Minorul de 17 ani, implicat în crima de la Strășeni, ar fi suportat mai multe traume la cap în copilărie. Ce spune mama băiatului

Vitalie Vlad, în vârstă de 17 ani, este unul din cei patru minori implicați în omorul Cristinei Parhomenco, eleva de 14 ani din Strășeni care și-a pierdut viața în seara zilei de 25 noiembrie 2016. Minorul a fost transportat la Spitalul Clinic de Psihiatrie după ce, la 8 februarie 2017, instanţa de judecată a admis demersul procurorului Procuraturii Străşeni.

separator
Collage

Decizia de a-l transfera pe Vitalie Vlad la Spital este una care are la bază cerinţele legii și a venit din partea procurorului care instrumenta dosarul scrie zdg.md. Ulterior, și mama minorului ar fi prezentat mai multe certificate medicale ce ar confirma faptul că încă din copilărie băiatul a avut traume cranio-cerebrale, potrivit lui Gheorghe Cobzac, avocatul lui Vitalie Vlad.

„Între timp, am întrebat mama dacă el (Vitalie, n.r.) a avut traume pe parcursul vieţii, pentru ca examinarea lui să fie cât mai obiectivă. Mama a adus cartela medicală, fişa lui de ambulatoriu, de mic copil. De la naştere, apoi în 2006, în 2009, Vitalie a avut traume cranio-cerebrale. În cartelă e scris că a fost examinat de neurolog, de psihoneurolog. De mai multe ori, i-au fost administrate calmante. Toate documentele au fost prezentate procurorului şi experţilor.
Ulterior a venit avizul Spitalului de Psihiatrie precum că ei nu pot emite o concluzie în privinţa stării de discernământ a lui Vitalie, pe motiv că examinarea lui necesită mai mult timp, în staţionar. Mie nu mi s-a comunicat acest aspect, despre care am aflat doar la judecată, când se examina prelungirea arestului.
Procurorul, primind raportul experţilor, a înaintat demers la judecată pentru a cere acordul judecătorului de instrucţie şi a-l interna pe învinuitul Vitalie Vlad în staţionar. Demersul a şi fost acceptat de judecătorul de instrucţie. Noi am lăsat decizia la discreţia instanţei”, susţine avocatul lui Vitalie Vlad.

Mai mult, apărătorul minorului a specificat că „chiar mama lui Vlad singură a spus: „aş vrea să fie examinat de medici, pentru a afla ce e cu copilul meu”. Şi pe ea o interesează”.

Citește articolul integral aici.

sursa foto: realitatea.md

O grădiniță din Capitală a fost grav afectată de furtună. Peste 65 de copaci rupți s-au prăbușit

În urma furtunii din 9 august, o grădiniță din Capitală a fost grav afectată. Circa 68 de copaci de pe teritoriul instituției au fost smulși din rădăcini sau rupți de vânt. 

O biserică din Glodeni a fost jefuită și vandalizată. Bunurile furate au fost găsite aruncate lângă cimitirul din oraș

O biserică din orașul Glodeni a fost jefuită în dimineața zilei de azi, 13 august.

Biserica condamnă deciziile CNESP și încercarea autorităților de a se  implica în activitatea bisericii – Primul.md

Potrivit informației, mai multe bunuri care au fost sustrase din biserică au fost găsite lângă cimitirul din oraș, de un trecător, transmite stiri.md.

Acesta imediat a sunat la 112 și a comunicat că a găsit mai multe bunuri bisericești deteriorate.

”Ajunși la fața locului, polițiștii din Glodeni au stabilit că, persoane necunoscute au vandalizat edificiul capelei deteriorând bunuri de cult religios.

În comiterea faptei ilicite se suspectă un bărbat de 55 de ani locuitor al raionului Glodeni”, a spus ofițerul de presă al IP Glodeni.

Actualmente angajații Inspectoratului de Poliție Glodeni desfășoară măsuri pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și primirii unei decizii legale în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Alertă meteo de ploi torențiale cu descărcări electrice și vijelie, emisă în Moldova

Meteorologii au emis cod galben de instabilitate atmosferică. Avertizarea este valabilă în intervalul 13 august și până pe 14 august, ora 04:00.

Furtuna Genesis loveşte Grecia: Inundaţii şi furtuni puternice - Stiri.md

În intervalul menționat, pe arii extinse, se prevăd descărcări electrice, izolat cu averse puternice (15-25 l/m2).

Eliminarea concurentei din proiect a adus lacrimi în ochii tuturor
Articolul anterior
Bărbații la 40 de ani și criza vârstei
Articolul următor