montare care transformă absurdul într-un joc fascinant de întrebări și răspunsuri. Scaunele este o poveste despre sensul vieții, despre cât de importante sunt cuvintele rostite la momentul potrivit și despre obsesii – acele umbre care se așază confortabil pe scaun și nu te mai părăsesc. 

Poate o dorință să nu devină obsesie? Și dacă obsesia apare, cum îi facem față? Veniți să descoperiți împreună răspunsurile. 

Sub îndrumarea lui Florin Liță, actorii noștri – Elena Frunze-Hatman, Grigore Bechet, Giasti Sirah și Victor Untilă – aduc la viață personajele lui Ionesco într-un spectacol care explorează timpul, spațiul și formele în stilul inconfundabil al teatrului absurd.

Nu ratați reprezentațiile:

SCAUNELE:

  • 14 decembrie, ora 18:00 
  • 21 decembrie, ora 18:00 
  • 22 decembrie, ora 18:00 

MICUL PRINȚ

Vă așteptăm la Micul Prinț, în regia lui Mihai Țărnă – o istorie care nu are vârstă, dar reușește mereu să rămână actuală. Spectacolul este o invitație la reflecție, o călătorie prin lumi pline de înțelesuri, unde iubirea și bunătatea sunt cele mai prețioase comori. O poveste despre esența umană, perfectă pentru toate generațiile și mai relevantă ca niciodată în vremurile noastre. 

  • 17 decembrie, ora 18:00 
  • 18 decembrie, ora 18:00 
  • 19 decembrie, ora 18:00
  • 24 decembrie, ora 11:00 

ARTĂ  

Spectacolul ARTĂ, în regia lui Slava Sambriș, este alegerea ideală pentru acest an tumultos. Cele trei personaje – Francoise, Paula și Catherine – vă vor provoca să vă gândiți la limitele prieteniei și la ce înseamnă, cu adevărat, să cunoști pe cineva. Este o comedie dramatică plină de farmec, care cucerește prin replici tăioase, un stil minimalist și o poveste realistă. 

  • 20 decembrie, ora 18:00 

Biletele le găsiți pe pagina noastră https://tam.md/bilete/  sau pot fi rezervate la nr de telefon 0 604 41 471.

INP, despre ,,micro-somnul” la șoferi: o stare periculoasă care durează între 2 și 30 de secunde
Articolul anterior
A decis evacuarea de urgență din clădire, pe alocuri forțată. Cine este omul care a prevenit o mare tragedie la Otaci!
Articolul următor