Noi imagini de la Soroca! Cum arată orașul după ce străzile au fost pictate

Internauții postează pe rețelele de socializare imagini de la Soroca. Aceștia doresc să arate și altora cum s-a schimbat orașul Soroca de când au apărut picturi cu covoare moldovenești pe străzile localității. Inițiativa a venit după ce mai mulți mebri ai comunității au propus un plan de înfrumusețare a orașului, iar autoritățile locale din Soroca au demarat lucrările. Iată, mai jos, cum arată orașul acum!

separator
covor-pe-strazile-din-soroca-street-art-3

Și turiștii din afara țării apreciază gestul sorocenilor.

„Am fost şi eu la Soroca, acum 6 ani. Frumos orăşel, cu un parc foarte fain şi o cetate cel puţin impresionantă. Nici turnul de la intrarea în oraş nu e de lepădat, mai ales că se vede Nistrul în toată splendoarea sa, dar şi o porţiune din Ucraina, ţara vecină Republicii Moldova. E şi un muzeu al satului românesc în Soroca, la fel de frumos. Şi acum văd că au dat culoare trotuarelor”, menționează pe Facebook Florin Răvdan, reporterul de la publicația „Viața liberă” din Galați, care aduce exemplul orașului Soroca în vizorul autorităților locale din regiune.
covor-pe-strazile-din-soroca-street-art-1 covor-pe-strazile-din-soroca-street-art-2 covor-pe-strazile-din-soroca-street-art-4 covor-pe-strazile-din-soroca-street-art-5 covor-pe-strazile-din-soroca-street-art-6 covor-pe-strazile-din-soroca-street-art-7

ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });

sursa: Facebook/Ludmila Talmazan

Două pictorițe din Moldova și-au expus lucrările la sediul ONU din Viena

La sediul Organizației Națiunilor Unite de la Viena – Vienna International Center (VIC), Austria, a fost expusă o expoziție de pictură a artistelor plastice din Republica Moldova Galina Vieru și Natalia Yamoplskaia.

Două pictorițe din Moldova și-au expus lucrările la sediul ONU din Viena

Galina Vieru a menționat că le expoziție sunt prezentate 18 lucrări care reflectă lumile interioare ale femeii. „Picturile mele povestesc despre viața femeilor din Moldova. Reflectă drama exodului, dar și frumusețea patrimoniului cultural național. Lucrările Nataliei Yampolskaia sunt despre relația femeii cu natura, cu ecologia, cu familia, etc. Eu ca artist și poet, îmi doresc ca țara mea să meargă mai ușor și mai sigur spre integrarea europeană prin artă”, a subliniat Galina Vieru, transmite moldpres.md.

În alocuțiunea sa, Reprezentanta Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Organizațiile Internaționale la Viena, Mihaela Mocanu, a scos în evidență importanța lunii martie pentru Moldova, atât pe dimensiunea diplomației, dat fiind faptul că la 2 martie 1992 țara noastră a devenit membru ONU, cât și prin prisma simbolismului Zilei Internaționale a Femeii. Aceste două motive se pliază pe genericul expoziției și oferă un moment de reflecție asupra rezilienței și forței femeilor de a lupta neobosit în favoarea schimbării și a respectării depline a drepturilor acesteia.

Evenimentul organizat la sediul VIC a întrunit reprezentanți ai misiunilor diplomatice și angajați ai organizațiilor internaționale cu sediul la Viena, care au avut posibilitatea să savureze din dulciurile tradiționale, oferite de Ambasada Republicii Moldova în Austria. Participanții la vernisaj au putut admira expoziția de picturi în acompaniamentul muzical al cunoscutului clarinetist Sasha Danilov, Artist Emerit din Moldova.

moldpres.md

Gemenele Aurei au împlinit 18 ani! Mesajul emoționant al artistei

Ziua de 23 martie este una specială pentru îndrăgita artistă Aura, mamă de gemene. În această zi, fiicele interpretei, Lori și Beti, își sărbătoresc ziua de naștere, iar anul acesta este unul special deoarece fetele împlinesc 18 ani și își sărbătoresc majoratul.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare şi interior

Aura a publicat un mesaj emoționant:

,,18 !

Atunci când sunt foarte emoționantă, nu găsesc cuvintele potrivite. Este și in acest caz.

Pur și simplu nu-mi vine să cred. Și bucurie și tristețe în același timp. Am așa o stare, de parcă am absolvit o universitate. De parcă s-a finalizatt o etapă în viața mea și începe una nouă. În altă postură, cu alte griji, cu alte responsabilități și scopuri.

La Mulți Ani, fetele mele! Bine-ați venit intr-o lume nouă, a celor maturi, o lume cu bune și cu rele. Intr-un ceas bun! Eu vă voi fi alături și mă voi ruga pentru voi! Vă iubesc! 💕”, a scris interpreta pe facebook.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi persoane în picioare

Surorile s-au felicitat reciproc în mediul online. Beti a publicat un video în care este alaturi de Lori și a scris:

„Happy 18th birthday to us” (în traducere din engleza „La multi ani de 18 ani noua”).

Si Lori a publicat pe Instagram o imagine cu sora ei, din perioada copilariei.

O interpretă din Moldova, prezentată pe un ecran gigantic din New York

Interpreta moldoveancă Valeria Stoica a apărut pe un ecran gigant din inima orașului New York.

Tânăra a publicat imagini pe pagina sa de Instagram.

„Sunt în TIMES SQUARE din New York!!!

Încă nu pot să cred. Sunt fericităi recunoscătoare și mândră”, a scris Valeria.

Valeria a menționat că a fost aleasă de streaming Spotify drept ambasador pentru proiectul Equal, care promovează interprete din toată lumea.

Moldoveanca Ana Demian combină perfect arhitectura și culinăria! Aceasta participă la Masterchef România!
Articolul anterior
Temperaturile vor scădea până la +1 grad Celsius în zilele următoare!
Articolul următor