Și-a pierdut soțul, iar aseară și cei doi copii. Tragedia unei femei din Drochia

Durere de nedescris în familia din satul Şuri, raionul Drochia, unde doi fraţi de 14 şi 16 ani au murit în urma unui cumplit accident rutier. Adolescenţii s-au izbit violent cu motocicleta într-o placă de beton. Copiii erau crescuţi doar de mamă întrucât tatăl lor este decedat.

Accidentul a avut loc miercuri seara, în jurul orei 23:00, la ieşirea din satul Chetrosu. Aceștia s-au dus la o stație PECO pentru a face plinul, iar din cauza vitezei excesive, băiatul de 16 ani a pierdut controlul ghidonului. Potrivit rudelor, motocicleta aparţinea băiatului de 16 ani care şi-a cumpărat-o din banii strânşi de el.

Bunelul minorilor este şocat şi ne-a povestit că mama lor a avut nevoie de tratament medical după ce a aflat vestea: „Foarte dureros! Ştiţi cum, doi nepoţi odată. Greu o să ne fie, odată să îi pierzi pe doi”.

Colega de clasă a băiatului de 14 ani ne-a povestit că acesta nu voia să plece cu fratele său cu motocicleta, însă s-a răzgândit în ultimul moment.

„Am înţeles că s-a întors de câteva ori acasă înapoi că a spun că nu mă duc, dar totuşi până la urmă s-au dus”, a spus copila.

Oamenii din localitate spun că băieţii erau educaţi şi că tragedia a provocat o durere enormă:

„E jale mare oameni buni, asta nici nu se poate de spus. Doamne fereşte, doi copii cuminţi, mergeau şi dădeau bună ziua, întrebau ce faci, nu ştiu eu de ce aşa ceva s-a întâmplat”.

„Frumos se comportau, ne salutau, vorbeau, nu aveau un caracter rău. Erau buni aşa la suflet, nu ştiu ce să spun, destinul aşa le-a fost sau”.

Primarul din satul Şuri, raionul Drochia, Petru Turculeţ, a spus că nu a auzit nimic rău despre cei doi frați.

„Cel mai mare îşi făcea studiile la Colegiu de Studii Integrate din Drochia, cel mijlociu era elev la gimnaziul Viorel Ciobanu din localitate, nu erau în vizorul asistentului social, adică era o familie aşa obişnuită”, a declarat Petru Turculeţ.

Oamenii legii au iniţiat o anchetă pentru a stabili toate circumstanţele tragicului accident.

Președintele Uniunii Chinologice din Moldova, cercetat penal de CNA după ce ar fi furat circa 17 milioane de lei

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii mun. Chișinău au desfășurat astăzi percheziții în cadrul unei cauze penale în care este vizat președintele AO ”Uniunea Chinologică din Moldova”. Acesta este bănuit că ar fi sustras de la participanții la diferite expoziții naționale și internaționale circa 17 milioane de lei, informează unica.md cu referire la un comunicat al instituției.

Urmărirea penală a fost începută în temeiul unei bănuieli rezonabile privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.190 alin.(6) din Codul penal. Potrivit materialelor administrate în cadrul procesului penal rezultă o bănuială rezonabilă că, în perioada 2019-2024, președintele AO ”Uniunea Chinologică din Moldova”, organizând expoziții naționale și internaționale de câini, prin intermediul AO „Centrul Chinologic UCM”, prin abuz de încredere și inducere în eroare a sustras mijloace bănești în cuantum de 16 830 000 de lei. Suma provine din taxa achitată de participanți, (în funcție de nivelul expoziției și rasa de câini), bani care urmau să fie reflectați în evidența contabilă a Asociației. Respectiv, din suma totală de cca 19 000 000 de lei încasată, doar 2 170 000 de lei au fost contabilizate.

În prezent, Centrul Național Anticorupție desfășoară acțiuni, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău, în vederea stabilirii și documentării tuturor persoanelor implicate în acțiunile ilegale menționate și atragerii la răspundere penală a acestora.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată, iar cercetările în acest caz continuă.

Maia Sandu s-a întâlnit cu primărițele din țară

Președintele Maia Sandu a discutat astăzi despre dezvoltarea comunităților din Republica Moldova cu circa 150 de primare și lidere în localitățile lor, care au participat la evenimentul „Femei primare – ambasadoare UE”, informează unica.md.

”Am discutat despre dezvoltarea comunităților din Republica Moldova cu cele în jur de 150 de primare și lidere în localitățile lor, care au participat la evenimentul „Femei primare – ambasadoare UE”.

Le-am spus primarelor că, acum, avem o oportunitate reală de a ne integra în Uniunea Europeană și de a moderniza Moldova, dar e nevoie de claritate și curaj ca să mergem în continuare pe această cale. Cetățenii trebuie să decidă ce fel de viitor își doresc – într-o țară sigură și puternică, în marea familie europeană, sau într-o țară izolată și vulnerabilă. E nevoie să avem curajul de a face alegerea corectă, în pofida sperietorilor și minciunilor răspândite de cei care nu respectă țara noastră. Am îndemnat femeile primare să le vorbească oamenilor despre beneficiile integrării europene pentru familiile și comunitățile lor.

Integrarea europeană înseamnă să punem țara la adăpost. Înseamnă mai multe resurse de modernizare a localităților – drumuri europene; acces la apă și canalizare; grădinițe, școli și spitale moderne; servicii publice de calitate – proiecte pe care deja am început să le facem cu sprijinul Uniunii Europene. M-am bucurat să aud că programul „Satul European”, pe care l-am promovat din prima zi de mandat, contribuie la dezvoltarea a sute de sate și orașe din Moldova. Este un început de drum, pe care trebuie să mergem hotărât împreună.”, scrie președintele într-o postare.

Orchestra de Tineret Moldova-Europa: 70 de tineri din 10 țări vin la Chișinău

În perioada 29 iulie-4 august Moldovan Youth Orchestra va găzdui 70 de tineri muzicieni din Moldova, România, Ucraina, Anglia, Austria, Spania, Ungaria, Lituania, Germania și Israel.

Tinerii vor fi ghidați de unul din cei mai titrați dirijori germani ai generației sale Jesko Sirvend care va realiza repetiții aprofundate la reședința de vară situată în Ivancea.

Pe 3 și 4 august, tinerii vor realiza două concerte de excepție:

3 august, 19.00 – ”Seară de muzică clasică”, Butuceni

4 august, 19.00 – ”Orchestra de Tineret Moldova-Europa”, Sala cu Orgă

Solist: Marius Malanețchi, violoncel (Moldova/Austria)Dirijor: Jesko Sirvend (Germania)

Repertoriu:

Constantin Silivestri – Dansuri românești din Transilvania (premieră națională_

Ottorino Respighi – Adagio con Variazione (premieră națională)

Camille Saint-Saëns – Concertul pentru violoncel nr. 1

Johannes Brahms – Simfonia nr. 4.

O nouă variantă a coronavirusului, cu un număr „extrem de ridicat” de mutaţii, a fost descoperită în Africa de Sud
Articolul anterior
Kim Jong-un le-a interzis nord-coreenilor să îmbrace haine de piele ca să nu arate ca el
Articolul următor