Rușii nu-și mai pot ascunde pierderile. Kilometri întregi de morminte cu soldați uciși în Luhansk

Înregistrare terifiantă cu sute de morminte peste care flutură steaguri ale Rusiei în regiunea Luhansk, controlată de fortele Rusiei.

O filmare realizată din mașină, arată un foarte lung șir de morminte proaspăt săpate peste care se afla coroane și steaguri ale Rusiei. Filmarea a fost realizată în Luhansk. Publicația rusă de știri Verstka, citată de Pravda Ucraina, a auntat că un batalion de recruți ruși din regiunea Voronej (Rusia) a fost distrus lângă satul Makiyivka, districtul Svatove, regiunea Luhansk, de o lovitură ucraineană. Sute de militari ruși au fost uciși.

Unul dintre supraviețuitori, soldatul rus Aledei Agafonov, a povestit pentru Verstka despre pierderile suferite în urmă unui atac ucrainean pe linia de contact în apropiere de Makiivka, în regiunea Luhansk. Potrivit soldatului, numărul ocupanților uciși ar putea depăși 500.

Potrivit lui Agafonov, comandantul batalionului de recruți, care au fost instruiți în unitatea militară 2079, a promis că soldații vor fi aduși la Svatove, unde se vor alătură „apărării teritoriale” la 15 kilometri de linia frontului. Cu toate acestea, în noaptea de 2 noiembrie, întregul batalion a fost dus la linia de contact și i s-a ordonat să mențină linia de apărare.

„Am fost aruncați în pădure și ni s-a ordonat să săpăm tranșee; aveam doar trei lopeți pentru tot batalionul și nu există niciun fel de sprijin. Am săpat cât am putut de bine, iar dimineață a început atacul [ucrainean]. [Forțele ucrainene au folosit] artilerie, Grad MLRS, mortiere și elicoptere.

Când a început totul, ofițerii au fugit imediat. Între atacuri, am încercat să ne adapostim, dar elicopterele ne-au reperat imediat și pur și simplu ne-au ciuruit. Din 570 de persoane, 29 au reușit să supraviețuiască, alte 12 au fost rănite, iar restul sunt toți morți”, a relatat Agafonov.

Agafonov a mai adăugat că, înainte de acest incident, cel puțin un alt batalion de recruți a fost distrus în aceeași poziție.

„Când fugeam, nu am văzut niciun ofițer; când ne retrăgeam, am văzut că doar soldații aflați sub contract, voluntarii (pro-rușii din zona Luhansk) se aflau pe linia a treia, iar recruții erau direct pe linia întâi”, a spus el.

Potrivit lui Agafonov, recruți din toată Rusia sunt aduși în zona Svatove pentru a închide golurile din apărare. În Svatove, unde supraviețuitorii batalionului lui Agafonov s-au retras după atacul ucrainean, există „grupuri de 2 până la 5 persoane” din alte batalioane distruse care „rătăcesc” pe acolo. El a declarat că forțele ucrainene au curățat întregul teritoriu unde au luptat recruții.

Zlata, soția unui alt soldat, a confirmat pentru Verstka că sute de soldați au fost uciși. „Bineînțeles, mai mult de jumătate dintre ei au murit”, a spus ea.

Informațiile culese de Verstka au fost confirmate și de Liudmila Chernykh, soția unui alt mobilizat, care a reușit să supraviețuiască.

„El [soțul meu] m-a sunat dimineață de pe numărul altcuiva și mi-a spus ce s-a întâmplat, că au fost lăsăți să sape linia de apărare, au fost atacați cu mortiere și au reușit cumva să ajungă de la Krasnodon la Svatove, unde se ascund. Acum le este frică să meargă oriunde, le este frică chiar și să meargă la punctele de control. Comandanții lor i-au abandonat, iar ei nu știu ce să facă, ci doar cer ajutor”, a declarat Chernykh.

La 5 noiembrie, rudele mai multor recruți aflați în Ucraina au organizat un protest în apropierea clădirii Procuraturii din Voronej, cerând să li se spună adevărul despre soarta membrilor familiilor lor.

„Ei [autoritățile] ne spun că fiii noștri sunt teferi și nevătămați și chiar își îndeplinesc îndatoririle militare. Cum naiba pot fi în siguranță și sănătoși când toți au fost uciși acolo?”, a întrebat Oksana Kholodova, mama soldatului Andrei Kholodov.

Anna, soția unui alt recrutat, a declarat pentru Verstka că recruții supraviețuitori cer să fie trimiși acasă. „Sunt bombardați acolo. Nu sunt ofițeri, nu este nimeni acolo… Au fost lăsăți că niște pisicuțe, fără pregătire sau altceva. Iar eu și soțul meu avem o fiica, are doar 18 luni”, a spus Anna.

sursa

Clienții unor restaurante vor fi taxați dacă nu mănâncă tot din farfurie. Câți bani vor trebui să plătească

Administratorul unui restaurant din Viena, Austria, a decis să introducă o regulă conform căreia clienții care nu mănâncă tot din farfurie vor fi taxați. Aceasta regulă a fost adoptată și de un bar din Elveția.

