Sofia Rotaru a împlinit 75 de ani. De ziua sa de naștere, artista a revenit în Ucraina, în satul său de baștină

De ziua sa de naștere, Sofia Rotaru a revenit în Ucraina, și anume în satul său de baștină, Marșenița. „Am ajuns, la locul puteri. Aici m-am născut, am crescut, am fost la școală și am început să cânt. Cât de important este să nu pierzi sentimentul de apartenență la pământul tău, să te simți conectată cu cei care ți-au dat viață, te-au crescut și te-au susținut în începuturile tale”, a menționat interpreta, scrie shok.md citata de unimedia.info.

Artista, într-un mesaj pe Instagram a spus că rar scrie pe această rețea, dar ieri, 7 august, a avut două motive: cea de-a 75 aniversarea și ziua inițiativei umanitare, pe care interpreta o susține de la începutul războiului. În acest context, Sofia Rotaru a apelat la ajutorul fanilor săi, pentru ai susține pe cei care au avut de suferit în urma războiului.

„БОН бокс, proiectul care are grijă de soțiile și copiii militarilor plecați pe front și de mamele cu copii care și-au pierdut soțul în acest război. Este puțin neobișnuit pentru mine să ajut „în public”, îmi este și mai greu să cer ajutor. Dar anume în această zi, împreună cu mesajele voastre de felicitare și cuvintele de susținere, cu care mă încurajați de-a lungul anilor, vreau să mă adresez cu o rugăminte, ca să-i ajutăm pe cei care au dificultăți acum și au nevoie de sprijinul nostru. Să facem împreună această faptă bună! Oriunde am fi și indiferent de limba vorbită..”.

Totodată, artista speră că ,„în loc de alerte aeriene, în fiecare casă, în fiecare familie, în fiecare oraș al frumoasei Ucraine, să sune cântece despre dragoste și dace”.

Sofia Rotaru s-a născut în 1947 în Marșenița, raionul Noua Suliță, regiunea Cernăuți, Ucraina, fiind a doua într-o familie de șase copii. În 1974 a absolvit Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chișinău. A fost solistă a Filarmonicii din Cernăuți și a celei din Ialta. A colaborat cu trupa de balet modern din Lvov „Akverios”.

În 1986, a fost prima cântăreață care a primit titlul „Artist al Poporului din URSS” și în 2000 a fost numită Cântăreața secolului XX. Azi, Sofia Rotaru are cetățenie ucraineană și este cetățean de onoare al Crimeei și Ialtei.

Este posesoare a mai multor premii, printre care: Artist emerit al Republicii Socialiste Sovietice Ucrainene, Artist al poporului al Ucrainei, Artist al poporului al Republicii Moldova, Artist al poporului al URSS, laureată a premiului LTC, Erou al Ucrainei, Erou al Moldovei, Cavaler al Ordinului republican al Moldovei și Ordinul pentru prietenie între popoare al URSS.

Caz neordinar în Capitală! Un copil a fost găsit în stradă de carabinieri, după ce a fugit de la grădiniță

Aflându-se în misiune de menținere a ordinii publice, carabinierii au identificat un copil fără supraveghere în sectorul Buiucani, informează unica.md.

După ce au discutat cu micuțul, s-a aflat că acesta a părăsit grădinița fără a fi însoțit de un adult.

Cu grijă și responsabilitate, carabinierii au înapoiat copilul educatoarei instituției, asigurându-se că totul este în ordine și fără incidente.

Suntem tare bucuroși să știm că cei mici ne văd ca pe niște prieteni și aleg să meargă alături de noi, în siguranță, cu zâmbetul pe buze.

Reamintim că, siguranța celor mici depinde de fiecare dintre noi.

Prețul aurului a atins un maxim istoric

Prețul aurului a atins astăzi un maxim istoric, depășind pragul de 3 110 de dolari pe uncie. Iar argintul a urcat la cel mai înalt nivel din ultimii 13 ani, potrivit Trading Economics.

Creșterea este alimentată de creșterea interesului investitorilor pentru activele de refugiu, în contextul unei tensiuni sporite în comerțul global.

Tensiunile s-au amplificat după ce presa internațională a relatat că Donald Trump urmează să anunțe miercuri un plan de majorare a tarifelor vamale pentru produse provenite dintr-un număr extins de țări, ceea ce a accentuat volatilitatea pe piețele financiare, transmite IPN.

Pe bursa Comex, contractele futures pentru livrarea în aprilie au crescut luni cu 1%, ajungând la 3 118 dolari pe uncie. De la începutul anului, aurul a înregistrat o creștere de aproximativ 18%, marcând astfel cel mai mare avans trimestrial din 1986 încoace.

În paralel, prețul argintului a crescut cu 0,6%, atingând valoarea de 34,855 dolari pe uncie, cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani.

Potrivit estimărilor Goldman Sachs, prețul aurului ar putea ajunge până la 3 300 de dolari pe uncie până la sfârșitul anului, în cazul în care tensiunile geopolitice și comerciale vor continua să se adâncească.

Marine Le Pen, condamnată la patru ani de închisoare, 100.000 € amendă şi cinci ani de ineligibilitate/ O candidatură în alegerile prezidenţiale din 2027, compromisă

Fosta preşedintă a Partidului Rassemblement national (RN, extremă dreapta) Marine Le Pen, găsită vinovată de deturnare de fonduri în dosarul asistenţilor parlamentari ai Frontului Naţional (FN, devenit RN), a fost condamnată luni la patru ani de închisoare – doi cu executare, prin purtarea unei brăţări electronice -, la plata unei amenzi în valoare de 100.000 de euro şi la cinci ani de ineligibilitate cu execuţie provizorie, care-i compromite o candidatură în alegerile prezidenţiale din 2027, relatează Le Monde.

Aşa cum a cerut parchetul, pedeapsa la ineligibilitate a fost pronunţată în regim de executare provizorie, adică se aplică imediat, inclusiv în cazul unui apel.

Marine Le Pen îşi păstrează mandatul de deputată din Pas-de-Calais.

Însă consecinţele hotărârii judecătorireşti sunt implacabile, scrie ziarul.

În aşteptarea unei hotărâri viitoare, ea nu va putea candida în niciun fel de alegeri în următorii cinci ani, inclusiv în alegerile prezidenţiale din 2027.

La sfârşitul lui 2024, parchetul a cerut ca marine Le Pen să fie condamnată la cinci ani de închisoare – trei cu suspendare, la plata unei amenzi în sumă de 300.000 de euro şi la cinci ani de ineligibilitate cu executare provizorie.

Furtul țesoasei de la Grădina Zoologică din Chișinău de căte un grup de vizitatori, învăluit de mister. Administrația spune că e un fals
Articolul anterior
Doina Sîrghi: Să fii antreprenor înseamnă să fii implicat în tot ce faci
Articolul următor
Close menu