Tradiție și inovație acasă la Taraboste – la Chateau Vartely

Tradițiile și inovațiile renasc într-un cupaj armonios acasă la Taraboste. Marți,  10 august 2021, vinăria Chateau Vartely a lansat, în premieră, în sala de baricuri a complexului din Orhei, o nouă atracție turistică.

Cu ajutorul și talentul deosebit al unor tineri artiști de la centrul Artcor: Oxana Capatina și Karen Grigorean, Chateau Vartely a realizat în premieră o proiecție fascinantă de realitate augmentată care vine să redea, prin efecte speciale, istoria vinăriei. Povestea este proiectată pe un ecran din butoaie adevărate, din acelea în care se odihnește vinul înainte de a fi îmbuteliat, iar apoi, se extinde și acaparează toată suprafața beciului cu tot cu spectatori. O experiență interactivă și o dimensiune senzorială unică fundamentată de senzorii vizuali, auditivi și olfactivi care, puse împreună, se metamorfozează atât de frumos.

Vinul iubește povești iar în spatele lui stau mai mereu oameni și legende. Iată de ce am ales ca legenda să meargă mai departe. Am căutat-o adînc în pasiunea oamenilor care au muncit și muncesc aceste vii, în sufletele și în izbînda lor și am ancorat-o prin inovație și mult talent, în zilele noastre, in beciurile și vinurile noastre. Astfel, amprenta legendară devine mai umană, mai personală, mai aproape și mai tangibilă, fără a-i schimba esențialul – seva. A spus directorul comercial A. Digolean.

Această nouă viziune plină de încredere a vinăriei Château Vartely este de fapt despre regenerarea continuă a vieții, a vinificației prin intermediul pasiunii și inovației. Cu aceste valori, ca proiecție și prin proiecție, Château Vartely aduce tuturor iubitorilor de vin cultura vinificației și legenda vinului Taraboste într-o nouă interpretare, păstrînd totodată cu  multă grijă – substanța tradițiilor seculare din care se trage.

In această proiecție,  imaginativul nu dureză doar o clipă, iar sentimentele ce le trăiești nu dispar rapid, ci dimpotrivă te cuprind cu toată forța lor, te răscolesc adânc, iar puterea lor creativă și de interpretare,  profund personală depășește cu mult momentul și te leagă parcă, cu un fir de eternitate.

Vinăria Château Vartely se mândrește cu faptul că beneficiind de serviciile acestei comunități de profesionisti creativi participă la susținerea lor și vă invită să vă teleportați în trecut prin inovații din viitor. Veniți în vizită la vinărie aici veți avea parte de o experiență unică, care vă va oferi senzații deosebite și va rămâne în memorie pentru mult timp. Experiența este înclusă gratuit în tururile vinicole iar pentru detalii și rezervări puteți apela 068500555.

Vă așteptăm!

Marfă ascunsă pe corp și în bagaj, deconspirată de vameșii de la Palanca

La postul vamal Palanca, un nerezident de 43 de ani a încercat să transporte ilegal o cantitate de suplimente alimentare și produse cosmetice, ascunzându-le sub haine.

În momentul în care a fost întrebat de funcționarii vamali dacă are ceva de declarat, acesta a răspuns negativ.

Bărbatul intenționa să traverseze pista de intrare în țară a postului vamal Palanca în calitate de pieton.Totuși, în urma unui control fizic amănunțit, s-au descoperit produsele ascunse atât în bagajul personal, cât și pe corpul bărbatului. Astfel, funcționarii vamali au reușit să împiedice transportul ilicit al acestora.

Mărfurile au fost ridicate și sunt pasibile confiscării, iar persoana documentată riscă să fie sancționată contravențional.

Detalii despre victimele accidentului de la Florești: șapte persoane sunt internate în stare gravă în spital, iar o femeie riscă să rămână fără antebraț

Noi detalii despre starea persoanelor care au avut de suferit în urma accidentului rutier din această dimineață. Șapte persoane sunt internate în stare gravă în spital, iar o femeie riscă să rămână fără antebraț, după ce autocarul de pe ruta Kiev-Chișinău s-a răsturnat și a fost proiectat într-un copac, în apropierea satului Ciripcău, raionul Florești. Responsabilii de la Spitalele din Soroca, Florești și Institutul Mamei și Copilului, au comunicat pentru Moldova 1 că victimele rămân sub supravegherea medicilor.

La Spitalul din Soroca a ajuns o ucraineancă, din Kiev, în vârstă de 42 de ani. Potrivit medicilor, starea acesteia este extrem de gravă.

„Pacienta a fost operată de leziunea splinei cu hemoragie intraabdominală. Starea pacientei este extrem de gravă. Este o problemă mare cu trauma antebrațului. A fost efectuată o amputație parțială a antebrațului în urma acidentului și ar putea fi amputat antebrațul”, a declarat Tatiana Babără, anesteziologă.

Fiind conștientă, pacienta a fost anunțată că ar putea rămâne fără antebraț, însă aceasta a fost împotrivă amputării. În acest sens, o comisie urmează să o examineze și să ia o decizie.

„Așteptăm decizia consultanților aviație sanitară în vederea intervenției chirurgicale asupra mâinii”, a precizat Veceslav Costin , chirurg.La Spitalul din raionul Florești rămân internate patru persoane. Potrivit Ludmilei Capcelea, directoarea spitalului, aceștia sunt internați în secția chirurgie și traumatologie.

Printre victimele accidentului sunt și doi copii de opt și 15 ani care au fost transferați de la Spitalul Raional Florești la Institutul Mamei și Copilului.

„Starea la internare a ambilor pacienți este de gravitate medie. Au anumite leziuni și contuzii. Fata o să fie readresată în secția neurochirurgie pentru supraveghere și îngrijiri, iar băiatul în secția de chirurgie urgentă”, a explicat Maxim Cazacu, purtător de cuvânt la Institutul Mamei și a Copilului.

Amintim că accidentul s-a produs astăzi dimineață în jurul orei 05:00, pe traseul R-14, în apropierea satului Ciripcău, raionul Florești. Potrivit oamenilor legii, autocarul transporta 68 de pasageri. Într-o curbă, pe carosabilul acoperit cu zăpadă, șoferul ar fi pierdut controlul volanului, ceea ce a dus la răsturnarea vehiculului.

Va ninge și duminică, și luni: Ger de până la minus 13 grade Celsius

După ninsoarea din noaptea de sâmbătă, care ne-a adus iarna adevărată în R. Moldova, va ninge și în zilele de duminică și luni.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe drumuri se va forma polei, iar carosabilul poate deveni alunecos.

Pe timpul nopții, temperaturile vor oscila între -8…-13°C, iar ziua între -5…0°C.

Conaţionalii din diasporă vor fi ajutaţi să deschidă afaceri în ţară
Articolul anterior
Marina Cârnaț a devenit mamă pentru a opta oară
Articolul următor