O fetiță de 5 ani s-a pierdut pe străzile Capitalei. Unde se aflau părinții săi?

Fetița, de 5 ani, a fost gasită lângă o stație din centrul Capitalei. Copila s-a pierdut de părinții săi, care își făceau cumpărăturile la Piața Centrală din Chișinău. Trecătorii au anunțat organele de forță.

separator
yyyyy

Informația a fost confirmată pentru unimedia.info de către OP Chișinău, Adrian Jovmir.

Fetița purta o scurtă violetă și cizme roșii, iar cei care au găsit-o au alertat imediat poliția.

Micuța a fost luată în supravegherea polițiștilor.

La scurt timp, au fost identificați părinții copilei.

Inteligența Artificială, folosită în Republica Moldova într-un amplu plan de dezvoltare a țării

În Republica Moldova, Executivul de la Chișinău vrea să folosească Inteligența Artificială într-un amplu plan de dezvoltare a țării.

Republica Moldova se va baza pe sprijinul inteligenței artificiale în procesul de dezvoltare a țării. Astfel, Cartea Albă”, ce vizează guvernanța datelor și IA, urmează să fie aprobată de către cabinetul de miniștri.

Documentul respectiv a fost elaborat de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova (MDED). Pentru acest plan au fost consultați oamenii de afaceri, instituțiile publice, specialiștii în tehnologii informaționale, mediul academic, dar și alți responsabili din diverse domenii.

Inteligența Artificială, sprijin pentru dezvoltare în Republica Moldova

„Concluziile exprimate în Cărțile Albe se bazează pe o evaluare anterioară a documentelor de politici publice, a rapoartelor și analizelor disponibile publicului larg, precum și a cadrului normativ și de politici la nivel național și internațional, referitor la guvernanța datelor și IA. În elaborarea Cărții Albe au fost luate în considerare recomandări concrete formulate de organizațiile internaționale, special pentru cazurile în care statele demarează procese de dezvoltare a documentelor de politici în acest domeniu. Se precizează în metodologia documentului.

Cei care au conceput actul respectiv au spus că dezvoltarea Inteligenței Artificiale din ultimii doi ani poate genera o nouă revoluție tehnologică, aduce impact educației, medicinei, culturii, agriculturii, eficienței guvernamentale și productivității în antreprenoriat.

„Cartea Albă reprezintă instrumentul preliminar prin care acțiunile instituțiilor guvernamentale se vor alinia, conecta și intensifica pentru a produce rezultate, conturate ulterior într-un document de politici național, plan de acțiuni și cadru de guvernanță asumat la nivel politic. (…)

Implementarea tehnologiilor de IA poate avea un impact profund asupra economiei Republicii Moldova. Măsura exactă a creșterii PIB-ului datorată tehnologiilor de IA depinde de mai mulți factori, inclusiv de nivelul de adoptare a IA, de investițiile în cercetare și dezvoltare, de infrastructura existentă și de capacitatea forței de muncă de a se adapta la noile tehnologii”, au afirmat fondatorii documentului.

Viitorul aparține AI

Se estimează că până în 2030 circa 70% din companii vor utiliza cel puțin o tehnologie de inteligență artificială. Tehnologia va genera cu aproximativ 1,2% creșterea anuală a PIB-ului global.

În aceste condiții, autoritățile consideră că, în contextul procesului de aderare la UE, Moldova trebuie să își adapteze reglementările în domeniu, pentru a fi pregătită de schimbările în domeniul tehnologiilor informaționale care se vor produce la nivel global.

sursa: realitatea.md

Protest cu mortul în faţa Primăriei: ”Să-l îngroape aleșii care au mărit impozitele”

Protest cu mortul în faţa Primăriei. Viorel Pașca, omul care întreține sute de oameni, a protestat într-un mod inedit deoarece i-au fost mărite impozitele pe aceste așezăminte, scrie evz.ro.

Viorel Pașca spune că nu am crezut niciodată că lucrurile vor involua în așa măsură la Tinca, județul Bihor. De asemenea, el mai spune că  nu a crezut că v ajunge să fac vreodată ceea ce a făcut cu cest protest.

Viorel Pașca a mai protestat pentru modul în care i-au fost mărite impozitele pe aceste așezăminte. Acum i-a ajuns cuțitul la os constatând că plătește impozit mai mare decât în centrul Oradiei la casele din Tinca.

Din 2006 și până acum, Viorel Pașca a îngrijit aproape 3.000 de români loviți de soartă. În casele sale din Incești, Dumbrava și Tinca, bărbatul le oferă gratuit celor fără de adăpost și uitați de rude, hrană, medicamente și un loc unde să doarmă. Cu ajutorul donațiilor a reușit să cumpere aproape 20 de locuințe pe care le pune la dispoziția celor năpăstuiți, trimiși aici din toată țara. În ultima vreme, casele au devenit însă motiv de scandal, după ce primăria Tinca a decis să-i majoreze impozitele.

