Publicitatea la ţigări a fost interzisă în Elveţia. S-a votat „Da” la referendum

56,6 % dintre elvețieni au votat la referendum în favoarea inițiativei ,,Da, protejării copiilor și adolescenților de publicitatea la tutun”.

Textul, care a obţinut o majoritate de 15 cantoane din 26, cere în special interzicerea tuturor formelor de publicitate care ajung la minori. „Suntem foarte fericiţi întrucât copiii pot fi protejaţi eficient de publicitatea la tutun în viitor”, a spus Liga Elveţiană a Cancerului.

Când vine vorba de publicitatea produselor din tutun, Elveţia este în prezent mai permisivă decât marea majoritate a ţărilor europene. De asemenea, ţara a semnat doar convenţia-cadru a OMS privind controlul tutunului, dar este printre puţinele ţări europene care nu au ratificat-o.

Nu este o coincidenţă faptul că giganţii tutunului, Philip Morris, Japan Tobacco International şi British American Tobacco, au sediul în Elveţia.

Textul aprobat astăzi urmăreşte extinderea interdicţiei asupra oricărei forme de publicitate care ajunge la minori şi, prin urmare, şi publicităţii adresate în primul rând adulţilor, dar la fel de accesibile tinerilor.

Publicitatea, interzisă peste tot

Prin urmare, publicitatea la ţigări şi la alte produse din tutun va fi interzisă peste tot, de la panouri publicitare la reclame la TV, iar sponsorizările de evenimente nu vor fi permise.

Doar promoţia destinată adulţilor va rămâne permisă, prin e-mail sau fluturaşi, şi, prin urmare, invizibilă pentru cei mai mici. Lansată de numeroase organizaţii din sectorul sănătăţii, iniţiativa s-a opus guvernului, care a considerat interdicţia prea extinsă.

Tot astăzi, elveţienii au respins celelalte trei subiecte ale referendumului la nivel federal. Iniţiativa populară de a interzice experimentele pe animale şi pe oameni a suferit o înfrângere clară, cu o avalanşă de opinii (79,1%).

De asemenea, a fost respinsă de 63% dintre alegători şi modificarea legii pentru desfiinţarea uneia dintre taxele de timbru în vigoare. În cele din urmă, pachetul de măsuri în favoarea presei – aprobat de Parlament pentru a ajuta sectorul să facă faţă colapsului veniturilor din publicitate – a fost respins de 54,6% dintre alegători.

sursa: www.mediafax.ro

O ucraineancă a rămas în Aeroport fără 20 de mii de dolari, pentru că nu le-a declarat. Unde zbura

O pasageră s-a prezentat la cursa „Chișinău-Antalya”, fiind identificat ca cetățeancă ucraineană.

În timpul controlului de specialitate, asupra femei s-au depistat 20000 USD pe care nu i-a declarat.

În fapt, bunurile nedeclarate au fost ridicate, iar investigațiile continuă.

Patru morţi şi circa 30 de răniţi în Odesa, după ce o rachetă rusă a lovit o instituţie de învăţământ

Un atac rusesc cu rachetă, în plină zi, asupra unei instituţii de învăţământ din portul ucrainean Odesa a ucis luni patru persoane şi a rănit 28, au anunţat oficiali locali citaţi de Reuters, transmite News.ro.

Guvernatorul regional Oleh Kiper a informat pe Telegram că patru dintre răniţi sunt în stare gravă şi primesc tratament de urgenţă. El a precizat că printre răniţi se numără doi copii şi o femeie însărcinată.

Imagini postate online arată o clădire istorică din apropierea malului mării care este în flăcări, în timp ce fumul se ridică spre cer. Imaginile, care nu au putut fi verificate imediat, arată, de asemenea, persoane care primesc îngrijiri pe stradă şi mult sânge pe jos.

Purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, Dmyitro Pletenciuk, a precizat că lovitura a fost efectuată cu o rachetă balistică Iskander-M cu focos cluster. Aceste rachete sunt mai greu de interceptat.

Postul public de televiziune Suspilne a declarat că acoperişul clădirii, descrisă ca fiind o academie de drept, a fost aproape distrus. Aceasta a precizat că preşedintele academiei, un fost membru proeminent al parlamentului, Serhii Kivalov, se numără printre răniţi.

Odesa a fost o ţintă frecventă a atacurilor ruseşti cu rachete şi drone, fiind vizată în special infrastructura portuară.

Autoritățile din stânga Nistrului își schimbă viziunile! Pentru al treilea an consecutiv Tiraspolul renunță la parada Victoriei

Pentru al treilea an consecutiv, Tiraspolul renunță la parada Victoriei și la marșul Regimentului Nemuritor, cu ocazia zilei de 9 mai.

Liderul nerecunoscut Vadim Krasnoselski a invocat că regiunea rămîne sub pretinsul „cod galben” de pericol terorist, instituit odată cu începerea războiului din Ucraina. Menționăm că acum cîteva zile și Moscova a anunțat că restrînge manifestațiile de 9 mai. Șapte regiuni și 23 de orașe din Federația Rusă au renunțat la organizarea marșului Regimentului Nemuritor, din cauza riscurilor de proteste și atacuri cu drone, notează moldova1.

Anularea marșului Regimentului Nemuritor nu este singura decizie de securitate luată de autoritățile ruse în contextul Zilei Victoriei. Anul trecut, parada din Piața Roșie a avut loc fără componenta aeriană și cu mai puțină tehnică militară, iar anul acesta există posibilitatea ca parada militară să fie anulată, deși prima repetiție a avut loc.

Astăzi este sărbătorită iubirea! Superstiții și curiozități legate de această zi. Legenda Sfântului Valentin
Articolul anterior
Simptomul timpuriu al variantei Omicron. Ce simți chiar înainte de debutul bolii
Articolul următor