Ion Druță “retrăiește grozav” din cauza celor care nu-i citesc operele!

Nici la 86 de ani, Ion Druță nu și-a pierdut simțul umorului. Revenit la Chişinău pentru a lansa ultimele sale două volume din cele opt – „Singurătatea Păstorului” şi „Flori de Salcâm”, scriitorul a scăpat câteva glume.

separator

După ce Nicolae Dabija i-a povestit că unii moldoveni nu îi citesc operele pentru că nu le place acest scriitor, Ion Druță a intervenit cu o replică:

“Retrăiesc grozav. Nu pot dormi din cauza lor”.

Iar pe la mijlocul discursului fostului ministru al culturii, Ion Ungureanu, scriitorul a adăugat:

“Noi așteptăm canțofka. Îmi plac canțofșile lui Ion”.

Scriitorul a lansat opt volume, care au un tiraj limitat. Acestea pot fi găsite în toate bibliotecile publice din Republica Moldova.

Ion Druță s-a născut în satul Horodiște, raionul Dondușeni, iar în 1969 s-a stabilit cu traiul împreună cu familia sa la Moscova. Acesta avea două fiice gemene Olga și Tatiana. Cea din urmă suferea de cancer și s-a stins din viață la 52 de ani. Pe 3 septembrie, scriitorul a împlinit 86 de ani.

_MG_3144 _MG_3131 _MG_3129 _MG_3142

VIDEO! Accident de coșmar pe o autostradă cu implicarea a circa 60 de maşini ! Mai multe persoane au murit

Mai multe persoane au murit, după ce o furtună de praf a provocat, luni, tamponarea a cel puţin 40-60 de maşini de-a lungul unei autostrăzi importante din Illinois, au anunţat autorităţile locale, citate de CNN și stirileprotv.ro

Accidentele de pe I-55 au dus la închiderea autostrăzii în comitatele Sangamon şi Montgomery, potrivit Departamentului de Transport din Illinois. Oraşul Springfield, capitala statului, se află în comitatul Sangamon.

Căpitanul Ryan Starrick, de la Poliţia statală din Illinois, a declarat că cel puţin „între 40 şi 60 de autoturisme” au fost implicate în aceste accidente şi că au fost raportate „multiple decese” şi peste 30 de persoane spitalizate.

Cel puţin două semiremorci au luat foc în urma accidentelor, potrivit lui Starrick.

„Interstate 55 în sudul comitatelor Sangamon şi nordul Montgomery rămâne închisă în ambele direcţii din cauza numeroaselor accidente provocate de o furtună de praf, care a redus foarte mult vizibilitatea”, a precizat Departamentul de Stat al Transporturilor într-un tweet.

Ana Cernicova și fiica ei, Amelia Uzun, urează echipei noastre succes la Eurovision cu un cover live la piesa „Soarele și Luna”

Soprana Ana Cernicova și fiica ei, Amelia Uzun, și-au surprins urmăritorii cu un moment deosebit. Cele două au făcut un cover la piesa ,,Soarele și Luna” cu care Pasha Parfeni va reprezenta Moldova la concursul internațional „Eurovision Song Contest”.

„Sa-l sustinem pe @pashaparfeni la @eurovision. Pasha Parfeni, noi te sustinem! Anul asta aduceti-ne Eurovisionul acasa! Soarele si Luna”, a scris soprana în descrierea filmulețului.

Momentul i-a lăsat cu fiori pe internauți. Cele două voci au fost acompaniate chiar de Ana, la pian.

,,Două picături de apă, atât de frumoase și talentate… vă urmăresc cu drag”, ,,Bravo și succes Pasha”, au scris admiratorii virtuali.

Interpretul Vasile Macovei și-a cerut iubita în căsătorie

Vasile Macovei și iubita sa, Vlada Popov, se pregătesc să facă pasul cel mare.

Noutatea a fost dezvăluită de Vlada, tânăra a publicat un mesaj pe Instagram, în limba engleză: „I said YES for de rest of my life” (trad. „Am spus Da pentru tot restul vietii mele”).

Pe fundalul unui decor superb și romantic, interpretul i-a oferit în dar iubitei sale inelul prețios și un buchet imens de trandafiri roșii. Amintim că, în prezent, Vasile Macovei este stabilit în Marea Britanie.

Vasile Macovei și-a refăcut viața personală după divorțul dureros de Cristina Bolboceanu, care a avut loc în 2018. Din primul mariaj, interpretul are doi fii.

Vasile Macovei este un interpret din Republica Moldova care a devenit cunoscut după ce a participat în cadrul show-ului muzical „Fabrica de Staruri”, unde s-a calificat pe locul 2.

Kate Middleton, sarcină cu mare risc
Articolul anterior
Sunt tineri și putred de bogați!
Articolul următor