Rusia anunță că vrea să construiască cu India tancuri, avioane de generația a 5-a și submarine de ultimă generație

Rusia a anunțat că dorește să construiască următoarea generație de vehicule blindate și submarine în colaborare cu India. Între timp, un al doilea de rachete de apărare antiaeriană S-400 Triumf urmează să fie livrat de Rusia în India.  

„Se lucrează în prezent la organizarea producției de puști de asalt AK-203 în India, a căror producție în serie ar trebui să înceapă la sfârșitul anului 2022-începutul anului 2023. Implementarea contractelor pentru construcția fregatelor din cadrul Proiectului 11356 în Rusia și India decurge, de asemenea, conform planului. Situația geopolitică actuală nu a afectat în mod semnificativ îndeplinirea obligațiilor noastre”, a declarat Șeful Serviciului Federal pentru Cooperare Tehnică Militară din Rusia (FSMTC), Dmitri Sugaev, citat de theprint.în.

Șeful FSMTC, care se ocupă de toate afacerile legate de domeniul militar și de cooperarea comercială cu alte țări, a declarat că Federația Rusă oferă în mod tradițional Indiei modele de ultima generație de arme și echipamente militare.

„Rusia este singură țară care se angajează într-o cooperare pe scară largă cu India în domeniul tehnologiilor militare sofisticate, inclusiv în ceea ce privește transferul de know-how către partenerii indieni. Pe parcursul a mai mult de 60 de ani de cooperare tehnico-militară, țările noastre au implementat, de fapt, principiul ‘Produs în India’”, a spus el.

Sugaev a spus că în toți acești ani – cu ajutorul URSS și, ulterior, al Rusiei – în India au fost create sute de întreprinderi și facilități pentru producția militară, „care în prezent constituie baza sectorului indian al apărării”.

„Cu ajutorul nostru, zeci de tipuri de produse militare de înalta tehnologie sunt produse în India. Stadiul actual al relațiilor noastre în acest domeniu de cooperare se distinge prin dorința Indiei de a accelera dezvoltarea complexului sau militar-industrial național, de a reduce dependență de importurile de produse militare și de a se alătură rândurilor celor mai importanți exportatori de armament din lume. Susținem această dorința și suntem pregătiți pentru cooperare industrială, căutând proiecte comune care, pe de o parte, ar fi benefice pentru întreprinderile ruse și indiene, iar pe de altă parte, ar asigura că relațiile noastre ating un nou nivel de parteneriat tehnologic”, a declarat el.

Sugaev a adăugat că partea rusă este pregătită pentru cooperare și a prezentat deja propuneri privind dezvoltarea și producția comună a unor tipuri moderne de echipamente militare.

Întrebat care sunt acestea, el a răspuns: „Un viitor tanc de lupta principal, un vehicul de lupta de infanterie, avioane de generația a cincea, submarine diesel-electrice și alte tipuri de arme moderne”.

sursa

Eurovision 2023 Moldova: Zece artiști, calificați în etapa finală a concursului național

Zece interpreți continuă lupta pentru un bilet la Liverpool, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, unde urmează să aibă loc Eurovision Song Contest 2023 (ESC). Finaliștii au fost selectați sâmbătă, 28 ianuarie, în urma audițiilor live, relatează Moldova1.

Lista interpreților admiși în etapa finală a concursului național Eurovision 2023:

 1. SunStroke Project – Yummy Mommy (55 puncte)
 2. Pasha Parfeni – Soarele și Luna (53 puncte)
 3. DONIA – Red Zone (52 puncte)
 4. Aliona Moon – Du-mă (49 puncte)
 5. OL – Why You Play It Cool (48 puncte)
 6. Surorile Osoianu – Bade, bădișor, bădiță (47 puncte)
 7. NÖRDIKA – Damn and down (45 puncte)
 8. Victor Gulick – Let’s dance (45 puncte)
 9. COSMINA – Indestructible (45 puncte)
 10. Corina Ivanov – When love’s real (44 puncte)

