Membrii juriului Eurovision luați la “puricat”! Cine sunt ei, de fapt?

Producătorul a trecut prin sită fiecare membru al juriului de la Eurovision. Chiar dacă toți cei 3 artiști ai lui au intrat în finală, Serghei Orlov se arată deranjat de opiniile celor din juriu.

separator

 “Membrii juriului. O remarca și putina etică.

…Și in juriul din acest an nu există aproape niciun compozitor cunoscuț și artist remarcabil, selectarea juriului din acest an a devenit o durere de cap reală pentru organizatori. Cred că aceasta este cauza ca niciun artist din top zece al Republicii Moldova, cu excepția SunStroke Project, nu a participat la selectia nationala din acest an. Sunt sigur ca toți membrii juriului sunt experți în domeniile lor, în muzică populară – Zinutsa Julea, jazz și muzică evreiască- Dumitru Miller și așa mai departe, dar nu înțeleg ce legatura are aceasta cu Eurovision-ul?  

Ieri la dezbaterile televizate, renumitul producator Vlad Kostandoi a spus: “Nu vreau ca la Eurovision-ul din acest an sa ne reprezinte artiști cunoscuți, deja consacrati. Voi vota pentru nume noi.” Reiese din cele spuse de Costandoi că nu conteaza piesa, muzica, voce, recunoașterea unui artist în Europa? Cel putin pentru el nu conteaza. Esential este daca esti sau nu cunoscut? Acest lucru este deosebit de ciudat să aud de la producatgorul Vlad Costandoi, care a fost reprezentant exclusiv SunStroke Project în țările CSI.  

Dacă domnul Iurie Badicu, care a plasat SunStroke Project pe locul cinci, poate fi înțeles și nu am pretentii la el, aceasta e viziunea fostului producător a remarcabilului grup „Acord” și tot Iurie Badicu este autorul hit-ului lui Boris Koval «Fata care nu ma Lasa», deci cred ca Badicu si-a castigat dreptul de a avea o opinie grea.

 Pe cand opinia membrului juriu din Israel, Dumitru Miller care a plasat SunStrokeProject pe ultimul loc, nu poațe fi explicata. Sau poate cei de la Cartea Records Eurovision, sau chat-urile din Norvegia, Suedia, posturile de radio din 20 de țări europene au înnebunit? Apropo, în documentele oficiale, domnul Miller este listat Dirijor al Orchestrei Filarmonicii de Stat din orașul Ashdod (Dumitru Miller – Dirijor de stat Filarmonicii Orhcestra din Ashdod, Israel). Am încercat sa găsesc cel puțin unele informații cu privire la această orchestra. Nici pe internet și nici consulatul Israelului – nu ofera absolut nicio dovadă ca aceasta orchestra ar exista! Dar am găsit un cont «Impressive Flight Orchestra Tararam» pe un popular hosting youtube. Liderul acestei orchestre, care oferă servicii pentru nunti”

Adrian Beldiman – compozitor, redactor-șef la redactia muzicala Radio Moldova. Nu sunt foarte familiarizat cu munca sa, dar cine este interesat poftim, acest link:

https://www.youtube.com/watch?v=nmaG_-ZsfVM

Poate el a scris un număr foarte mare de melodii care au spart internetul și lumea muzicală a Moldovei, judecand dupa numarul de vizulizari! …

Faptul că, în calitate de membru al juriului, el își permite să jurizeze, o participanta minunată Cesara, care este si angajata redactiei muzicale Radio Moldova, unde lucrează redactor-șef domnul Beldiman! Din interes vedeti ce nota a pus domnul Beldiman, Cezarei… subliniez, cred că Cesara este una dintre cele mai strălucite cântărețe de la noi, suntem prieteni cu ea și soțul ei, dar aici vorbim despre moralitate, care, probabil, nu este foarte europeana la eroul acestui pasaj.

Cred că destul despre trist …”

Cele mai interesante evenimente care se desfășoară în acest weekend

Bucurați-vă de o pauză bine meritată de la rutina zilnică și luați parte la unele dintre cele mai interesante evenimente care se desfășoară în acest weekend! Vezi mai jos care sunt recomadările noastre din această săptămână.

Alegerea de a fi puternică

Te invităm la un eveniment de suflet, cu discuții de neuitat la o cafea sau vin, cu gustări și istorii impresionante de viață. Lasă zona de confort și vino să devii o versiune mai bună a ta depășind momentele grele.

Unde?

Leon’s wine house

Când?

