Ce spun interpreții despre starea de sănătate a lui Anatol Dumitraș!

Aseară, interpreții de-acasă și-au unit forțele și au cântat pentru a-l susține pe colegul lor de breaslă, Anatol Dumitraș. Potrivit acestora, compozitorul era o persoană tăcută, mai ales, după ce a primit diagnosticul. Probabil, din această cauză, artistul nici nu a spus nimănui despre situația în care se află.

separator
_MG_4510

Vedetele au interpretat piesele cunoscutului compozitor și l-au susținut atât financiar, cât și cu o vorbă bună.

“Ne cunoaștem de-o viață. Eu îl țin minte de când era un băiețel tânăr, când a venit pentru prima dată la Filarmonică. Pe parcursul anilor, am lucrat foarte mult împreună, a scris și câteva piese pentru mine. Ultimul concert l-am avut în România. Era foarte viguros și, probabil, nici el nu știa de boala lui.

Dar după ce a aflat vestea, s-a retras și a căzut într-o depresie foarte urâtă, era imposibil să-l scoți din casă. Chiar și Alexandru Vdovicenco povestea că l-a convins cu greu să meargă la medic. S-a bucurat foarte tare când a aflat că facem un concert. Noi toți suntem muritori, dar este de datoria noastră să luptăm până în ultima clipă a vieții. Să nu lase mâinile în jos, eu cred că el va trece peste acest pas.”, a declarat Olga Ciolacu.

 “Cântam împreună la concerte. Este unul dintre cei mai buni muzicieni de la noi. Amândoi suntem de la nord și suntem prieteni. El mereu era băiat serios. Mi-a plăcut stăpânirea asta a lui. Să dea Dumnezeu să revină cât mai curând și vom face aici un concert și _MG_4440un “guleai”…așa cum scrie cartea!„, a spus Alexandru Lozanciuc.

„Îl cunosc pe Anatol de când eram student la Ștefan Neaga. Mergeam la spectacole la formația Plai. El era solist și avea o muzică deosebită. Nimeni nu a prelungit felul ăsta de a trata muzica. E un compozitor foarte bun, piesele lui le cântă mulți din colegii noștri, îi doresc numai sănătate.„, a adăugat Gheorghe Țopa.

“Îl cunosc din anii tinereții, de când trăiam în același cămin, prin 1980. Ne întâlneam întotdeauna la sărbătorile de iarnă. Nu era un om foarte deschis, de aceea comunicam mai mult cu soția lui. Creația lui mergea foarte bine și ne bucuram pentru el. Îi urez să se facă bine și să creeze mai departe. Să-l vedem sănătos alături de noi!”, a declarat Ioana Căpraru.

„Eram în relații foarte bune, chiar dacă am avut puține spectacole împreună. Îmi pare rău și regret mult că s-a întâmplat așa cum s-a întâmplat. El este un băiat dârz, curajos și va reveni din nou în scenă.”, a spus Nicolae Glib._MG_4543

“Sunt convinsă că este un obstacol peste care Anatol va trece ușor. Noi doar am venit să-l susținem financiar pentru că un artist nu câștigă atât de mult. Puterea gândului face minuni și dacă  ne vom ruga cu toții, el cu siguranță se va face bine.”, a zis Anastasia Lazariuc.

_MG_4435 _MG_4443 _MG_4445
  
_MG_4447 _MG_4449 _MG_4456 _MG_4457 _MG_4463
_MG_4469 _MG_4470 _MG_4478 _MG_4481 _MG_4482
_MG_4493 _MG_4495 _MG_4504 _MG_4506 _MG_4508
_MG_4515 _MG_4521 _MG_4522 _MG_4523 _MG_4527
_MG_4529 _MG_4531 _MG_4532 _MG_4533 _MG_4446
_MG_4537 _MG_4539 _MG_4543

Reacţii internaţionale la taxele vamale impuse de Trump: „Complet nejustificate”

Au apărut primele reacţii la anunţul preşedintelui american Donald Trump privind impunerea unor taxe vamale foarte mari, în special împotriva Chinei şi a Uniunii Europene. China a precizat că „se opune ferm” noilor tarife anunţate de Donald Trump, care sunt deosebit de dure pentru produsele sale, potrivit AFP, citată de Agerpres

Reacția Chinei

Beijingul promite să riposteze pentru a-şi apăra „drepturile şi interesele”.

