Șeful apărării germane, avertisment pentru Occident: Nu subestimați puterea militară a Rusiei

Rusia are „rezerve substanțiale” și potențialul de a deschide un „al doilea front de război” în Ucraina dacă alege să facă acest lucru, a atras atenția generalul Eberhard Zorn, şeful Statului Major General al armatei germane, într-un interviu pentru Reuters, publicat miercuri.

Paradă militară la Moscova, în timp ce Ucraina este bombardată - Stiri.md

„Majoritatea forţelor terestre ruseşti ar putea fi concentrate în Ucraina în acest moment, dar, chiar şi aşa, nu ar trebui să subestimăm potenţialul forţelor terestre ruseşti de a deschide un al doilea teatru de război”, a spus Zorn, cel mai înalt responsabil militar al Bundeswehr-ului.

Dincolo de armată, Rusia dispune de forțele navale și aeriene, a adăugat el.

„Majoritatea marinei ruse nu a fost încă desfășurată în războiul cu Ucraina, iar forțele aeriene ruse au încă un potențial semnificativ, ceea ce reprezintă o amenințare și pentru NATO”, a mai avertizat Zorn.

Eberhard Zor, pentru Reuters:

În ceea ce priveşte armata sa, Rusia este foarte capabilă să extindă conflictul la nivel regional. Faptul că acest lucru ar fi un lucru foarte nerezonabil pentru Rusia este o altă poveste.

Zorn a mai sugerat că Rusia dispune în continuare de cantităţi enorme de muniţii.

„Rușii au la dispoziție cantități enorme de muniție. Această muniție este parțial veche și foarte inexactă, dar tocmai aceasta provoacă o mare distrugere a infrastructurii civile. Ei trag în jur de 40.000 până la 60.000 de cartușe de muniție de artilerie pe zi”, a conchis acesta.

sursa

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

În Elveția, o femeie a rămas fără permis după ce s-a îmbătat și a făcut scandal într-un bar, chiar dacă nu urcase la volan
Articolul anterior
Motivul pentru care Angela Merkel nu va merge la înmormântarea lui Gorbaciov
Articolul următor