Accident cu trei victime și cu intervenția pompierilor pe traseul Chișinău – Orhei

Trei persoane au avut de suferit, fiind preluate de echipajele 903 cu diverse traumatisme, în urma unui accident care s-a produs în această dimineață pe traseul Chișinău – Orhei, în apropiere de localitatea Drăsliceni.

separator

accident

Foto: dse.md


Potrivit reprezentanților Serviciului Situațiilor Excepționale, pompierii au fost solicitați să intervină de urgență în jurul orei 07:50.
Conform primelor informații, pe traseu a avut loc un accident de circulație între un autoturism de model „Dacia” și un Reno. În urma impactului, mașina de model „Dacia” a luat foc. Incendiul a fost lichidat peste jumătate de oră.

accident2

Potrivit poliției, în automobilul Dacia se aflau doi bărbați, aceștia au suferit mai multe traumatisme și au fost transportați la Spitalul Raional Orhei. În Renault se afla un bărbat și o femeie. Femeia a fost transportată la Spitalul de Urgență din Capitală din cauza că în urma impactului s-a produs o hemoragie internă.

accident1

Sursa: dse.md

Plata doar cu cardul în transportul public din Bălți. Autoritățile locale vor să cumpere aparataj modern pentru achitare

Bălțenii nu vor mai fi nevoiți să aibă bani cash atunci când vor urca în transportul public. Totul datorită unui acord dintre primăria municipiului și o bancă comercială. Toate actele au fost semnate, iar curând vor fi cumpărate dispozitivele pentru plata cu cadrul. Bălțenii sunt mulțumiți și spun că  acest lucru va asigura confortul lor. 

VIDEO | Criză de șoferi de troleibuze la Bălți. Autoritățile au găsit o  soluție – NordNews

„Eu cred că este o inițiativă bună, dar totuși să nu uităm că transportul public este cel mai folosit de persoanele învârstă, care cumva nu sunt în rând cu toate aceste tehnologii noi și cred că va fi o dificultate pentru ei.”

„Cred că ar fi bine, pentru că restul se dă cu bani metalici și uneori ei se pierd și nu întotdeauna e comod, cred că ar fi bine.”

Potrivit directorului regional a băncii – partener, transportul public va fi dotat cu aparatajul pentru achitarea călătoriilor cu cardul chiar la începutul anului 2023, scrie tvn.md.

„Noi deja avem semnat acordul de colaborare cu Primaria municipiului Bălți. Deja este la etapa de achiziționare a dispozitivelor. Sperăm ca la începutul anului viitor toate, concomitent în toate unitățile de transport publice, să instalăm aceste dispozitive pentru a facilita și achitarea în transport, contactless, fără cash”, spune Liviu Tarlev, director regional al unei bănci comerciale.

O călătorie cu transportul public în municipiul Bălți costă între trei și cinci lei.

Va fi mare chef și sărbătoare! Hramul orașului Chișinău va dura 2 zile în acest an

Evenimentele de Ziua orașului Chișinău vor dura două zile în acest an. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban, care a mai precizat că municipalitatea pregătește și o surpriză pentru locuitorii și oaspeții urbei.

Chişinău - Tourist Guide | Planet of Hotels

„Începem pregătiri pentru Ziua Orașului, care vor avea loc pe 14 și 15. Vom aduna pe scenă foarte multe colective municipale. Acesta a fost conceptul din acest an, ne-am dorit ca toți cei care sunt la Direcția cultură să evolueze în fața locuitorilor mun. Chișinău. Sunt cele mai frumoase, cele mai bune, cele mai interesante formații”, a anunțat Ion Ceban, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei.

„Avem și pe cineva care este în afara Direcției Cultură, vom anunța în scurt timp. Este o surpriză, sper pentru locuitorii mun. Chișinău să fie una interesantă și binevenită”, a mai adăugat edilul, conform unimedia.info.

Și-ar fi incendiat iubita după ce ar fi stropit-o cu benzină. Un bărbat din Cantemir, reținut de Poliție

Un bărbat de 51 de ani, din raionul Cantemir, și-ar fi stropit iubita cu benzină, după care ar fi incendiat-o. Suspectul ar fi avut un conflict cu victima, o femeie de 44 de ani, în urma căruia ar fi recurs la un astfel de gest.

Un fagarasean si-a batut concubina si este cercetat penal pentru violenta  in familie | Brasov | Ziare.com

Potrivit informațiilor preliminare, femeia s-a ales cu leziuni, însă la moment starea acesteia este stabilă. Victima a refuzat să se adreseze după ajutor medical şi să depună mărturii.

Suspectul a fost reţinut pentru 72 ore, iar la moment se întreprind acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Bărbații la 40 de ani și criza vârstei
Articolul anterior
Adriana Proca, fata cu leucemie, a renunțat la păr
Articolul următor