Producătorii moldoveni de fructe, la expoziția internațională Macfrut din Italia

Moldova Fruct, alături de membrii săi, participă la cea de-a 40-a ediție a Expoziției Internaționale Specializate de Fructe și Legume, Macfrut 2023, care se desfășoară în perioada 3-5 mai la Rimini, Italia.

Producătorii moldoveni participă la expoziția internațională Macfrut

„Macfrut 2023 este un eveniment dedicat inovațiilor din domeniul fructelor și legumelor, la care participă companii de top la nivel global. Suntem aici pentru a prezenta Moldova ca furnizor de fructe proaspete de calitate, dar și pentru a afla despre tendințe și tehnologii moderne de producere, post-recoltare și ambalare a fructelor”, spune directorul Moldova Fruct, Iurie Fală.

Participarea în cadrul evenimentului este posibilă datorită suportului Agenției de Investiții din Moldova și Proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova. Macfrut reprezintă întregul lanț de aprovizionare, cu implicarea sectoarelor: producție, tehnologii, ambalaje, logistică și diverse servicii. 

Toate evenimentele din cadrul expoziției oferă numeroase oportunități de afaceri, cunoștințe și perspective, întâlniri B2B cu expozanții, întrevederi și conferințe la nivel înalt etc. La ediția din acest an participă 1100 de expozanți, și peste 1500 de cumpărători internaționali acreditați. 

În aceiași perioadă, tot în Italia, regiunile Rimini, Verona și Ferrara, se află într-o vizită de studiu un grup un grup de opt producători și exportatori de fructe în cadrul căreia urmează să se familiarizeze cu experiența fermierilor italieni de producere a cireșelor, care sunt printre liderii internaționali în producerea cireșelor de calitate înaltă. 

Pentru că agricultorii din Moldova doresc să sporească competitivitatea cireșelor moldovenești pe piața internațională, ei vor vizita compania Michele Giorri, pentru a se informa despre noile soiuri și portaltoaie de cireș, sisteme inovative de plantare și sisteme multifuncționale integrate de combatere a dăunătorilor. 

Totodată, membrii Asociației planifică să viziteze pepiniera Salvi Vivai, specializată în producerea și comercializarea materialului săditor pentru livezi de meri, peri și cireși, precum și portaltoaie pentru meri și peri.

gallery images
gallery images
gallery images

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Un oraș din Japonia interzice mersul pe scările rulante. Care este motivul

Într-un oraș din Japonia a fost introdusă o ordonanță pentru a-i împiedica pe oameni să meargă pe scările rulante.

Ordinul a intrat în vigoare în Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante, în încercarea de a preveni accidente precum căzăturile, scrie Independent.

Deși în orașul de pe coasta Pacificului se obișnuiește ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să păstreze partea dreaptă liberă pentru cei care se grăbesc, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au dezechilibrat și pe alții.

Chiar dacă s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scările rulante după persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile accidente sau căzături, acestea nu au dat niciun rezultat.

Peste 805 accidente care au avut loc pe scările rulante au fost catalogate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date ale Asociației japoneze a ascensoarelor, a relatat Japan Times.

În urma introducerii noii ordonanțe, primăria a difuzat, de asemenea, spoturi publicitare și afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația.

Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în orașul Saitama a fost aplicată o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

sursa

Bloggerul moldovean Nekoglai va merge să lupte în Ucraina
Articolul anterior
Jurnaliștii din Moldova au desfășurat un flashmob la Ambasada Rusiei, în susținerea jurnaliștilor ruși care sunt intimidați de regimul lui Putin
Articolul următor