De 1 iunie sărbătorim copilăria la Shopping MallDova!

Începutul verii aduce la Shopping MallDova cea mai veselă și colorată sărbătoare – Ziua Internațională a Copilului. Cu această ocazie Centrul Comercial se transformă, devenind o adevărată împărăție a copilăriei, unde cei mici se simt ca în poveste.

separator

De 1 iunie veniți împreună cu copiii la Shopping MallDova, ca să petreceți o zi frumoasă cu întreaga familie, plină de distracție și surprize: cărți cu povești, facepainting, jocuri și aventuri, dansuri, experimente științifice, concursuri cu premii și multe altele!
În mod tradițional, activitățile dedicate tuturor copiilor se vor încheia cu o spectaculoasă ploaie de baloane

Important: Copiii care vor purta costumele presonajelor preferate vor putea câștiga premii pe măsura creativității lor!

Programul detaliat al activităților de Ziua Copilului la Shopping MallDova:
 10:00 – 22:00 Târgul de carte pentru copii, Editura „Prut Internațional”
 11:00 – 15:00 Face Painting (etajul 3)
 10:00 – 12:30 Jocuri cu animatori, confecționarea animăluțelor din baloane
 11:00 – 13:00 Animatori pe picioroange
 11:00 – 15:00 Poze pe fundal de jucării, tipărite instant
 13:00 – 15:00 Matineu pentru cei mici:
• Experimente științifice de la Laborotarul X;
• Dansuri de la Violet Dance Studio;
• Cântece de la studioul „LolliPops”;
• Concursuri cu multe premii de la partenerii noștri: Top Shop, Rich Kids, Rock&Roll Bowling, Editura „Prut International”, Primigi , Lulu, Farmacia Familiei

Vă așteptăm cu drag în lumea copilăriei de la Shopping MallDova!

Fenomen neobișnuit pe litoralul românesc: Marea Neagră a devenit roșie

Fenomen neobișnuit pe litoralul românesc. Marea Neagră a devenit roșie, iar valurile devin fosforescente pe timpul nopții, scrie realitatea.net.  

Un tip de alge a invadat apele, care sunt mult mai calde decât de obicei, şi a creat un peisaj spectaculos. Noaptea, valurile devin fosforescente. 

Fenomenul rar a atras atenţia, dar şi îngrijorarea specialiştilor care au înaintat în larg. Explicaţia este, însă, simplă. Apa mării a avut 8 grade, mult mai caldă decât de obicei, ceea ce a făcut să apară o microalgă care s-a dezvoltat rapid. Vegetaţia migrează spre ape mai calde.

Petele roşii sunt uriaşe. Se întind pe o suprafaţă de 15 kilometri, iar la mal culoarea este chiar mai intensă.

„Se dezvoltă în cantităţi mari atunci când are o cantitate de hrană abundentă. De obicei, sunt aduse de către curenţi într-o zonă mai de cald şi de aceea se pot observa în zone portuare”, a explicat Elena Bișinicu, cercetător ştiinţific INCDM, pentru un post TV. 

„Temperatura apei este nefiresc de ridicată. Nu ne-am fi aşteptat să o vedem în cantitate aşa de mare, pe timpul iernii. Alga acesta este şi bioluminiscentă, ea o produce o lumină care generează fenomenul de fosforescenţă a valurilor. Ea este trofică pentru tot ce înseamnă vietăţile subacvatice”, a precizat Adrian Bîlbă, cercetător ştiinţific.

Halterofilul Marin Robu a cucerit două medalii la Campionatul European

Halterofilul moldovean Marin Robu a cucerit două medalii la Campionatul European, rezervat seniorilor, care se desfășoară la Sofia, Bulgaria.

Halterofilul Marin Robu a cucerit două medalii la Campionatul European

La proba smuls, acesta a înregistrat rezultatul de 171 kg și s-a clasat pe locul II, cucerind medalia de argint, iar la proba aruncat a ridicat 207 kg și s-a clasat pe locul IV. Cu rezultatul de 378 kg, Marin Robu s-a situat pe locul III în clasamentul general al categoriei de greutate de până la 89 kg, obținând medalia de bronz, transmite Moldpres.md.

Marin Robu mai are în palmares titlul de campion european, rezervat vârstei sub 23 de ani, dar și o medalie de argint, cucerită la campionatele mondiale, rezervate seniorilor.

Campionatul European de haltere, rezervat seniorilor, este penultimul turneu pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Valeria Pasha anunță că va contesta rezultatele Eurovision: ,,O să mergem până la capăt”

Valeria Pasha a anunțat că va contesta rezultatele Selecției Naționale Eurovision 2024.

Tânăra s-a declarat nemulțumită de rezultate concursului și i-a asigurat pe susținători că va merge până la capăt, scrie www.stiri.md.

„Vreau să vă mulțumesc din suflet pentru voturile voastre, pentru susținerea acordată. Am sute de mesaje de la voi. 

Aveam aproape 5.000 de voturi. Să știți că dragostea și susținerea voastră a contat foarte mult pentru mine, din acest motiv, împreună cu echipa, o să mergem până la capăt și o să depunem o contestație. Vrem ca voturile voastre să fie respectate”, a declarat interpreta.

Reamintim că Natalia Barbu va reprezenta Republica Moldova pentru a doua oară la Eurovision 2024.

După moartea soțului, Céline Dion a rămas cu o avere fabuloasă!
Articolul anterior
O substanţă conţinută în uleiul de măsline protejează contra celulelor canceroase
Articolul următor