„Le-a mărit impozitul a nu știu câta oară, am ajuns la peste 5.000 de lei, pe unele case, ceea ce nu mi s-a părut normal, am avut o discuție cu domnul primar și cu alți angajați de-ai lui și mi-au spus că așa spune legea, să am impozit 5.000 de lei pe o casă.”, a declarat Viorel Pașca.

Viorel Pașca a decis să nu-i mai îngroape pe cei care mor în casele lui

Când a văzut că primăria rămâne indiferentă, Viorel Pașca a decis să nu-i mai îngroape pe cei care mor în casele lui. Primul pe care a căzut năpasta a fost un bărbat de 92 de ani din Satu Mare. Acesta era de cinci ani în grija lui Pașca. Dar joi și-a dat sfârșitul într-un salon în care se aflau și alți bolnavi. Primarul nu l-a ajutat așa că omul a sunat la 112.

„Legea spune că dacă moare un astfel de om care nu are pe nimeni și nu are cine să îl înmormânteze, primăria este obligată să-l înmormânteze. Am sunat acolo, nu m-a ajutat nimeni. Așa că am sunat și la 112. Am spus Poliției că am o persoană decedată pe care nu am unde să o duc și nu o pot lăsa noaptea afară, domnul de la Poliție mi-a zis că Poliția nu se ocupă cu așa ceva, și să sun la televiziune.”, a mărturisit Viorel Pașca.

Pașca nu a mai stat pe gânduri, l-a pus pe bărbat într-un sicriu și a chemat firma de pompe funebre, pentru a-l duce pe mort, direct în stradă, în mijlocul satului. Mai exact, a declanşat un protest în fața primăriei din Tinca.

„Ideea e că va mai muri unul, mâine, poimâine, peste o săptămână, măcar acum știm procedura, îl aducem la capelă, îl lăsăm aici și primăria se va ocupa, dacă va dori, dacă nu..nu știu. Misiunea mea e să am grijă de ei cât sunt în viață.”, a mai spus Viorel Pașca.

Un medic român a îngrozit Marea Britanie. Procurorii îl acuză că făcea proceduri medicale pentru propria satisfacție sexuală

Caz șocant în Marea Britanie! Un medic român a fost demis pentru că a efectuat proceduri medicale, inclusiv pe copii, pentru propria satisfacție sexuală, scrie realitatea.net

Un medic român, membru al Serviciului Național de Sănătate Publică din Marea Britanie, a fost radiat din cauza faptului că a realizat proceduri medicale, inclusiv pe copii, în scopuri de satisfacție sexuală personală.

Pacienții de la Royal Cornwall Hospitals NHS Trust au fost supuși la examinări anale inutile și la introducerea de medicamente în rect de către Dr. Iuliu Stan.

Unii pacienți nu au beneficiat de un însoțitor și nu li s-a permis să-și exprime acordul în prealabil pentru proceduri. Anumiți pacienți au fost supuși în mod inadecvat la administrarea de medicamente în rect de până la opt ori.

Un tribunal a stabilit că 21 de pacienți au fost supuși acestor „tratamente” în decursul a cinci ani. Numărul exact al pacienților minori implicați nu a fost dezvăluit.

Un alt pacient adolescent a fost expus la riscul de o infecție bacteriană, după ce i s-a introdus un tub în penis fără nicio justificare medicală.

Reprezentanții tribunalului au descoperit că un pacient s-a simțit atât de inconfortabil față comportamentul „neobișnuit și terifiant” al medicului, încât a încercat să plece singur din spital, chiar înainte de a primi tratamentul cu antibiotice.

Tribunalul a constatat că medicul „a supus pacienții la proceduri inutile, invazive și intime pentru propria sa satisfacție sexuală”.

„În unele cazuri, același pacient a fost supus la proceduri intime și invazive de către doctorul Stan în mai multe ocazii”, potrivit autorităților.

Dr. Stan, care anterior se bucura de un cazier fără cusur, a fost radiat din registrul medical de către Medical Practitioners Tribunal Service (MPTS).

Nu toate acuzațiile aduse în fața tribunalului au fost dovedite.

Dr. Stan a absolvit în România în 2007 și a lucrat în Marea Britanie în mai multe rânduri înainte de a se specializa în domeniul traumatologiei și ortopediei, ramura medicinei care se referă la problemele musculo-scheletice.

Cât de des trebuie să schimbăm pijamalele
Articolul anterior
Biletele la seminarul „Slăbește sănătos 10 kg în doar 2 luni” s-au epuizat. Va fi unul repetat pe 9 martie!
Articolul următor