2 aprilie 2023, ora 12:00

Bilete: aici

Wine UP

Pentru toți iubitorii de vin și bucate delicioase vă dăm întâlnire la un eveniment tematic vinerea aceasta la Wine Up! Cumpără un bilet la eveniment și beneficiezi de o reducere de 50% la excursia în beciurile CRICOVA care sunt atracția turistică de top în Moldova! Pentru detalii și rezervări, vezi aici.

Unde?

str. Chișinăului 124, Cricova

Când?

31 martie, ora: 19:00

Bilete: aici

Deja nu-i de râs!

Pregătește-te să râzi în hohote de Ziua Internațională a Umorului alături de Standupovka! Dacă nu ai fost încă la un show Standupovka, profită acum și simte live doza de glume!

Unde?

Teatru Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”

Când?

1 aprilie 2023, ora 19:30

Bilete: aici

Nuntă în cer

Dacă vrei să te transpui și tu în contextul romanului scris de Mircea Eliade, dar și să vezi cum dragostea poate influența atât de mult personalitatea unei femei. Rezervă-ți locul la spectacolul „Nuntă în cer” și fii parte dintr-o experiență inedită.

Unde?

Teatru Geneza Art

Când?

2 aprilie 2023, ora 19:00

Bilete: aici

Micul Prinț

Un spectacol pentru toată familia!  Descoperă aventura fascinantă a Micului Prinț și învață alături de copii valoare prietenii, iubirii și altruismului într-o lume magică. Nu rata acest spectacol și rezervă-ți un bilet aici.

Unde?

Teatru Alexei Mateevici

Când?

2 aprilie 2023, ora 17:00

Bilete: aici

Paiațe

Descoperă frumusețea și emoția operei „Paiațe”, o capodoperă a genului clasic italian, și lasă-te purtat într-o lume fascinantă, plină de pasiune și dramatism. Rezervă-ți locul la spectacol acum!

Unde?

Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”

Când?

31 martie  2023, ora 18:00

Bilete aici

Chirița în provincie

Invită-ți prietenii și familia și bucurați-vă împreună de unul dintre cele mai iubite și longevive spectacole din Republica Moldova, dacă nu ai văzut încă acest spectacol ce face parte din patrimoniul cultural, te provocăm să o faci acum!

Unde?

Teatrul Național ”Eugene Ionescu”

Când?

1-2 aprilie 2023, ora 18:30, 17:30

Bilete aici

Романтика гончарного круга! (Romantismul roții olarului)

Ai șansa să-ți divesifici viața amoroasă la o întâlnire unică și creativă în atelierul de ceramică! Vă provocăm să experimentați împreună lumea olăritului cu ajutorul unui maestru experimentat și să creați propriul produs din ceramică.

Unde?

Арт студия „Семь цветов счастья”, Puskin 12

Când?

31 martie  2023, ora 20:00

Bilete aici

Fantezii Pascale

Fiți creativi și creați cele mai frumoase decorațiuni de Paște alături de meșterul popular și designerul Iulia Laur. Înscrieți-vă acum la workshop și asigurați-vă că sunteți gata de sărbătoarea ce se apropie!

Unde?

str. V.Lupu. 25, CAMPANULA Studio

Când?

1 aprilie 2023, ora 14:00

Bilete: aici

Ursul păcălit de vulpe

Bucurați-vă de o experiență teatrală în compania personajelor îndrăgite din Povestea lui Ion Creangă ”Ursul păcălit de vulpe”, o poveste plină de umor și învățăminte pentru cei mici. Nu ratați spectacolul și rezervați bilete acum!

Unde?

Cinematograful ”Odeon”

Când?

2 aprilie 2023, ora 15:00

Bilete aici

Carla’s Dreams și Netflix colaborează pentru un nou cântec inspirat de Luther: The Fallen Sun

Netflix România a colaborat cu artistul Carla’s Dreams, lansând o piesă inspirată de recentul film de pe platformă, Luther: The Fallen Sun.

Filmul este un thriller polițist din 2023 regizat de Jamie Payne și scris de Neil Cross, servind ca o continuare a seriei Luther care a început în 2005. Filmul se află în prezent pe primul loc în topul vizualizărilor Netflix, cu aproximativ 67 de milioane de ore vizionate de utilizatori în ultima săptămână.

“Un cântec care te face să te întrebi dacă secretele tale sunt în siguranță”, a declarat Netflix.

