Actrița de origine româno- canadiană Claudia Motea vine la Chișinău! Va ține în fața doritorilor și ore de actorie!

Actri

separator
ța de origine româno- canadiană Claudia Motea, supranumită “o Giuliettă Mașină a zilelor noastre “,vine la Chişinău într-un spectacol emoţionant. Cu spectacolul “Veronica Micle-Eminescu- O Dragoste Eternă” actrița a participat la cele mai prestigioase festivaluri de teatru din Europa,culminând cu reprezentaţii pe Broadway, la Lincoln Center New York.

Claudia Motea va preda și ore de actorie în cadrul workshop-ului “LET’S PLAY TOGETHER” pe care îl va conduce în faţa studenţilor din Moldova și va prezenta Festivalului de Film Românesc.

Recitalul eminescian va avea loc pe data de 29 august 2014, la orele 17.00, la Universitatea de Stat din Chișinău, iar Festivalului de Film Românesc “Trei culori –O Singură Fiinţă” se va desfășura  în perioada 24-31 august.

În fiecare seară din cele 7 ale festivalului, începând cu ora 20.00, în Piaţa Catedralei Sfânta Teodora de la Sihla, vor avea loc proiecţii de filme româneşti şi din Moldova, un program artistic cu importanţi actori români şi moldoveni, cât şi întâlniri cu personalităţi marcante din lumea filmului precum: Ioan Cărmăzan, Serban Marinescu, Dorel Vişan, Cristian Şofron, Irina Gărdescu, Claudia Motea, Ioana Crăciunescu, Sergiu Prodan.
Printre proiecţiile cinematografice româneşti de renume, ce vor rula în cadrul Festivalului, se vor număra: Oglinda- regie Sergiu Nicolaescu, Cel mai iubit dintre pământeni- regia Sergiu Marinescu, Nunta de piatră- regia Dan Piţa, Mihai Viteazul- regia Sergiu Nicolaescu, Carol I- regia Sergiu Nicolaescu, Lişca- regia Ioan Cărmazan, Pădurea Spânzuraţilor –regia Liviu Ciulei.
De asemenea, spectatorii vor putea urmări şi producţii de excepţie din Moldova precum: Dimitrie Cantemir- regia Vitali Calasnicov si Vlad Ioviţa, Gustul pâinii- regia Valeriu Gagiu, Patul lui Procust, regia Sergiu Prodan.

Un moldovean a obținut locul II la Campionatul Mondial de Pizza

Ilie Postica, un tânăr din R. Moldova, a obținut locul II la Campionatul Mondial de Pizza desfășurat la Rimini, Italia.

Un moldovean, pe podiumul de la Campionatul Mondial de Pizza din ItalaFoto: Ilie Postica/Facebook

Tânărul a concurat în categoria „Pizza in Pala” și menționează că la campionat a reușit să vadă mulți profesioniști care sunt surse de inspirație pentru el, transmite Diez.md.

„Dincolo de rezultatul pe care l-aș fi obținut aș fi fost mulțumit de evoluția mea din acest an, dar cu acest titlu de vicecampion mondial, pe care îl țin foarte strâns, dar la care nu mă așteptam deloc, lucrurile nu se schimbă. Mă bucur de această victorie, pentru că este înainte de toate o victorie personală, care nu va face decât să mă facă mai conștient de capacitățile mele și de faptul că sunt pe un drum pe care nu trebuie să-l abandonez. Mulțumesc în mod special familiei mele, care mă susține întotdeauna, dar și marii familii numite Piccadilly”, a spus Ilie Postica.

Campionatul Mondial de Pizza de la Rimini a avut loc în perioada 18-20 februarie și a reunit profesioniști din întreaga lume.

Caz revoltător! Mai mulți tineri i-au dat foc unui bărbat. Li s-a părut amuzant

Un bărbat de 54 de ani din comuna Stoenești, județul Vâlcea, a fost incendiat intenționat zilele trecute de mai mulți tineri, a relatat presa locală. Imaginile obținute de pe camerele de supraveghere au fost postate pe rețelele sociale.

Tinerii au vârste cuprinse între 15 și 19 ani, potrivit site-ului Gazeta Vâlceană. În secvențele video, filmate de camerele de supraveghere ale une case, se vede cum bărbatul aflat pe drum este înconjurat de 5 tineri și discută cu doi dintre ei. La un moment dat, din spatele lui, cineva împrăștie o substanță, iar la scurt timp se aprinde o flacără care îl cuprinde pe bărbat. Trei tineri se reped apoi să stingă focul, moment în care filmarea se oprește. Imaginile au ajuns apoi pe Tik Tok și YouTube. Fiica bărbatului a aflat ce s-a petrecut abia după ce un vecin i-a trimis secvențele. „Bineînţeles, au şi postat. Li s-a părut ceva amuzant”, a spus fiica victimei.

„Copiii aceia îl ţineau de vorbă, adică i-au distras atenţia şi celălalt de fapt stătea undeva în spatele lui. Un băiat îi ţinea mâna pe umăr. El avea bricheta. Adică cel care se afla lângă el a aprins focul”, a adăugat ea, precizând că tatăl ei stă acum închis în casă de teama unui atac.

Reprezentanții IPJ Vâlcea au anunțat că s-au autosesizat în urma apariției imaginilor în spațiul public. Tinerii au fost identificați și pe numele lor au fost întocmite dosare penale pentru lovire sau alte violențe.

„În referire la imaginile în cauză, vă informăm că polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Pietrari au identificat persoanele implicate și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu”, a transmis IPJ Vâlcea.

Dodon, întâlnire cu Patriarhul Kirill la Moscova. Ce au discutat

Fostul președinte Igor Dodon a avut o întrevedere cu Patriarhul Kiril al Moscovei și întregii Rusii, se anunță într-un comunicat publicat de Patriarhia Rusă. Potrivit informației, întâlnirea a avut loc la cererea liderului socialiștilor și s-a desfășurat în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, scrie deschide.md.

Discuția, potrivit Patriarhiei Ruse, s-a axat pe situația din R. Moldova și rolul Bisericii Ortodoxe din Moldova în ”întărirea principiilor spirituale și morale în viața societății, în susținerea culturii și a suveranității R. Moldova”.

La întrevedere a participat și consilierul Patriarhului Kiril, protoiereul Nikolai Balașov. Până acum, Igor Dodon nu a anunțat despre întrevederea cu șeful Patriarhiei Ruse.

Bomboanele mentolate ajută! Mituri despre sexul oral care s-au dovedit reale!
Articolul anterior
Vera Malcoci: Pe ea o cunosc la față toate femeile care visează la frumusețe fără bătrânețe!
Articolul următor