Natalia Barbu: Ultimul mesaj pentru mama!

Moartea renumitei interprete Ana Barbu a demoralizat familia sa. Fiica sa, Natalia Barbu-Sota a postat un ultim mesaj pentru cea care i-a fost mai mult decât mama.

separator
bar

„Omul vine în aceasta viață cu o misiune. Vine să trăiască întru bucuria celui care ne trimite pe acest Pământ, dar și pentru a aduce iubire oamenilor dragi. Artistul care vine și cu un dar de la Dumnezeu, încearcă să-l împartă lumii întru bucuria tuturor.

În dimineața zilei de 18 mai, când se trec florile de liliac și mirosul său se stinge, s-a stins din viață mămica mea iubită, Ana Barbu. Deși i-a fost scurtă viața, a trăit-o din plin. A fost artista care nu s-a scutit și a lucrat intens, ca să ofere cât mai multe bucurii oamenilor prin muzica sa. Speranța zilei de mâine a fost mereu în sufletul său. Și-a facut planuri fără să recunoască boala incurabilă. Abia aștepta să se facă bine ca să intre în studio, pentru a înregistra piese noi. Le avea și spera să le dăruie lumii. Știa să trăiască ziua de azi, își amintea cu bucurie ziua de ieri și privea cu speranță spre mâine.

„Ce minunat e că pot cânta, Ce minunat e că pot visa, Ce minunat e că pot lăsa Un nume bun în urma mea.”

Ana Barbu a fost o artistă complexă. Și-a lăsat amprenta în mai multe genuri muzicale. O voce de mare calibru – o artistă de neprețuit pentru muzica populară. O mare doamnă a cântecului românesc. Iar Florile de liliac, ne vor aminti în fiecare primavară de Ana Barbu – nu doar o artistă de excepție, dar și o femeie care era doar zâmbet, frumusețe și eleganță. Prefera să rămână departe de zarvă și goliciunea lumii. Se bucura de cele firești. Iubea oamenii și fără cântec nu-și imagina că ar putea trăi. Aștepta cu înfrigurare fiecare clipă pentru a urca în scenă. Aștepta să se facă din nou bine. Să cânte. Pentru oameni. Pentru că-i iubea. În asta a fost esența Anei Barbu.

Discretă în viață. La fel de discret a preferat să meargă pe ultimul său drum. Corpul neînsuflețit al mamei va fi depus marți seara, de la ora 18.00, la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla”. Miercuri dimineață, de la 09.00 la 11.00, vă puteți lua rămas bun de la Ana Barbu la Palatul Național „Nicolae Sulac”.

Iar apoi, procesiunea funerară va porni spre cimitirul din Stăuceni, unde Ana Barbu își va avea locul de veci, așa cum își dorise mămica. În aceste clipe grele pentru noi, rugămintea este să fiți înțelegători și să ne respectați intimitatea” , a scris Natalia Barbu pe o rețea de socializare.

Rapperul Magnat se căsătorește! Cine este iubita artistului

Maxim Salcuțan, sportiv și luptător, cunoscut de asemenea în lumea muzicii ca rapperul Magnat, și-a cerut iubita în căsătorie. Gestul romantic a fost făcut în timpul unei călătorii a celor doi, chiar de ziua de naștere a partenerei artistului.

Crina Dulgheru este creatoare de conținut pentru rețele sociale și cofondatoare a unui brand de genți împletite.

Maxim Salcuțan și-a conturat popularitatea în special după ce a lansat, în luna mai anul curent, hitul „Dă-mă, mamă, după Iura”. Textul piesei este scris de Magnat, Feoctist și Sergiu Vetrilă, iar producția muzicală este semnată de Radu Duminică.

Spiridon Vangheli a împlinit 92 de ani. Agenția Națională a Arhivelor a făcut publice mai multe fotografii de arhivă cu îndrăgitul scriitor

Spiridon Vangheli, numit și ,,Tatăl” lui Guguță, a împlinit, pe 14 iunie curent, onorabila vârstă de 92 de ani.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este acd2efe5e53e3c497266ea9c64696952.jpg

Cu această ocazie, Agenția Națională a Arhivelor (ANA) a făcut publice mai multe fotografii de arhivă în care îndrăgitul scriitor pentru copii este surprins în diferite etape ale vieții sale.

Spiridon Vangheli s-a născut pe 14 iunie 1932 în satul Grinăuți, județul Bălți, România. A activat în calitate de profesor şcolar, apoi redactor la editurile „Cartea Moldovenească” şi „Lumina”.

În activitatea sa de peste jumătate de secol, maestrul a scos de sub tipar o serie de volume, printre care „Băieţelul din coliba albastră”, „Isprăvile lui Guguţă”, „Columb în Australia”, „Guguţă – căpitan de corabie”, „Steaua lui Ciuboţel”, „Guguţă şi prietenii săi”, „Copii în cătușele Siberiei”, „Crăița” etc.

A tradus din poezia şi proza universală pentru copii. Spiridon Vangheli este coautor, împreună cu Grigore Vieru, al unui excelent Abecedar, scrie www.ziarulnational.md.

Opera sa a fost tradusă în peste 40 de limbi ale lumii şi a apărut în 68 de ţări. Scriitorul a fost distins cu mai multe premii naţionale şi internaţionale, iar pe strada Kiev din Chișinău, unde este Cetățean de Onoare, a fost inaugurat un scuar care poartă numele Guguță și un monument din bronz, cu o înălțime de 1,5 metri, al cunoscutul personaj creat de Spiridon Vangheli.

Halterofila Gabriela Danilov a devenit campioană europeană, la categoria sub vârsta de 15 ani

Halterofila Gabriela Danilov a devenit campioană europeană, la categoria sub vârsta de 15 ani.

În concursul probei de smuls, a categoriei de greutate de până la 45 kg, discipola Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv, a înregistrat rezultatul de 60 kg, iar la proba aruncat 71 kg, rezultate ce i-a permis să cucerească medalia de argint la ambele probe.

Cu rezultatul de 131 kg la total, Gabriela Danilov a încheiat clasamentul general pe primul loc, și a intrat în posesia medaliei de aur, devansând-o la mică distanță pe reprezentanta Turciei, care a terminat competiția cu rezultatul de 130 kg.

Republica Moldova este reprezentată la Campionatele Europene de haltere U-15 de la Thessaloniki, Grecia de 12 sportivi, 8 băieți și 4 fete.

Deplasarea lotului național de haltere la competiția europeană a fost posibilă cu suportul Ministerului Educației și Cercetării.

Reprezentantul Moldovei la Eurovision a făcut senzație la ceremonia de deschidere a ediției!
Articolul anterior
Promite să se căsătorească cu oricine! Motivul este uluitor
Articolul următor