Cu hituri precum “Sub pielea mea”, “Imperfect” și “Te rog”, Carla’s Dreams este o trupă importantă pe scena muzicală românească. Originară din Republica Moldova, trupa a păstrat mult timp secretul identității lor, cerându-le fanilor să le aprecieze muzica, nu aspectul lor. Versurile lor sunt în română, engleză și rusă.

Cântărețul trupei, care apare în videoclipul în cauză, apare întotdeauna sub numele de “Sergiu”, purtând ochelari de soare mari, vopsea pe față și o glugă. Artistul și-a dezvăluit recent identitatea, dar și-a păstrat acest look în toate aparițiile publice.

Zeci de angajați cu certificate de handicap, în frunte cu directorul. Cum mai activează direcția? Tatăl unei șefe este ”nevăzator”, dar conduce mașina

Peste 50 de angajati ai Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Vaslui, România, au certificate de handicap, anunta presa locala. Printre acestia se afla insusi directorul institutiei, Dragos Cazacu. Cazacu a fost viceprimar PSD al Vasluiului, scrie aktual24.ro cu referire la Vremea Nouă.

Potrivit datelor furnizate de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui, in anul 2022, numarul certificatelor de handicap emise a fost de 7.185, din care 2.135 in gradul grav cu asistent, 3.333 in gradul accentuat, 517 in gradul mediu si 32 in gradul usor.

La 31 decembrie 2022, in evidenta DGASPC Vaslui erau inregistrate 852 de persoane adulte incadrate in grad de handicap grav cu asistent persoanal – tipul vizual. Conform acelorasi surse, in prezent, la DGASPC Vaslui lucreaza 54 de persoane care detin certificate de incadrare in grad de handicap.

Printre ele se afla si directorul institutiei, Dragos Cazacu, care desi sufera de mai multi ani de o boala autoimuna, a ales sa-si faca dosarul de incadrare abia in 2021, dupa ce a devenit sef al DGASPC Vaslui.

“Aici m-au incurajat cei care si-au facut astfel de certificate. Mi-au spus ca nu e nimic rusinos sa detii un astfel de certificat, ci e un drept de-al meu”, a declarat directorul DGASPC Vaslui, un impatimit al mersului pe motocicleta.

Persoanele cu dizabilitati care detin un certificat de handicap sunt scutite de la plata rovinietei la masina, a impozitului pe venit din salariu, a impozitului pe cladirea folosita ca domiciliu, a impozitului pe terenul aferent cladirii de domiciliu, a impozitului pe mijloacele de transport aflate in proprietatea sau coproprietatea lor.

Incepand cu anul 2023, persoanele cu handicap accentuat si grav pot beneficia, pe langa decontarea carburantului necesar deplasarii cu autoturismul aflat in proprietatea persoanelor cu handicap, familiei, asistentului personal, insotitorului sau furnizorului de servicii sociale, si de acordarea de tichete valorice. Decontarea carburantului necesar deplasarii cu autoturismul si acordarea de tichete valorice reprezinta o alternativa la eliberarea biletelor de calatorie gratuite, persoana cu dizabilitati putand opta doar pentru una din cele trei variante.

Un alt caz revoltator este al lui Viorel Bagu, tatal uneia dintre sefele de la DGASPC Vaslui, Alina Clapa.

Prins de jurnalisti pe strada, Bagu a spus ca e “nevazator cat de cat” si ca se descurca singur, desi ar trebui sa aiba asistent. De asemenea, barbatul a recunoscut ca are permis de conducere si masina, cu care circula frecvent. Viorel Bagu nu este insa un nevazator oarecare, ci este tatal Alinei Clapa, sefa Serviciului Evaluare Complexa a Persoanelor Adulte cu Dizabilitati din cadrul DGASPC Vaslui, care, printre altele, are ca atributie de serviciu sa recomande sau nu incadrarea, respectiv revocarea sau mentinerea in grad de handicap a unei persoane.

Alina Clapa si-a inceput activitatea la DGASPC Vaslui in anul 2016, in 2017 a devenit sefa Serviciului care se ocupa cu persoanele cu handicap si tot in acea perioada tatal ei a fost incadrat in grad grav de handicap, pe perioada nedeterminata.

Dupa ce vreme de aproape sase ani a primit o indemnizatie destul de consistenta, in jur de 1800 de lei pe luna, fiind scutit si de plata taxelor si impozite, luna trecuta, Viorel Bagu s-a insanatosit brusc si a fost scos din lista persoanelor cu handicap.

De ce n-a ajuns Cezara în finala Eurovision!
Articolul anterior
Lili Lozan a gătit o salată de post din fasole
Articolul următor