Panică într-un tren de pasageri după ce locomotiva a luat foc

S-a întâmplat într-o garnitură de pe ruta Ungheni-Bălţi-Slobozia, în apropiere de Făleşti.

A fost nevoie de intervenția a trei echipaje de pompieri și salvatori pentru a stinge flăcările care au reușit să cuprinsă o parte din ultimul vagon. Incendiul nu a făcut victime, dar a sistat circulația locomotivei pentru perioada în care va fi reparată, transmite btv.md.

Pentru o perioadă, oamenii care circulau cu trenul de pe linia Ungheni – Bălți – Slobozia – Ungheni vor trebui să găsească alte modalități de deplasare. De miercuri, locomotiva se află în reparație, după incendiul care a cuprins ultimul vagon.

Potrivit responsabililor de la Calea Ferată, focul a pornit de la un tub de cauciuc, responsabil de alimentarea motorului cu combustibil, iar vâlvătaia s-a răspândit cu repeziciune. Unii dintre pasagerii care așteptau garnitura au rămas îngroziți de cele văzute. Pentru că flăcările erau prea puternice, a fost nevoie de intervenția pompierilor, care au localizat incendiul în aproximativ 40 de minute. Au fost evacuate 45 de persoane.

Reprezentanții Căii Ferate mai spun că nu este pentru prima dată când trenurile iau foc și că de obicei incendiile se produc pe vreme caniculară.

Potrivit lui Oleg Tofilat, directorul general al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, era vorba de unul din trenurile alea modernizate în 2013, se deplasa pe direcţia Fălești-Bălți și a luat foc unul din tuburile de alimentare cu combustibil. Nu a avut nimeni de suferit.

După stingerea incendiului, cei 45 de pasageri care se aflau în vagoane au fost transportați până la stația terminus, iar ulterior locomotiva a ajuns în depou, pentru a fi reparată.

Între timp, conducerea Căii Ferate a anunțat despre suspendarea pentru o perioadă nedeterminată a circulației trenului pe această linie. Tot din cauza lipsei banilor, mai mulți angajați ai CFM și-au dat demisia. Datoriile întreprinderii „Calea Ferată din Moldova” se ridică la 270 de milioane de lei. Dintre aceștia, aproximativ 100 de milioane de lei reprezintă restanțele salariale.

Andreea Esca se retrage de la Pro TV. Motivul deciziei

Andreea Esca, unul dintre cele mai emblematice nume din jurnalismul românesc, marchează aproape 30 de ani la pupitrul știrilor Pro TV, o performanță rar întâlnită în industria media, scrie evz.ro.

Cu o carieră solidă și o prezență constantă pe micile ecrane, jurnalista recunoaște că nu s-a gândit să se retragă, dar că este deschisă ideii de a explora noi formate de emisiuni, care să-i permită să își diversifice activitatea.

Un alt format de emisiune

Într-un interviu recent, Esca a subliniat că televiziunea rămâne un mediu în care se simte foarte bine, un loc în care și-a construit cariera și pe care îl înțelege perfect.

„Nu m-am gândit să mă retrag din televiziune, m-am gândit la varianta că poate, la un moment dat, am să fac și altceva în televiziune, un alt tip, poate, de emisiune, de format.

Dar deocamdată este un mediu în care mă simt foarte bine, la care mă pricep și cred că fiecare ar trebui să facă în viață ceea ce se pricepe”, a declarat ea, potrivit unica.ro.

Pe lângă televiziune, Esca a fondat și revista A List Magazine, un proiect prin care explorează partea frumoasă și strălucitoare a vieții.

Revista îmbină subiecte din entertainment, beauty, modă și lifestyle, oferind cititorilor povești inspiraționale ale femeilor de succes, de la actrițe și modele până la antreprenoare.

„Cred că atunci când femeile află lucruri din domenii precum entertainment, beauty sau modă, când descoperă poveștile unor femei care au reușit în viață, toate aceste informații le îmbogățesc și le fac să se simtă bine”, a explicat jurnalista.

Podcasturile, un domeniu pe care nu vrea să-l reia

Înainte ca podcasturile să devină un fenomen global, Andreea Esca a fost printre primii jurnaliști din România care au explorat acest format.

La Europa FM, a realizat seria „La Radio cu Andreea Esca”, un format de interviuri care astăzi ar fi încadrat în categoria podcasturilor.

Cu toate acestea, ea nu își dorește să revină la acest tip de proiect, considerând că piața este suprasaturată.