Este vorba despre restaurantul cu specific chinezesc Lucky Wok, de tip „All you can eat (n.r. – mănânci cât poți), care se află în cartierul Florisdorf din Viena. Clienții care își umplu în exces farfuria și nu termină mâncarea sunt nevoiți să plătească o taxă în valoare de 2 euro.

Exemplul antirisipă a fost urmat de un bar din Baden, Elveția, relatează Blick.

Restaurantul atrage atenția asupra acestui lucru în meniul său: „Atenție! Vă cerem înțelegere! Se vor percepe 2 euro pentru fiecare farfurie rămasă neterminată!”, este scris vizibil pe prima pagină a meniului.

„Dar cine se uită la meniul unui restaurant unde mănânci cât poți?”, s-a întrebat un client după ce o chelneriță l-a atenționat.

„Dacă oaspeții nu își termină mâncarea, atunci este o risipă completă”, a precizat conducerea Lucky Wok. Abordarea „nu este în niciun caz intenționată ca hărțuire”, au explicat proprietarii localului.

Exemplul antirisipă a fost urmat de un bar din Baden, Elveția. Acesta percepe o taxă de 5,1 euro clienților care nu termină ce au în farfurie.

„Eu am învățat că mâncarea este valoroasă, nu o arunci!”, a explicat proprietarul Salman Ghauri, care a crescut în India. „Este foarte important să tratezi mâncarea cu respect. Întotdeauna îmi avertizez clienții de trei ori și oamenii înțeleg asta. Farfuriile se întorc aproape întotdeauna goale”, a spus el.

Johannes Hahn consideră că Moldova poate deveni membră a UE până în 2030

Comisarul european pentru buget şi administraţie, Johannes Hahn, este convins că Republica Moldova poate deveni membră a UE până în anul 2030.

Oficialul european a făcut această declaraţie răspunzând joi la întrebările jurnaliştilor în cadrul unei vizite la Chişinău, transmite infotag.md.

„Bineînţeles (Moldova poate deveni membră a UE până în 2030 – „I”). Mai este încă de lucru, dar trebuie să spun că „însoţesc” Moldova de mai bine de un deceniu, am văzut „ascensiuni şi declinuri”, dar acum văd doar o tendinţă pozitivă…. Mai este încă de lucru, dar dacă se face la timp, putem începe negocierile reale şi atunci totul este posibil…. Sunt mai mult decât sigur că totul este posibil”, a spus oficialul.

Hahn este încrezător că Moldova va reuşi să facă munca necesară şi să obţină aprobarea Consiliului UE pentru a putea începe negocierile oficiale. El a spus că „temele” pe care Moldova trebuie să le facă se referă la sistemul de justiţie şi la respectarea principiilor statului de drept.

Moldovenii care au muncit în Spania vor putea beneficia de pensii

Moldovenii care au muncit în Spania vor avea dreptul să solicite diferite tipuri de pensii și indemnizații precum pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate cauzată de o afecțiune generală, pensii şi indemnizații de dizabilitate cauzată de un accident de muncă sau o boală profesională, precum și pensii de urmaş.

Moldovenii care au muncit în Spania vor putea beneficia de pensii

Acordul în domeniul securității sociale între cele două țări, semnat la Madrid pe 21 iulie 2022, va intra în vigoare pe 1 iunie curent, transmite ziar.md.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS), fiecare stat va calcula și va achita pensia proporțional perioadei de asigurare realizate pe teritoriul său, în conformitate cu legislația națională.

„Pentru a beneficia de pensii și alte prestații sociale prevăzute de acordurile internaţionale în domeniul securităţii sociale la care R. Moldova este parte, persoanele îndreptățite vor depune o cerere la Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) sau la instituția competentă a celuilalt stat contractant”, a notat MMPS.

Informații cu privire la țările cu care R. Moldova a încheiat Acorduri de securitate socială, tipurile de prestații stabilite și instituțiilE responsabile de implementarea acestora din partea celuilalt stat contractant, pot fi găsite aici. Totodată, informații utile pentru lucrătorii migranți sunt disponibile pe pagina CNAS, la rubrica Relaţii internaţionale.

Conform datelor oficiale, în prezent în Spania sunt stabiliți circa 22 mii de cetățeni ai R. Moldova. Țara noastră a încheiat acorduri de securitate socială cu 18 țări: Republica Austria, Republica Bulgaria, Portugalia, România, Luxemburg, Estonia, Cehia, Belgia, Polonia, Ungaria, Lituania, Germania, Turcia, Belarus, Italia, Letonia, Grecia, Spania, dintre care 17 sunt deja în vigoare.

,,Je t’aime”. Renato Usatîi a cântat în limba franceză pentru Nina Crețu, la petrecerea de ziua sa de naștere. Cum s-au distrat cei prezenți
Articolul anterior
Un copil care s-a jucat cu chibriturile a dat foc la casă
Articolul următor