Spania elimină definitiv starea de urgență și anunță relaxarea restricțiilor

Spania intră de luni în prima fază de relaxare a restricțiilor, o dată cu expirarea stării de urgență, pe care guvernul nu dorește s-o prelungească.

Măsurile diferă de la regiune la regiune, dar masca rămâne obligatorie peste tot.

Dacă Valencia și Insulele Baleare păstrează carantina nocturnă, madrilenii își pot relua, limitat, viața de noapte.

Va fi permisă circulația pe timp de noapte, se prelungește orarul restaurantelor până la miezul nopții și vor fi permise și întâlnirile în case, deși autoritățile recomandă prudență în acest sens. Ministrul regional al sănătății, Enrique Ruiz Escudero:

Enrique Luis Escudero: În privința reuniunilor, recomandăm ca grupurile de persoane să se limiteze la cei cu care conviețuiesc. În domeniul HoReCa, orarul este de la 6:00 dimineața până la miezul nopții, dar nu pot fi admiși clienți începând cu ora 23:00.

Limita de capacitate în centrele comerciale se menține la 75%, teatrele și cinematografele pot închide la ora 0:00, cu obligația de a lăsa un loc liber între scaunele ocupate, iar în sălile de sport și cele polivalente, capacitatea rămâne la jumătate.

Și în Andaluzia autoritățile au anunțat prima etapă a relaxării restricțiilor din 9 până în 31 mai.

Acolo, de exemplu, se permite deschiderea discotecilor în aer liber până la ora 2:00 și capacitatea la terase se mărește până la 10 persoane la aceeași masă.

sursa

Deputata moldoveancă care a fost surprinsă cu un inel fabulos de circa 10 mii de dolari
Articolul anterior
Un tânăr moldovean care muncește în Germania a compus o piesă despre viața în străinătate. Clipul a devenit viral!
Articolul următor
Alte articole interesante