Să-l ajutăm pe Denis Lazaresco. 40 de mii de euro sunt banii care îl pot ajuta, să ducă o viață normală!

Denis este un băiețel din Chișinău, de doar zece ani care are nevoie de ajutorul nostru. Acesta riscă să-și piardă o mână, din cauza unui incident care s-a întâmplat acum o lună, chiar de ziua lui de naștere.

separator
În data de 15 octombrie, Denis împreună cu părinții și prietenii au mers la un local din Capitală pentru a-și sărbători ziua de naștere. Doar că, în timp ce se juca cu alți copii, băiatul a căzut peste o oglindă spartă, care era depozitată lângă vestiar unde aveau acces copiii.

În urma impactului acesta și-a tăiat mâna stângă, care era aproape detașată de corp, ținându-se doar de piele. Până la sosirea ambulanței, Denis a pierdut mult sânge, astfel încât odată ajuns pe masa de operație, medicii au luptat pentru viața lui și pentru a evita riscul de amputare a mâinii.

După ce a fost readus la o stare stabilă, o echipă de chirurgi si microchirurgi au purces la microchirurgia reconstructivă care a durat ore în șir pentru a-i salva mâna. Acum, Denis are nevoie de un tratament îndelungat, chinuitor și extrem de costisitor, care nu poate fi realizat în țara noastră.
Medicii nu pot garanta succesul intervenției chirurgicale care urmează să fie efectuată, bazându-se doar pe faptul că băiatul se află la o vârstă fragedă, ceea ce este un avantaj. Totuși, dacă operația va avea un succes de 90%, copilul riscă sa fie limitat în posibilități pe viitor. Aproximativ 40 de mii de euro sunt necesari pentru reabilitare care va dura ani, dar numai așa, Denis va avea șansa la o viață normală.

Denis are nevoie de susținerea fiecăruia dintre noi pentru a se recupera! În cazul, în care băiatul va beneficia de o asistență medicală necesară, există șansa de restabilire totală.

Cei care doresc să-l ajute pe Denis Lazaresco sunt rugați să acceseze platforma caritate.md !!!

De asemenea, poți expedia un SMS cu conținutul „denis lazaresco” la:

9002 (abonații U͟n͟i͟t͟e͟), 1 SMS – 45 MDL

2910 (abonatii Moldcell), 1 SMS – 45 MDL

Sună la numărul 090009002 (abonatii Moldtelecom), pentru a dona 45 lei.

Alege modalitatea prin care poți să donezi aici.

Acest băiat așteaptă să-l ajutăm, o speranță ce îi poate salva mânuța!

O femeie din Cantemir a ajuns la spital după ce a fost stropită cu benzină și incendiată de iubitul său

O locuitoare a raionului Cantemir ar fi fost stropită cu benzină și incendiată de concubinul ei. Femeia este internată la moment în spital, totodată aceasta refuză să depună mărturii la poliție, scrie newsmaker.md

Ofițera de presă a IP Cantemir, Cristina Ciobanu, a declarat că poliția a fost sesizată despre caz de Autoritățile Publice Locale pe 2 octombrie.

La fața locului, oamenii legii au stabilit că un bărbatul în vârstă de 51 ani în urma unui conflict cu concubina sa, ar fi stropit-o cu benzină şi a incendiat-o.

În rezultat, femeia de 44 ani s-a ales cu leziuni, însă aceasta a refuzat să se adreseze după ajutor medical şi să depună mărturii. În urma intervenției poliției, victima a fost internată în spital, iar starea acesteia la moment este stabilă.

Bănuitul a fost reţinut pentru 72 ore, iar la moment se întreprind acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Atenție, informație falsă! În Moldova nu a fost anunțată mobilizare militară generală

Ministerul Apărării anunță că informația precum că în Republica Moldova va fi anunțată mobilizarea militară generală, apărută în sursele mass-media din Federația Rusă, este falsă, anunță canalul Prima Sursă.

Potrivit Legii Nr.212 din 24.06.2004 privind regimul stării de urgență, de asediu și de război:

  • mobilizarea este demarată odată cu declararea stării de asediu sau de război;
  • Parlamentul Republicii Moldova este cel care declară mobilizare la propunerea Consiliului Suprem de Securitate, iar președintele Republicii Moldova poate declara, cu aprobarea Parlamentului, mobilizarea parțială sau generală.

În Republica Moldova nu este stare de asediu, respectiv nu există circumstanțe și nici planuri pentru declararea mobilizării.

Îi îndemnăm pe toți să se informeze doar din surse credibile și oficiale. Împreună prevenim dezinformarea.

Putin recunoaște ineficiența „mobilizării parțiale”: „Trebuie să ne corectăm prompt greșelile”

Recunoasterea neobisnuit de rapida de catre presedintele rus Vladimir Putin a problemelor legate de „mobilizarea partiala” anuntata este un semn al ineficientei acesteia in prima sa saptamana, a a anuntat Ministerul Apărării din Marea Britanie intr-o postare pe Twitter, scrie aktual24.ro.

„La 29 septembrie 2022, presedintele Putin s-a adresat Consiliului National de Securitate cu privire la „mobilizarea partiala” pe care a anuntat-o la 21 septembrie.

„Se ridica o serie de intrebari in aceasta campanie si trebuie sa ne corectam prompt greselile”, a declarat acesta.

„Oficialii locali nu sunt, probabil, lamuriti in legatura cu aplicarea si cu logica acestei campanii. In vreme ce rezervistii recrutati continua sa se adune in tabere de tranzit, oficialii rusi incearca, probabil, sa ofere instruire si sa gaseasca ofiteri care sa conduca noi unitati”, a mai spus ministerul.

O ședință foto exclusivă cu fiica lui Anatol Durbală și a Olesei Sveclă: când fericirea are numele Cassandra!
Articolul anterior
În curând, desfacerea căsătoriei va fi posibilă la notar
Articolul următor