Rusia vrea și ea un tribunal internațional pentru ,,crimele împotriva umanității” din Ucraina. Țările care ar putea sprijini inițiativa: Iran, Siria și Bolivia

Șeful comitetului de anchetă al Rusiei a declarat că Moscova a acuzat 92 de membri ai forțelor armate ucrainene de crime împotriva umanității și a propus un tribunal internațional susținut de țări precum Bolivia, Iran și Siria, transmite Reuters.

Ziarul guvernamental Rossiiskaya Gazeta l-a citat luni pe șeful comitetului, Alexander Bastrykin, care a acuzat „peste 220 de persoane, inclusiv reprezentanți ai comandamentului suprem al Forțelor Armate ale Ucrainei, precum și comandanți ai unităților militare care au bombardat populația civilă”.

Ucrainenii au fost implicați în „crime împotriva păcii și securității umanității, care nu au termen de prescripție”, a susținut el.

Bastrykin, al cărui comitet se ocupă cu infracțiunile majore, a declarat că 92 de comandanți și subordonații lor au fost inculpați, iar 96 de persoane, inclusiv 51 de comandanți ai forțelor armate, au fost date în urmărire.

Statele Unite și alte peste 40 de țări au convenit la începutul acestei luni să coordoneze anchetele privind presupusele crime de război din Ucraina.

Sprijin din Siria, Iran și Bolivia

De la lansarea așa-zisei „operațiuni militare speciale”, forțele ruse au bombardat orașele ucrainene până la ruine și au lăsat în urmă cadavre pe străzile orașelor și satelor pe care le-au ocupat. Ucraina spune că zeci de mii de civili au murit. Moscova neagă responsabilitatea.

Au existat, de asemenea, unele rapoarte privind maltratarea de către ucraineni a prizonierilor ruși, deși marea majoritate a acuzațiilor documentate de organisme precum ONU se referă la atrocități comise de invadatorii ruși și de interpușii lor separatiști.

Bastrykin a fost întrebat despre investigațiile comisiei sale cu privire la acțiunile forțelor de securitate ucrainene în republicile populare autoproclamate Donețk și Luhansk și dacă investigațiile ar putea avea loc sub auspiciile ONU.

Având în vedere că „Occidentul colectiv” sprijină în mod deschis Ucraina, el a spus că ar fi mai potrivit să se lucreze cu partenerii din Comunitatea Statelor Independente, Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, grupul BRICS și Organizația de Cooperare de la Shanghai.

A fost „oportună” implicarea țărilor cu o poziție independentă față de Ucraina, „în special Siria, Iran și Bolivia”, a adăugat el.

sursa

O ucraineancă a rămas în Aeroport fără 20 de mii de dolari, pentru că nu le-a declarat. Unde zbura

O pasageră s-a prezentat la cursa „Chișinău-Antalya”, fiind identificat ca cetățeancă ucraineană.

În timpul controlului de specialitate, asupra femei s-au depistat 20000 USD pe care nu i-a declarat.

În fapt, bunurile nedeclarate au fost ridicate, iar investigațiile continuă.

Patru morţi şi circa 30 de răniţi în Odesa, după ce o rachetă rusă a lovit o instituţie de învăţământ

Un atac rusesc cu rachetă, în plină zi, asupra unei instituţii de învăţământ din portul ucrainean Odesa a ucis luni patru persoane şi a rănit 28, au anunţat oficiali locali citaţi de Reuters, transmite News.ro.

Guvernatorul regional Oleh Kiper a informat pe Telegram că patru dintre răniţi sunt în stare gravă şi primesc tratament de urgenţă. El a precizat că printre răniţi se numără doi copii şi o femeie însărcinată.

Imagini postate online arată o clădire istorică din apropierea malului mării care este în flăcări, în timp ce fumul se ridică spre cer. Imaginile, care nu au putut fi verificate imediat, arată, de asemenea, persoane care primesc îngrijiri pe stradă şi mult sânge pe jos.

Purtătorul de cuvânt al marinei ucrainene, Dmyitro Pletenciuk, a precizat că lovitura a fost efectuată cu o rachetă balistică Iskander-M cu focos cluster. Aceste rachete sunt mai greu de interceptat.

Postul public de televiziune Suspilne a declarat că acoperişul clădirii, descrisă ca fiind o academie de drept, a fost aproape distrus. Aceasta a precizat că preşedintele academiei, un fost membru proeminent al parlamentului, Serhii Kivalov, se numără printre răniţi.

Odesa a fost o ţintă frecventă a atacurilor ruseşti cu rachete şi drone, fiind vizată în special infrastructura portuară.

Autoritățile din stânga Nistrului își schimbă viziunile! Pentru al treilea an consecutiv Tiraspolul renunță la parada Victoriei

Pentru al treilea an consecutiv, Tiraspolul renunță la parada Victoriei și la marșul Regimentului Nemuritor, cu ocazia zilei de 9 mai.

Liderul nerecunoscut Vadim Krasnoselski a invocat că regiunea rămîne sub pretinsul „cod galben” de pericol terorist, instituit odată cu începerea războiului din Ucraina. Menționăm că acum cîteva zile și Moscova a anunțat că restrînge manifestațiile de 9 mai. Șapte regiuni și 23 de orașe din Federația Rusă au renunțat la organizarea marșului Regimentului Nemuritor, din cauza riscurilor de proteste și atacuri cu drone, notează moldova1.

Anularea marșului Regimentului Nemuritor nu este singura decizie de securitate luată de autoritățile ruse în contextul Zilei Victoriei. Anul trecut, parada din Piața Roșie a avut loc fără componenta aeriană și cu mai puțină tehnică militară, iar anul acesta există posibilitatea ca parada militară să fie anulată, deși prima repetiție a avut loc.

Tragedie în România! O familie întreagă, trei copii și părinții lor, au decedat pe ”Drumul morții” în urma unui groaznic accident
Articolul anterior
Boris Johnson plănuiește o ultimă întâlnire cu Vladimir Zelenski, în Ucraina. „Nu poate să plece pur și simplu”
Articolul următor