Priveliști de vis și plaje însorite! Cristina Gheiceanu vă invită la o excursie virtuală pe insula Ibiza

Ibiza este o insulă din arhipelagul Baleare, situată în vestul Mării Mediterane, care aparține Spaniei. Destinația este cunoscută pentru golfurile nisipoase, înconjurate de dealuri îmbrăcate în pini. Situată la 150 km de orașul Valencia, insula face parte din patrimoniul UNESCO, fiind remarcată pentru biodiversitate și cultură. Ibiza este una dintre insulele preferate pentru vacanțe de către turiștii din întreaga lume.

separator

Bloggerița Cristina Gheiceanu și-a petrecut vacanța în Ibiza și ne dezvăluie câteva secrete, dar și priveliștile acestei minunate insule. Dacă optați pentru o vacanță exotică în această vară, iată ce vă așteaptă acolo și care ar fi motivele să alegeți destinația Ibiza.

,,Am am tot auzit despre Ibiza mereu în contextul distracțiilor, dar atât de putini vorbesc despre frumusețea acestei insule, despre plajele ei superbe, despre atmosfera de acolo și că poate fi un loc perfect, chiar pentru familiile cu copii foarte mici. Noi am avut doar 3 zile jumătate la dispoziție pentru a descoperi aceasta insulă minunată. Destul de puțin, dar atâtea am reușit să vedem, de parcă am petrecut mai mult de o săptămână acolo”, scrie bloggerița Cristina Gheiceanu pe blogul său.

,,Întrucât am ajuns târziu în Ibiza, acea seară am decis să o petrecem în orașul vechi, la o terasă și desigur cu paella. Îmi aduc aminte cum urcam scările ca să ajungem acolo și imediat, în fața ni s-a deschis toata această frumusețe. Apropo, această zonă este protejata de UNESCO”.

În Ibiza poți vizita Cala Tarida, Cotton Beach Club, Cala Comte, Sunset Ashram.

,,Cala Tarida este o ,,plaja superba cu multe șezlonguri de închiriat, la care se adaugă marea de o culoare de nedescris. Am stat aici în dansul razelor de soare jumătate de zi, sezlong -15 euro, umbrela 10 euro. Cotton Beach Club – prânzul am decis să-l luam aici, auzind numai lucruri bune de acest loc, dar să rezervați din timp. Locul se află chiar pe plaja Cala Tarida. Woww, este superb. Cât am mâncat, am avut o priveliște senzațională, cu toata cala Tarida întinsă la picioare”.

Cala Comite este o altă plajă senzațională, superb loc.

,,Aici, găsiți și șezlonguri, dar puteti veni și cu păturile de acasă, ca să stați pe nisipul fierbinte. Culoarea apei parca este fotoshopată. Credeți-mă, în realitate e mult mai frumos decât în poze. Sunset Ashram – locul cu mese, din pozele de mai sus. Are o priveliste, de îți pare că în locul geamurilor sunt de fapt, tablouri pictate… atât de frumos este”.

Insula Formentera – pe această insulă ajungi în 30 de minute cu feryboat-ul, care pleacă din portul Ibiza, la fiecare jumătate de oră.

,,Cum ajungeți acolo, închiriați o bicicletă, un scooter sau puteți folosi autobuzul ca să ajungeți la plaja Ses Illetes. Da, acolo am avut impresia că am ajuns în Maldive. Un nisip atat de fin, alb, curat, iar apa – ceva de vis. Beso Beach este cea de-a doua plaja de pe insula, pe care am decis să o vizităm. Este mai mica, mai intimă, dar superbă. Acolo găsiți și unul din cele mai super restaurante, pe nisip. Este destul de scump, dar e foarte frumos. Recomand cu mare drag.

Amante Beach Club, Cala Llonga, Atzaro Agroturismo

Amante Beach club este un loc unde am rezervat lecții de yoga pe plaja, iar apoi, în preț intră și micul dejun. ,,Trebuie de rezervat cu câteva săptămâni înainte, pentru a prinde un loc, dar se merită. Am ieșit de acolo, de parca am făcut o săptămână de masaj”.

Atzaro Agroturismo este un alt loc de paradis. ,,Staff-ul este extrem de amabil, locul e cât se poate de liniștit”.

Recomandări:

Cazați-vă în centrul Ibiza, alături de orașul vechi. Este foarte comod să ajungi oriunde de acolo, iar seara să o dedicați plimbărilor printre străduțe
Închiriați mașină. Distracția se găsește doar pe anumite străzi, deci poate fi o vacanță perfectă de familie, cu multă liniște și frumusețe în jur. Vizitați Es Vedra. Noi, din păcate, nu am reușit”.

Citește mai mult pe cristinagheiceanu.com

INP, despre ,,micro-somnul” la șoferi: o stare periculoasă care durează între 2 și 30 de secunde
Articolul anterior
A decis evacuarea de urgență din clădire, pe alocuri forțată. Cine este omul care a prevenit o mare tragedie la Otaci!
Articolul următor
Alte articole interesante