Taxele vamale americane „nu respectă regulile comerciale internaţionale şi dăunează grav drepturilor şi intereselor părţilor în cauză„, a acuzat Ministerul chinez al Comerţului chinez.

Reacția Australiei

Premierul australian Anthony Albanese, care a spus că relaţia ţării sale cu Statele Unite riscă să fie deteriorată.

„Aceste tarife nu sunt neaşteptate, dar să fim clari: sunt complet nejustificate”, a declarat prim-ministrul Australiei.

Reacția Braziliei

Parlamentul brazilian a adoptat în unanimitate o „lege a reciprocităţii” care oferă guvernului mijloacele de a răspunde barierelor comerciale din calea exporturilor sale.

Reacția Canadei

„Vom lupta împotriva acestor tarife cu contramăsuri”, a anunţat premierul Mark Carney, potrivit căruia noile taxe vamale vor „schimba fundamental” comerţul internaţional.

Reacția Columbiei

„Guvernul american crede că prin mărirea taxelor vamale asupra importurilor sale în general, poate creşte producţia, bogăţia şi ocuparea forţei de muncă. După părerea mea, aceasta s-ar putea dovedi a fi o mare greşeală”, a afirmat preşedintele Gustavo Petro.

Reacția Danemarcei

„Comerţul globalizat a adus beneficii tuturor (…) Nu înţeleg de ce Statele Unite vor să declanşeze un război comercial împotriva Europei. Nimeni nu câştigă, toată lumea pierde”, a declarat ministrul de externe Lars Lokke Rasmussen, asigurând că „Europa va rămâne unită. Europa va oferi răspunsuri solide şi proporţionale”.

Reacția Elveţiei

„Interesele economice pe termen lung ale ţării sunt prioritare”, a subliniat preşedinta Karin Keller-Sutter, a cărei ţară este lovită de tarife de 31%.

„Respectarea dreptului internaţional şi a comerţului liber sunt fundamentale”, a adăugat ea, precizând că Berna va „defini rapid ce urmează”.

Reacția Germaniei

Industria chimică germană, pentru care Statele Unite sunt cea mai mare piaţă de export, a îndemnat miercuri UE „să-şi păstreze capul pe umeri”, subliniind că „o escaladare nu va face decât să agraveze daunele”.

 Citește și: Trump impune tarife de 25% pentru mașinile importate în SUA: „Dacă sunt fabricate în America, nu va exista absolut niciun tarif vamal”

Pe de altă parte, Federaţia industriei automobilului din Germania (VDA) a estimat că noile taxe vamale „vor crea doar perdanţi” şi a cerut UE „să acţioneze unit şi cu forţa necesară, continuând să semnaleze disponibilitatea sa de a negocia”.

Reacția Irlandei

Premierul Irlandei Michael Martin a afirmat că „regretă profund” tarifele impuse UE şi le-a cerut celor 27 să răspundă într-un mod „proporţional”.

„Orice acţiune trebuie să fie proporţională şi să vizeze apărarea intereselor companiilor noastre, ale lucrătorilor şi cetăţenilor noştri”, a declarat prim-ministrul, a cărui ţară găzduieşte sediile europene ale marilor grupuri americane şi înregistrează cel mai mare excedent cu Statele Unite dintre toţi membrii UE.

Reacția Italiei

„Introducerea de tarife de către Statele Unite împotriva UE este o măsură pe care o consider greşită”, a declarat premierul italian Giorgia Meloni.

Ea doreşte „să se ajungă la un acord cu Statele Unite, pentru a evita un război comercial care ar slăbi inevitabil Occidentul în beneficiul altor jucători mondiali”.

Reacția Japoniei

Japonia a informat SUA că noile tarife americane, printre care o taxă de 24% asupra produselor japoneze, sunt „extrem de regretabile”, a declarat ministrul comerţului şi industriei, Yoji Muto.

 Citește și: UE pregătește un răspuns la noile taxe vamale impuse de SUA

Guvernul Nipon a subliniat că ofensiva vamală americană ar putea contraveni regulilor OMC şi acordurilor bilaterale, a subliniat guvernul nipon.

