Cum a fost la Avanpremiera celei de-a XI-a ediții a Vernisajului Vinului!

În această seară, a avut loc Avanpremiera celei de-a XI-a ediții a Vernisajului Vinului – ediția Magică, care va avea loc la Palatul Republicii pe 15 decembrie.

separator

img_0175ok

Zeci de vinuri autohtone premiate internațional vor fi degustate la Vernisajul Vinului, ediția a X-a Cuvée Jubiliară

Invitații au degustat vinurile moldovenești și au aflat despre cele mai noi companii vinicole de la noi.

La eveniment au fost prezenți Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului și mai mulți reprezentanți ai companiilor vinicole.

„Tradițional, Vernisajul Vinului este un prilej pentru vinificatori să-și prezinte cele mai noi produse lansate în ajunul sărbătorilor de iarnă, dar și cele mai bune vinuri, premiate la diferite concursuri și expoziții internaționale. Cea de-a XI-a ediție va fi una deosebită, plină de surprize și magie, iar oaspeții vor avea ocazia să deguste o selecție de peste 200 de vinuri de calitate produse în țara noastră. La fel, am pregătit un program artistic și interactiv care va completa atmosfera evenimentului.”, a declarat Gheorghe Arpentin, directorul Oficiului Național al Viei.
img_0151okimg_0186okimg_0188ok
„Pentru noi, Vernisajul Vinului este un prilej bun de a prezenta seria de vinuri „Rădăcini”, cu care am intrat pe piață în toamna acestui an, pentru a le face cunoscute și apreciate. Vinul nostru este un tandem între tehnologiile moderne implementate în producerea vinurilor și soiurilor indigene de struguri.”, a spus Elena Uporova, director de marketing, vinăria „Rădăcini”.
„Vernisajul Vinului este o platformă de comunicare utilă între vinificatori și consumatori, în special pentru micii producători de vinuri. Astfel, avem ocazia să aflăm preferințele consumatorilor pentru a îmbunătăți produsele noastre. Special pentru vizitatorii Vernisajului vom veni cu 4 vinuri noi, caracteristice sărbătorilor de iarnă.”, a adăugat Constantin Furculița, proprietar vinăria DAC.
img_0193okimg_0229okimg_0233ok

Amintim că în ajunul sărbătorilor de iarnă, pe 15 decembrie, ora 18.00, la Palatul Republicii, vei putea să-ți alegi vinul preferat din colecția celor 200 de vinuri, expuse de 35 companii vinicole producătoare de vinuri de calitate premium reunite sub brandul de țară, Vinul Moldovei. La fel, veți avea ocazia să procurați direct de la producători vinuri la prețuri speciale, asigurându-vă masa de sărbători cu vinuri de cea mai înaltă calitate.

Vernisajul Vinului este un eveniment de clasă dedicat promovării culturii vinului si a consumului vinului de calitate în Republica Moldova, organizat de Oficiului Național al Viei și Vinului, Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri, cu susținerea partenerului strategic, Proiectul USAID de Competitivitate.

img_0234okimg_0239okimg_0245ok
img_0155okimg_0159okimg_0223okimg_0162ok

SUA anulează un sprijin financiar de 22 milioane de dolari pentru R. Moldova

Departamentul de Eficiență Guvernamentală al SUA, condus de Elon Musk, anulează alocarea a 22 milioane de dolari pentru Republica Moldova. Anunţul a fost făcut pe o reţea socială.

Asistenţa financiară făcea parte din programul intitulat „Consorțiul pentru Alegeri și Consolidarea Procesului Politic”, în valoare de 486 de milioane de dolari, adresat mai multor ţări printre care şi Republica Moldova. Fondurile erau destinate susținerii unui proces politic incluziv și participativ.

Autorităţile de la Chişinău au declarat că aceşti bani urmau să ajungă la societatea civilă pentru diverse programe.

Miliardarul Elon Musk, pe care noul lider american Donald Trump l-a numit în fruntea Departamentului de Eficiență Guvernamentală, a declarat „că fără tăieri bugetare, Statele Unite riscă să ajungă la faliment”.

Ministerul Justiției neagă sabotajul în cazul extrădării lui Ilan Șor din Israel

Ministerul Justiției respinge acuzațiile privind presupusa tergiversare a procedurii de solicitare a extrădării lui Ilan Șor și dă asigurări că au fost întreprinse toate acțiunile necesare, conform competențelor legale și în termenele stabilite, în interesul statului. Comentariul Ministerului Justiției vine ca urmare a declarației șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, precum că Ministerul Justiției a sabotat procedura de extrădare a lui Ilan Șor din Israel, transmite IPN.

„Ministerul apreciază eforturile instituțiilor de drept în asigurarea transparenței, însă subliniază că orice comunicare publică trebuie să fie obiectivă și bazată pe documente oficiale”, se arată în comentariul ministerului.

Ministerul Justiției precizează că la 14 februarie 2020 a transmis autorităților israeliene cererea oficială de extrădare, după confirmarea intrării lui Ilan Șor pe teritoriul Israelului, iar în august 2021 Ministerul Justiției a răspuns solicitărilor părții israeliene, furnizând informațiile și documentele suplimentare necesare.

În perioada noiembrie 2021 – noiembrie 2022 au fost transmise două solicitări suplimentare către Israel privind stadiul examinării cererii de extrădare. La 19 aprilie 2023, după pronunțarea deciziei definitive a Curții de Apel Chișinău privind condamnarea lui Ilan Șor, Ministerul Justiției a informat autoritățile israeliene și a solicitat urgentarea desfășurării procedurii.

La 3 iulie 2023, odată cu recepționarea deciziei motivate a Curți de Apel, Ministerul Justiției a asigurat traducerea actului în engleză. Decizia a fost expediată oficial către autoritățile israeliene, iar cererea de extrădare inițială a fost actualizată și completată cu noi circumstanțe, inclusiv cu recomandări primite de la Procuratura Anticorupție. În decembrie 2023, Ministerul Justiției a transmis încă o solicitare către autoritățile israeliene, pentru a clarifica stadiul de examinare a cererii.

Ulterior, Ministerul Justiției a fost informat despre intrarea lui Ilan Șor pe teritoriul Federației Ruse. Astfel, la 16 februarie 2024, a fost transmisă cererea oficială de extrădare către Procuratura Generală a Federației Ruse. Totodată, Ministerul Justiției și-a exprimat disponibilitatea de a furniza orice documente suplimentare necesare pentru facilitarea procesului de extrădare.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că Ministerul Justiției sabotează procedura de extrădare a oligarhului fugar Ilan Șor. Ea a spus că a pregătit cererea conform formularului Comisiei Europene și ar fi agreat-o cu procurorii israelieni, însă Ministerul Justiției ar fi refuzat să trimită această versiune.

Alexandru Solovei a obținut bronzul la turneul Zagreb Open

Luptătorul de stil greco-roman Alexandru Solovei (77 kg) a cucerit medalia de bronz la turneul Zagreb Open.

Alexandru a obținut patru victorii, cu rușii Maksim Shedz și Ilia Valeuski, azerul Davud Mammadov și uzbekul Aram Vardanyan, fiind învins în semifinale de ungurul Zotlan Levai, vicecampion mondial în 2022.Tot la 77 kg, Alexandrin Guțu a obținut două victorii.

Gigi Hadid, dezvăluiri despre silueta sa: ,,Nu am vrut să pierd din greutate!”
Articolul anterior
Patru zodii care vor avea noroc pe toate planurile în 2017
Articolul următor