Lista interpreților admiși în etapa finală a concursului național Eurovision 2023:

 1. SunStroke Project – Yummy Mommy (55 puncte)
 1. Pasha Parfeni – Soarele și Luna (53 puncte)
 1. DONIA – Red Zone (52 puncte)
 1. Aliona Moon – Du-mă (49 puncte)
 1. OL – Why You Play It Cool (48 puncte)
 1. Surorile Osoianu – Bade, bădișor, bădiță (47 puncte)
 1. NÖRDIKA – Damn and down (45 puncte)
 1. Victor Gulick – Let’s dance (45 puncte)
 1. COSMINA – Indestructible (45 puncte)
 1. Corina Ivanov – When love’s real (44 puncte)
Captură video/M1
Sursa: Captură video/M1

Membrii juriului au fost:

 • Viola Julea, interpretă, dirijor de cor;
 • Ion Chiorpec, șef Radio Moldova Muzical;
 • Vasile Advahov, conducător artistic al Orchestrei Fraților Advahov, Artist al Poporului;
 • Liviu Știrbu, compozitor, Artist al Poporului;
 • Crudu Daniela, jurnalistă Moldova 1.

Participanții urmează să evolueze în Finala Națională din 4 martie, cu un show complet, care va include conceptul coregrafic și costumele scenice. Concurentul sau formația care va acumula cel mai mare punctaj, ne va reprezenta țara la Liverpool, unde se va desfășura Etapa Internațională a concursului muzical Eurovision Song Contest 2023.

Republica Moldova participă la Concursul Internațional Eurovision Song Contest din anul 2005, clasându-se pe locul șase cu piesa „Bunica bate toba” în interpretarea trupei Zdob și Zdub. Cel mai bun rezultat a fost obținut în 2017, când SunStroke Project s-a clasat pe locul trei, cu piesa „Hey Mamma”.

Cele două semifinale vor fi transmise, în direct, în datele de 9 și 11 mai, iar Marea Finală va avea loc în data de 13 mai 2023.

Grav accident în raionul Anenii Noi. Un autocar cu pasageri s-a răsturnat

Un autocar de pe ruta Chișinău-Odessa, cu 21 de pasageri la bord, a derapat de pe carosabil și s-a răsturnat. Accidentul s-a produs în această seară, în jurul orei 17:30, pe traseul care traversează localitatea Troița Nouă, raionul Anenii Noi.

Un autocar plin cu pasageri s-a rasturnat, la Anenii Noi. Precizarile politiei - FOTO

Preliminar, potrivit poliției, accidentul a acut loc din cauza condițiilor meteo.

Victime nu sunt, iar șoferul nu se afla în stare de ebrietate.

La moment polițiștii se află la fața locului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Un autocar plin cu pasageri s-a rasturnat, la Anenii Noi. Precizarile politiei - FOTO

Un autocar cu moldoveni s-a răsturnat în România. Cel puțin trei persoane au fost rănite

Un autocar în care se aflau opt persoane din Republica Moldova s-a răsturnat în România. Accidentul a avut loc astăzi după-amiază, în condițiile în care în nordul județului Galați viscolește puternic, iar șoferii, în special cei de pe vehicule mari sau transport persoane, au fost sfătuiți să nu plece la drum, scrie presa română.

Autocarul în care se aflau opt cetățeni din Republica Moldova a derapat și s-a răsturnat pe DE 581, la Berheci. În urma incidentului, cel puțin trei persoane au fost rănite.

Potrivit cadrelor medicale aflate la fața locului, răniții se află în stare stabilă. La locul incidentului au acționat o autospecială a ISU Galați, echipajul de descarcerare și echipajul SMURD tip B de la Detașamentul de Pompieri Tecuci.

Un băieţel de 15 ani îşi consolează în lacrimi fratele mai mic, după ce i-a spus că are cancer
Articolul anterior
O femeie din Marea Britanie s-a îmbătat și a comandat un taxi pentru a ajunge în Ucraina
Articolul următor