Minorul de 17 ani, implicat în crima de la Strășeni, ar fi suportat mai multe traume la cap în copilărie. Ce spune mama băiatului

Vitalie Vlad, în vârstă de 17 ani, este unul din cei patru minori implicați în omorul Cristinei Parhomenco, eleva de 14 ani din Strășeni care și-a pierdut viața în seara zilei de 25 noiembrie 2016. Minorul a fost transportat la Spitalul Clinic de Psihiatrie după ce, la 8 februarie 2017, instanţa de judecată a admis demersul procurorului Procuraturii Străşeni.

separator
Collage

Decizia de a-l transfera pe Vitalie Vlad la Spital este una care are la bază cerinţele legii și a venit din partea procurorului care instrumenta dosarul scrie zdg.md. Ulterior, și mama minorului ar fi prezentat mai multe certificate medicale ce ar confirma faptul că încă din copilărie băiatul a avut traume cranio-cerebrale, potrivit lui Gheorghe Cobzac, avocatul lui Vitalie Vlad.

„Între timp, am întrebat mama dacă el (Vitalie, n.r.) a avut traume pe parcursul vieţii, pentru ca examinarea lui să fie cât mai obiectivă. Mama a adus cartela medicală, fişa lui de ambulatoriu, de mic copil. De la naştere, apoi în 2006, în 2009, Vitalie a avut traume cranio-cerebrale. În cartelă e scris că a fost examinat de neurolog, de psihoneurolog. De mai multe ori, i-au fost administrate calmante. Toate documentele au fost prezentate procurorului şi experţilor.
Ulterior a venit avizul Spitalului de Psihiatrie precum că ei nu pot emite o concluzie în privinţa stării de discernământ a lui Vitalie, pe motiv că examinarea lui necesită mai mult timp, în staţionar. Mie nu mi s-a comunicat acest aspect, despre care am aflat doar la judecată, când se examina prelungirea arestului.
Procurorul, primind raportul experţilor, a înaintat demers la judecată pentru a cere acordul judecătorului de instrucţie şi a-l interna pe învinuitul Vitalie Vlad în staţionar. Demersul a şi fost acceptat de judecătorul de instrucţie. Noi am lăsat decizia la discreţia instanţei”, susţine avocatul lui Vitalie Vlad.

Mai mult, apărătorul minorului a specificat că „chiar mama lui Vlad singură a spus: „aş vrea să fie examinat de medici, pentru a afla ce e cu copilul meu”. Şi pe ea o interesează”.

Citește articolul integral aici.

sursa foto: realitatea.md

Eliminarea concurentei din proiect a adus lacrimi în ochii tuturor
Articolul anterior
Bărbații la 40 de ani și criza vârstei
Articolul următor