„Acum este o invazie, sunt prea multe podcasturi. Nu e bine să fii nici prea devreme, dar dacă tot am fost, parcă nu m-aș apuca să fac din nou.

Vreau să le las loc celor care se bucură de acest format în prezent”, a declarat Esca.

Lecțiile învățate și modul în care își păstrează echilibrul

În ultimul an, jurnalista a descoperit o nouă fațetă a propriei personalități: vulnerabilitatea.

Deși recunoaște această latură, Esca mărturisește că nu îi place să se afle în astfel de momente și caută mereu să își schimbe starea de spirit.

Unul dintre cele mai eficiente moduri prin care reușește să se destindă este mersul la discotecă, o activitate care o ajută să se elibereze de stres și să se încarce cu energie pozitivă.

„Mersul la discotecă mă poate scoate din orice stare nu atât de bună”, a mai spus Andreea Esca.

Un tânăr de 23 de ani, deconspirat la vamă după ce a încercat să transporte ilicit piese auto de mii de Euro

La pista intrare în țară a postului vamal Costești, pentru efectuarea controlului de specialitate s-a prezentat un microbuz de model ,,Volkswagen Crafter”, ce se deplasa din Germania, având la bord pasageri și transmisiuni neînsoțite. Atât șoferul, cât și pasagerii, în declarația vamală a călătorului au indicat toate bunurile pe care le transportă, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Acționând în cadrul operațiunii comune “TRIDENT”, funcționarii vamali în coordonare cu angajații IGPF, au dispus efectuarea unui control fizic detaliat al mijlocului de transport.

Drept urmare, în compartimentul marfar, au fost depistate 10 colectoare de admisie cu pompă și senzor, pentru automobile de model BMW, ce nu au fost declarate autorității vamale. Valoarea estimativă a bunurilor este de 7000 Euro.

Bunurile au fost ridicate și sunt pasibile confiscării, iar șoferul, un conațional în vârstă de 23 de ani riscă să fie sancționat contravențional.

Moldova va colabora cu Statele Unite pentru repatrierea moldovenilor aflați ilegal acolo

Chișinăul va colabora cu autoritățile americane pentru a facilita revenirea în R. Moldova a cetățenilor moldoveni care au încălcat regimul de regimul de ședere în SUA. Țara noastră nu va prelua imigranții originari din alte țări, care vor fi expulzați din SUA. Despre acest lucru a anunțat premierul Dorin Recean, în contextul în care, potrivit The Wall Street Journal, administrația Trump urmărește să încheie acorduri cu mai multe țări pentru a prelua imigranții expulzați din SUA, scrie ziar.md.

„Statele Unite au rugat toate țările partenere, inclusiv R. Moldova, aducerea acasă a cetățenilor din țările de origine care au încălcat regimul de ședere în SUA. Noi am confirmat că R. Moldova va facilita returnarea doar a cetățenilor noștri acasă”, a declarat Dorin Recean pe 3 aprilie, în cadrul unei conferință de presă.

Premierul a precizat că încă nu există o stimare cu privire la numărul cetățenilor moldoveni care au încălcat regimul de ședere în SUA. Autoritățile de la Chișinău așteaptă informații în acest sens din partea statelor Unite. Același lucru l-au precizat anterior și reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit The Wall Street Journal, oficialii americani din domeniul imigrației caută mai multe destinații în care să poată trimite imigranții pe care SUA doresc să îi deporteze, dar ale căror țări întârzie să îi primească înapoi sau refuză să o facă. Printre țările cărora SUA le-a cerut să primească deportații se numără Libia, Rwanda, Benin, Eswatini, Republica Moldova, Mongolia și Kosovo.

În decembrie 2024, presa americană a scris că cel puțin 279 de moldoveni se află ilegal în SUA. Datele figurează într-un răspuns furnizat de Biroul de Aplicare a Legilor și Deportări din cadrul Serviciului de Imigrare și Vămi al SUA pentru Fox News. 

Potrivit documentului, la finele lunii noiembrie, în vizorul autorităților americane erau 1.445,549 de persoane care locuiesc în Statele Unite fără acte. 279 dintre aceștia au fost catalogați ca cetățeni ai R. Moldova, iar alți 4.445 – ca cetățeni români.

Istorie reală. Despre lupta pompierilor noștri cu focul din Grecia
Articolul anterior
Doi dintre cei cinci moldoveni evadaţi dintr-o închisoare din Rusia au fost prinşi
Articolul următor
Close menu