Centru BMW îți oferă o mașină la schimb

Importatorul General BMW AG în Republica Moldova, compania Autospace SRL a lansat zilele acestea două mașini,

separator
BMW Seria 2 Coupé și BMW Seria 4 Cabrio.

_MG_4046

Noul BMW Seria 4 Cabriolet deschide orizonturile unei noi ere în segmentul premium al clasei medii pentru modelele decapotabile BMW. Noul limbaj de design, introdus la BMW Seria 4 Coupé, este mai evident la cel de-al doilea model al gamei, BMW Seria 4 Cabriolet, stabilind şi noi standarde în privinţa dinamicii, eleganţei şi plăcerii condusului – cu acoperişul închis sau deschis. Pe lângă faptul că are un design distinctiv, BMW Seria 4 Cabriolet se diferenţiază de modelele BMW Seria 3 printr-o serie de particularităţi tehnice.

_MG_4065 _MG_4069 _MG_4075 _MG_4077 _MG_4079
_MG_4081

BMW Seria 2 Coupé reprezintă o diferenţiere clară faţă de modelul compact BMW Seria 1 datorită designului personalizat, care include şi o creştere cu 11 centimetri a lungimii caroseriei. Partea frontală şi cea spate beneficiază de un design distinctiv, cu linii extinse, elegante şi dinamice, care se îmbină armonios cu linia acoperişului ce se pierde cursiv spre spate. Configuraţia cu tracţiune spate este accentuară de lăţimea în dreptul punţii spate. Și noua gamă beneficiază de linii de design – Sport Line, Modern Line şi pachet M Sport – care au rolul personalizării modelului.

_MG_4050 _MG_4095 _MG_4097 _MG_4098 _MG_4102
_MG_4104

Mai nou, showroom-ul BMW din Republica Moldova a introdus o noutate pe piața de acasă: mașina la schimb. Dacă ai lăsat-o pe a ta la servis, acum ai posibilitatea să ei una de la showroom.

_MG_4054 _MG_4059 _MG_4088 _MG_4089 _MG_4091
_MG_4093

SUA anulează un sprijin financiar de 22 milioane de dolari pentru R. Moldova

Departamentul de Eficiență Guvernamentală al SUA, condus de Elon Musk, anulează alocarea a 22 milioane de dolari pentru Republica Moldova. Anunţul a fost făcut pe o reţea socială.

Asistenţa financiară făcea parte din programul intitulat „Consorțiul pentru Alegeri și Consolidarea Procesului Politic”, în valoare de 486 de milioane de dolari, adresat mai multor ţări printre care şi Republica Moldova. Fondurile erau destinate susținerii unui proces politic incluziv și participativ.

Autorităţile de la Chişinău au declarat că aceşti bani urmau să ajungă la societatea civilă pentru diverse programe.

Miliardarul Elon Musk, pe care noul lider american Donald Trump l-a numit în fruntea Departamentului de Eficiență Guvernamentală, a declarat „că fără tăieri bugetare, Statele Unite riscă să ajungă la faliment”.

Ministerul Justiției neagă sabotajul în cazul extrădării lui Ilan Șor din Israel

Ministerul Justiției respinge acuzațiile privind presupusa tergiversare a procedurii de solicitare a extrădării lui Ilan Șor și dă asigurări că au fost întreprinse toate acțiunile necesare, conform competențelor legale și în termenele stabilite, în interesul statului. Comentariul Ministerului Justiției vine ca urmare a declarației șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, precum că Ministerul Justiției a sabotat procedura de extrădare a lui Ilan Șor din Israel, transmite IPN.

„Ministerul apreciază eforturile instituțiilor de drept în asigurarea transparenței, însă subliniază că orice comunicare publică trebuie să fie obiectivă și bazată pe documente oficiale”, se arată în comentariul ministerului.

Ministerul Justiției precizează că la 14 februarie 2020 a transmis autorităților israeliene cererea oficială de extrădare, după confirmarea intrării lui Ilan Șor pe teritoriul Israelului, iar în august 2021 Ministerul Justiției a răspuns solicitărilor părții israeliene, furnizând informațiile și documentele suplimentare necesare.

În perioada noiembrie 2021 – noiembrie 2022 au fost transmise două solicitări suplimentare către Israel privind stadiul examinării cererii de extrădare. La 19 aprilie 2023, după pronunțarea deciziei definitive a Curții de Apel Chișinău privind condamnarea lui Ilan Șor, Ministerul Justiției a informat autoritățile israeliene și a solicitat urgentarea desfășurării procedurii.

La 3 iulie 2023, odată cu recepționarea deciziei motivate a Curți de Apel, Ministerul Justiției a asigurat traducerea actului în engleză. Decizia a fost expediată oficial către autoritățile israeliene, iar cererea de extrădare inițială a fost actualizată și completată cu noi circumstanțe, inclusiv cu recomandări primite de la Procuratura Anticorupție. În decembrie 2023, Ministerul Justiției a transmis încă o solicitare către autoritățile israeliene, pentru a clarifica stadiul de examinare a cererii.

Ulterior, Ministerul Justiției a fost informat despre intrarea lui Ilan Șor pe teritoriul Federației Ruse. Astfel, la 16 februarie 2024, a fost transmisă cererea oficială de extrădare către Procuratura Generală a Federației Ruse. Totodată, Ministerul Justiției și-a exprimat disponibilitatea de a furniza orice documente suplimentare necesare pentru facilitarea procesului de extrădare.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că Ministerul Justiției sabotează procedura de extrădare a oligarhului fugar Ilan Șor. Ea a spus că a pregătit cererea conform formularului Comisiei Europene și ar fi agreat-o cu procurorii israelieni, însă Ministerul Justiției ar fi refuzat să trimită această versiune.

Alexandru Solovei a obținut bronzul la turneul Zagreb Open

Luptătorul de stil greco-roman Alexandru Solovei (77 kg) a cucerit medalia de bronz la turneul Zagreb Open.

Alexandru a obținut patru victorii, cu rușii Maksim Shedz și Ilia Valeuski, azerul Davud Mammadov și uzbekul Aram Vardanyan, fiind învins în semifinale de ungurul Zotlan Levai, vicecampion mondial în 2022.Tot la 77 kg, Alexandrin Guțu a obținut două victorii.

Igor Cuciuc face teatru în fața camerei?
Articolul anterior
Ce surprize pregătește Boris Covali pentru Eurovision
Articolul următor