Reacția Regatului Unit

Regatul Unit doreşte să încheie un acord cu SUA pentru a „atenua”impactul taxelor vamale şi nu intenţionează să riposteze imediat, a anunţat ministrul comerţului Jonathan Reynolds.

„Statele Unite fiind cel mai apropiat aliat al nostru, abordarea noastră constă în a rămâne calmi şi a ne angaja să încheiem acest acord care sperăm să atenueze impactul a ceea ce a fost anunţat” miercuri, a declarat el.

Reacția Thailandei

Premierul Thailandei, Paetongtarn Shinawatra a anunţat că ţara sa are un „plan solid” pentru a răspunde taxelor vamale masive de 36% impuse de Donald Trump la exporturile sale în Statele Unite şi speră să poată negocia o reducere a acestor taxe.

Tânăra pianistă Martina Meola a câștigat locul I la Concursul Internațional de Pian din Elveția

Tânăra pianistă Martina Meola din Republica Moldova a câștigat locul I la Concursul Internațional de Pian „Jeune Chopin” din Lugano, Elveția. Concursul, dedicat redescoperirii muzicii lui Chopin, a adunat tineri talentați din întreaga lume și a fost prezidat de celebra pianistă Martha Argerich, notează MOLDPRES.

„A fost o experiență minunată, plină de emoții de nedescris! Mulțumesc organizatorilor și în special extraordinarei mele profesoare Silvia Limongelli pentru tot efortul și sprijinul acordat”, a scris Martina pe pagina sa de Facebook.

Înainte de competiție, tânăra artistă a susținut un concert la Chișinău pentru a-și prezenta programul, în cadrul inaugurării noului pian Steinway de la Sala cu Orgă.

Ministerul Culturii a felicitat-o pe Martina Meola, subliniind performanța sa remarcabilă și succesul obținut.

„Felicitări, Martina Meola! Suntem mândri că în ajunul acestei competiții importante pentru orice pianist în devenire, Martina Meola ne-a prezentat programul concursului la Chișinău, la concertul de inaugurare a noului pian Steinway”, se arată în mesajul ministerului.

Martina s-a născut pe 28 noiembrie 2012 la Milano. A început studiile muzicale la Școala de Arte „Alexei Stârcea” din Chișinău, iar la doar 9 ani a fost admisă la Conservatorul „Giuseppe Verdi” din Milano, în cadrul programului „Tinere Talente”.

SPECTACOL DISTRACTIV, INTERACTIV și EDUCATIV pentru copii-  „CE LUME MINUNATĂ”

Trupa Planeta Clounella vă invită la spectacolul – concert „Ce Lume Minunată” – un eveniment dedicat și recomandat copiilor de orice vârstă.

Trupa Planeta Clounella și-a propus de data aceasta ca în spatele unei fațete colorate a spectacolului ce presupune, lumini artistice, scenografie deosebită, cântec, dans, multă distracție, joc și activități interactive cu copii, să ascundă și o adevărată poveste a 5 prieteni – Clounella, Rombella, Acuarella, Zâmbărella și Gogonell, personaje care, prin situațiile neordinare în care nimeresc și felul în care acționează fiind în aceste situații, învață împreună cu spectatorii ce înseamnă să fii un prieten adevărat, cât de important e să ai un prieten adevărat și cum cele mai mari dorințe pot deveni realitate dacă depui un pic de efort și mai ales dacă ai alături prietenii!


Povestea ne mai învață că deși e frumos și important să credem în miracol și să ne punem dorințe ce depășesc orice imaginație, trebuie să acționăm, să luptăm pentru a ne realiza visele, iar într-o prietenie adevărată e și mai simplu să-ți transformi visele în realitate!

Spectacolul va fi jucat  în limba română!
Durata : 80 de minute.

Prețul biletelor: 200 – 300 – 360 – 440 – 480 – 520 – 560 lei.

Grăbiți-vă să cumpărați bilete. De la 01 aprilie 2025 – prețul la bilete va crește.

Statul ne otrăvește! Fructele și legumele îmbâcsite cu nitrați dețin certificate de inofensivitate
Articolul anterior
Incredibil! Ce face această fetiță din bețișoarele de la înghețată!
Articolul următor
Close menu